Doe mee aan het UIT festival Lemmer OP 14 SEPTEMBER en geef je op

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITFestival.

GEEF JE OP EN DOE MEE 

Op zaterdag 14 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken van cultuur tijdens de 3e editie van het UITfestival in de Fryske Marren. Het is de aftrap van het culturele seizoen 2024/2025.

 

Een veelzijdig festival in het centrum van de drie dorpen, met optredens, exposities, marktkramen en workshops.

Met dit festival kunnen alle culturele verenigingen en cultuurmakers binnen de gemeente De Fryske Marren laten zien wat ze in huis hebben.

Te denken valt aan koren, muziekkorpsen, kunstenaars, bands, comedians, straattheater, toneelverenigingen, podia, historische verenigingen etc. Cultuurorganisaties en cultuurmakers kunnen zich vanaf heden aanmelden.  

 

Tijdens deze dag kan het publiek op een laagdrempelige manier ervaren wat er op het gebied van kunst en cultuur in de Fryske Marren te beleven is.

Het is de perfecte plek voor het publiek om informatie te krijgen over het aanbod binnen de kunst- en culturele sector. Naast gevestigde culturele instellingen is er ook plek voor kleinere initiatieven en amateurverenigingen om zich te presenteren.

 

Wil je, je als cultuurorganisatie of cultuurmaker op het UITfestival presenteren? Meld je dan aan via UITfestival Lemmer.

 

Wil je VOORAF meer informatie over het UITfestival, kom dan langs op donderdag 28 maart om 19:30 uur naar de Bibliotheek aan de Albert Koopmanstraat in Lemmer. De inloop is vanaf 19:15 uur.

 

Daar zitten de vrijwilligers van de werkgroep UITfestival Lemmer voor jullie klaar met koffie, om de gevraagde info te verstrekken.

Past de avond niet om de info te verkrijgen, zoek dan contact met de werkgroep UITfestival Lemmer via het mailadres: oudlemmer@dds.nl

 

Het UITfestival is een samenwerking van; Stichting Oud Lemmer, Bibliotheken Mar en Fean, CVK It Toanhûs, Mar en Klif en Museum Joure.

 

 

Overig nieuws

Doe mee met Muziek in de Kerk

Muziek in de kerk  2024 Toen de Lemster Toer en Kerk in 2016 300 jaar bestond, zijn we gestart met "Muziek in de kerk "tijdens "Tsjerkepaad". Verschillende muzikanten brachten hun passie ten ...

lees meer

financiƫle ondersteuning Lemmer

Lemmer krijgt meer financiële armslag om het dorp te promoten. Met de komst van de uitvoering van het bedrijven investeringszone  ( BIZ plan)  is het mogelijk om de komende jaren extra ...

lees meer

Dorpskuier voor Lemmer

Historisch en gezellig Lemmer krijgt verdiende dorpskuier langs prachtige juwelenLemmer heeft sinds vandaag haar eigen inspirerende dorpskuier. Toeristen en inwoners van Zuidwest Friesland komen ...

lees meer

Lezing over boek Schippersvrouwen

Geslaagde lezing in de Tsjerke Oan it Dok   De gezellige drukte en gezonde spanning van  het skûtsjesilen hangt haast nog in de lucht van Lemmer! Mooi, dat het Lemster skûtsje ...

lees meer