Deelnemers UITfestival Lemmer

Informatie van de deelnemers aan het

UITfestival in Lemmer

zaterdag 14september

 

podium voor de Lemster Toer

We starten om 13:00 uur met de centrale aftrap door wethouder Remboud va Iddinge van gemeente de Fryske Marren.

De eerste muziekonderdelen zijn dan Broken Brass band en het St Jozef jeugd koor dat mee gedaan heeft aan een wedstrijd. Op de verschillende locaties gaat dan alles van start. We hebben er als werkgroep bestaande uit Henny, Susanne, Conny, Grietje Simon en Piet heel veel zin. Wellicht zien we elkaar tijdens het UITfestival.

 

SPECTACULAIRE OPENING UITFESTIVAL DFM

Zaterdag 14 september is het feest in De Fryske Marren tijdens het UITfestival. Deze feestelijke aftrap van het culturele seizoen wordt spectaculair geopend door de brass sensatie Broken Brass.

Samen met leden van verschillende muziekverenigingen uit de gemeente trappen zij het feestje en daarmee ook hun tour van die dag af.

Want na hun optreden in Lemmer, zullen ze doorreizen naar Balk, waarna ze zullen eindigen in Joure. Hier treden ze ook nog een keer op én zijn ze onderdeel van de slotact van het UITfestival in Joure! Een groot feest dus! Mis dit niet!

TOURTIJDEN:

13:00 uur - Opening UITfestival in Lemmer

14:00 uur - Optreden Balk

15:15 uur - Optreden Joure

17:30 uur - Slotact in Joure

Naast Broken Brass zullen er ook meerdere acts zijn die langs de drie locaties 'on tour' gaan! Hierover later meer!

De samenwerking tussen Broken Brass en de leden van de muziekverenigingen is op initiatief van It Toanhûs en Muziekverenigingen FM. Wil jij nog meespelen met Broken Brass die dag? Meld je dan aan via muziekverenigingenfm@gmail.com

 

Dansvoorstelling Toanhûs                                    podium voor de Lemster toer

Dansschool It Toanhûs

Of je nu een passie hebt voor streetdance, hiphop, jazzdance, klassiek ballet of moderne dans, bij It Toanhûs vind je de dansstijl die bij jou past. Tijdens het UITfestival zullen een paar groepen, zowel volwassenen als kinderen, spectaculaire optredens verzorgen in Lemmer, Joure en Balk. Wil je weten welke lessen en dansstijlen we allemaal aanbieden? Bezoek dan onze

website: www.toanhus.nl en

ontdek jouw danspassie

 

Sjongersnocht Bantega:                                                             Podium op de Schulpen

 

Plezier in het zingen, dát staat bij gemengd koor Sjongersnocht uit Bantega voorop!

Het koor is jaren geleden ontstaan uit een groepje enthousiaste mannen die voor een optreden voor ouderen eenmalig een optreden zouden verzorgen. Dit optreden viel zó in de smaak en de mannen beleefden zo veel plezier in het samen zingen dat men besloot door te gaan. De nodige dames sloten zich bij het koor aan. 

Dit jaar is een heus jubileumjaar: 15 jaar gemengd koor Sjongersnocht!

Het koor bestaat inmiddels uit meer dan 30 enthousiaste dames en heren uit niet alleen Bantega, maar ook uit de wijde omgeving. Te denken valt aan Echtenerbrug, Lemmer, Oosterzee, Bant, Joure, Rutten, Scherpenzeel en zelfs Gorredijk!

Het koor is in Lemmer al een begrip geworden. Men kent hen vast van optredens tijdens Nazomeren, het UITfestival, het Passion Concert samen met fanfare Crescendo en het Dickens Festijn Lemmer. Onlangs hebben ze tijdens het Midsimmerfestival in Echten, georganiseerd door Stichting De Tsjûkemar Kunst en Meer, nog vanaf een skûtsje prachtige nummers ten gehore gebracht tijdens zonsondergang. Een geweldige belevenis! 

Maar dat zijn niet de enige locaties waar dit enthousiaste koor te vinden is. Optredens in tehuizen, opluistering tijdens wandeltochten, meedoen met zangfestijnen of concoursen, ze vinden het allemaal leuk.

Ook dit jaar zullen zij weer van zich laten horen op de opening van het culturele seizoen tijdens het UITfestival in Lemmer. Meezingers Fries en Nederlands, popsongs, luisternummers, het komt allemaal voorbij. Doet u met hen mee?

 

Meer informatie over dit koor is te vinden op hun website www.bantega.net/sjongersnocht of hun facebookpagina www.facebook.nl/sjongersnocht 

 

Tribute Dubliners                                                             Podium op de Schulpen

Wij zijn een groep van 4 enthousiaste muzikanten met de bandnaam

MUS (muziek uit Stiens of de eerste 3 letters van music)

De liederen worden begeleid door muziek instrumenten zoals gitaar, banjo, diverse fluiten en zang.

Ontzettend veel succes hebben we met de Dubliners Tribute, dus we

hopen dat er veel liefhebbers met dubliners fans komen.

MUS Folkmuziek ( Muziek Uit Stiens)

Geniet alvast op via de links

https://www.youtube.com/watch?v=TM-lPlhC6Ww

https://www.facebook.com/musfolkmuziek/

 

JIPZZ – Popschool Toanhûs

Is een jonge Toanhûs rockband uit Lemmer. Drummer Jip Schoonhoven wordt omringd door 4 meiden op gitaar en zang. Gitariste Babs de Jong hoort dit jaar bij de uitblinkers van it Toanhûs. Vette solo's klinken tijdens hun optreden. Bassiste Sanna de Jong (geen

familie) speelt zoals Victoria de Angelis. (Maneskin) Samen met drummer Jip is de groove een garantie. Creatief lid is gitariste Suus Blokhuis. Ze schrijft teksten waaronder het lied 'She is no witch' en soleert er op los. Sinds kort is Lútsje Kok aangesloten bij JIPZZ. Ze heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een zangeres die perfect de nummers vertolkt. JIPZZ won de publieksprijs bij battle of the bands dit jaar. Lemmer mag trots zijn.

 

Rockband Legacy                                                                     Podium op de Schulpen

Beste bezoeker van het Lemmer UITfestival!

Wij zijn LEGACY, een zeskoppig rockformatie út Fryslân. En wij mogen jullie het laatste uur van het festival in hogere sferen brengen met onze muziek!

 

Wij spelen (stadion)rock uit de jaren '80 en begin '90 van Europe, Van Halen, Whitesnake, Def Leppard, Bon Jovi, The Scorpions, KISS, Guns N' Roses en ACDC. In tegenstelling tot andere bands spelen we naast de bekende nummers, juist ook aanstekelijke onbekende nummers én bekende ballads. Je kúnt simpelweg niet stil blijven staan/zitten! Met meerstemmigheid, retevette toetsen en het najagen van het origineel brengen wij echt iets bijzonders. Wij spelen met ons hart en met precisie en proberen zo deze legendarische muziek opnieuw aan jullie terug te geven. That's why we are (called) LEGACY!

Ga je met ons terug in de tijd op 14 september? 

 

https://legacyrockband.nl/

 

Het Caeciliakoor                                                                          Podium in de RK Kerk

In de RK kerk zijn er van 14.00 -16.00 uur verschillende muzikale activiteiten.

Van 14.00-15.00 uur zang van een ensemble van het Caeciliakoor afgewisseld met muziek door klarinettist Huub Laenen met begeleiding van Janke Thijsseling op orgel/piano.

Van 15.00 -1600 uur afgewisseld instrumentale muziek door jong talent.

Mariam Jessajan speeltop piano eigen werk en Nadia Jongsma zal op dwarsfluit enkele eigentijdse liederen ten gehore brengen.

 

Het Caeciliakoor is het kerkkoor van de H. Willibrorduskerk in Lemmer. We zingen twee keer per maand op zondagmorgen tijdens de vieringen, op bijzondere feestdagen en in uitvaarten. Ons repertoire bestaat uit kerkmuziek in het Latijn, Nederlands, Duits en Engels. Het koor bestaat uit 16 leden. De repetities zijn op woensdagavond in Us Thûs. Heeft u interesse, kom gerust eens langs op woensdagavond.

Voor inlichtingen: telef. 0414-569420 of inekevanveen@live.nl.

Op het UIT festival in Lemmer zingen we een aantal liederen, met begeleiding van het orgel, afgewisseld met instrumentale stukken met op het orgel  Janke,  Huub op klarinet en Nadia op fluit.

Tijdens het UIT festival kan u ons vinden in de RK Kerk aan de Schans 45. Zie het kaartje bij nummer 4.

 

Wim Houtsma Marimba en Vibrafoon             In de Tsjerke oan it Dok

Mijn naam is Wim Houtsma, woonachtig te Joure, en bespeel melodische slaginstrumenten, zoals Marimba en Vibrafoon. Dit doe ik tijdens 'Muziek in de Kerk" sinds 2017. Sinds 2023 deed ik voor het eerst mee aan het UIT-festival in Lemmer. 

Eerder deed ik ook mee aan UIT-festivals in Sneek sinds 2015. Verder verleen ik als Marimba-speler medewerking aan kerkdiensten in de Protestantse Gemeente te Joure, Broek en Terkaple. Komend najaar wordt ik ook gevraagd om als solo-artiest te spelen 

bij een vrouwenvereniging in Engelum en bij een kerstviering in Surhuisterveen. 

 

Naast mijn 'solo-artiest'-schap ben ik nog actief als orkesthulpmuzikant bij diverse harmonie- en fanfare-orkesten. Sporadisch remplaceer ik ook bij Symfonie- en Kamer-orkesten. Bovendien heb ik 32 jaar gemusiceerd bij de "Jouster Fanfare" en ben overgestapt (als reguliere hulpmuzikant) naar 't Symfonisch Harmonieorkest Fryslan "H2002".

 

Op het festival van 14 september breng ik muziekwerken op Marimba en Vibrafoon ten gehore. Dit kunnen Klassieke, Populaire en lichtvoetige werken zijn waarvan sommige zijn geschreven voor de twee eerdergenoemde instrumenten. 

 

Trio Ankie Kuipers, Frans en Klaas Lemstra   In de Tsjerke oan it Dok

Deze middag kunt u luisteren naar een heel gevarieerd programma met een aantal bekende songs uit diverse tijden van o.a. De Kast, Andre Hazes, Alanis Morisette, Twarris, Jaap Reesema, Ilse de Lange, Danny Vera/Krezip.   Ze zullen worden uitgevoerd door het Lemster trio Ankie Kuipers (zang), Frans Lemstra (zang en schuiftrombone) en Klaas Lemstra (pianobegeleiding). we spelen graag voor u ondermeer;

 Grijs , The Rose ,  Sorry ,  Hallelujah , Wêr bisto ,  Eltse grins foarby ,  I still cry , It âlde doarp

Make it a memory,  That I would be good .

Wij wensen u veel luisterplezier.

 

De klavierzangers uit Rutten                                              In het Papagenohuis

Treden tijdens dit UITfestival op in het Papagenohuis gevestigd in de voormalig gereformeerde kerk aan de Nieuwburen.

De Klavierzangers is een gemengd koor uit het dorp Rutten. In 2022 ontstaan uit een samenvoeging van het 25-jarige Shantykoor De Polderpiraten en het zeer jonge Dorpshuiskamerkoor. Het koor telt 28 leden. De naam wijst op Het Klavier, multifunctionele accommodatie van Rutten waar iedere donderdagavond de oefenavond plaatsvindt. Een gezellige oefenavond is de kern van het bestaan van dit nieuwe koor. Op die avond wordt gewerkt aan de uitbreiding van het repertoire, dat bestaat uit Traditionals, Nederlandstalig werk van o.a. B. de Groot en W. Sonneveld, Shanty's en andere Evergreens. De muzikale leiding is in handen van een pianist, een accordeonist en de dirigent.

 

In het papagenohuis kan u ook terecht voor andere activiteiten die de bewoners van het huis aan u tonen. En er is ook koffie met wat lekkers. Kortom de moeite van bezoeken waard en ook hier kan u vooraf al even de site bekijken.www.papageno.nl/huis/fryslan

 

Stichting Papageno is een initiatief van Jaap van Zweden en Aaltje van Zweden-van Buuren, die deze stichting hebben opgericht om kinderen en jongeren met autisme te helpen in hun ontwikkeling. Ze begonnen in 1996 met de ontwikkeling van muziektherapie en onderzoek naar vroegdiagnostiek. In 2015 opende Hare Majesteit Koningin Maxima het eerste Papageno Huis in Laren.

In mei 2023 opent het tweede Papageno Huis haar deuren in het hartje van de Friese stad Lemmer. Dit Papageno Huis Fryslân is gevestigd in de voormalige Gereformeerde Kerk en omliggende gebouwen. Papageno Huis Fryslân biedt 17 appartementen en 60 plekken voor dagbesteding gericht op jongeren met autisme. De Kerkzaal wordt een ontmoetingsplek in Lemmer waar iedereen terecht kan voor koffie, met zelfgebakken taart of een lekkere lunch.

Zorgmedewerkers van zorgpartners De Heeren van Zorg en Weardefol, vrijwilligers en jongeren met autisme runnen alles samen.

Voor jongeren met autisme valt het vaak niet mee een plek te vinden in de maatschappij. In Papageno Huis Fryslân doen we er alles aan om jongeren met autisme op weg te helpen naar een zo zelfstandig mogelijke toekomst. Veel jongeren met autisme vinden dat spannend en ingewikkeld. Om de drempel te verlagen, werken we in het Papageno Huis vanuit één centrale gedachte: bij alles wat we doen proberen we de buitenwereld naar binnen te halen.

De Kerkzaal Belangrijk onderdeel bij de realisatie van Papageno Huis Fryslân was het in ere herstellen en verduurzamen van de monumentale gebouwen èn het openbaar toegankelijk houden ervan. Door de panden een nieuwe bestemming te geven blijven de prachtige monumenten, waar vele mooie herinneringen liggen, voor de toekomst bewaard.

 Daarnaast worden in de Kerkzaal van het Papageno Huis verschillende evenementen georganiseerd. Daar kan worden genoten van een concert, voorstelling of expositie en ook de stichting Lemster Sjerke zal er met regelmaat activiteiten organiseren. Jongeren met autisme en vrijwilligers helpen mee bij de voorbereidingen en de organisatie en serveren een hapje en een drankje. Het orgel is in ere hersteld en de Kerkzaal is geheel of gedeeltelijk beschikbaar af te huren voor particuliere of zakelijke bijeenkomsten of evenementen. Kortom, een schitterende locatie voor ontmoeting, inspiratie en verbinding. 

 

DJ Pimster;                                                               In het Papagenohuis

Gaat zijn muziek graag met u delen. Dus loop binnen en geniet van de entourage van het gebouw en de DJ kunsten van "DJ Pimster"

 

Museum Lemmer

Is gevestigd in het voormalig gemeentehuis aan de Gedempte Gracht in Lemmer. Het zit achter het VVV kantoor. Het museum is als het geheugen van het Dorp Lemmer en laat de geschiedenis van verschillende onderwerpen zien. De vrijwilligers vertellen u graag over de visserij, het Lemster Aardewerk, de foto collectie, de huiskamer uit verleden tijd. Kortom een bezoek meer dan waard.

Mocht je interesse hebben om vrijwilliger te worden in ons museum laat het weten via de mail info@museumlemmer.nl.  We nemen dan graag contact met u op.

Kijk alvast op de site van het Museum.

 

Informatie kramen op de Gedempte Gracht en de Markt

 

Het Lemster Skutsje

Ja de wedstrijden lopen te einde maar op de markt kom je de vrijwilligers van het Lemster Skûtsje. Ga ze bezoeken en kijk of je in de toekomst bij kan ondersteunen.

Bij een bezoek aan de kraam kun je  onze merchandise kopen en proberen om onze volgers-schare te vergroten om op die manier het skûtsje in de top mee te kunnen laten draaien.

Onze website is www.hetlemsterskutsje.nl

"fan 'e Lemmer foar de Lemmer"

 

Het Lemster Palet:

De amateur teken- en schilderclub "Het Lemster Palet" biedt mensen de mogelijkheid te tekenen en schilderen in clubverband. 

Kijk alvast op de site   www.lemsterpalet.nl

 

Bibliotheek Lemmer  

Bibliotheek Lemmer

Op zaterdag 14 september 2024 van 13:00 tot 17:00 uur vindt het jaarlijkse Uitfestival plaats in het centrum van  Lemmer. Dit gezellige evenement biedt verschillende  activiteiten voor jong en oud en  Bibliotheek Lemmer is oa een van de deelnemers. 

 

Programma voor deze middag 

 

Lego Challenge:

Laat je creativiteit de vrije loop tijdens dit razendsnelle bouwsel voor het hele gezin 

 

Verteljas:

Beleef verhalen en avonturen door de ogen van onze verhalenvertelster. Een betoverende ervaring voor alle leeftijden.

 

Voorlezen en Knutselen:

Voor de jongste bezoekers zijn er voorleesverhalen, gevolgd door creatieve knutselactiviteiten. 

 

Schminken:

Laat je omtoveren tot een mooi en kleurrijk persoon voor jong en oud. 

 

Digisnacks:

Leer in een handomdraai verschillende apps te gebruiken met onze DigiSnacks! DigiSnacks zijn perfecte kleine 'weetjes' voor iedereen die al aardig wegwijs is op zijn of haar smartphone of iPad. Een leuke en leerzame ervaring voor iedereen

 

Kom langs en geniet van een middag vol plezier, creativiteit en vermaak. Het Uitfestival Lemmer 2024 is een mooie  gelegenheid om samen met familie en vrienden te genieten van een divers  programma. Zien we je de 14e september? 

Team bibliotheek Lemmer

 

Diana den Boon kunst en Design                                                                  

Diana den Boon is geboren in Waddinxveen zo'n 50 jaar geleden.

Ze heeft een opleiding gevolgd aan de Kunst academie te Den Haag als mode ontwerpster en heeft jaren als freelance ontwerpster gewerkt.

Ongeveer 7 jaar geleden heeft ze de kwast opgepakt en is begonnen met het schilderen van dieren.

Het begon met een passie voor koeien maar ook het in opdracht vereeuwigen van (huis)dieren heeft Diana tot specialisme verheven.

Ze weet het karakter en de typische uitdrukking van het dier precies vast te leggen! Een veel gehoord compliment is dat haar geportretteerde dieren bijna tot leven komen op het doek.

Na een reeks koeien is het werk overgegaan in het tekenen van portretten, met olieverf of houtskool en het realistisch neerzetten van 'moderne stillevens'.

Het portret  wordt gecombineerd met abstract schilderen om zo een totaal nieuw beeld neer te zetten.

Deze kunt u vinden op haar website www.dianadenboon.nl

Buiten zelf schilderen om, vindt Diana den Boon het ook erg fijn om de schilderkunst aan derden door te geven.

In haar eigen schilder-atelier, Diana's Atelier, geeft ze naast schilderlessen ook div. workshops zoals bv dikke dames, vrij schilderen, kinder workshops, koeien schilderen en Party with Paint (op locatie).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@ddbddesign.nl en neem een kijkje op www.dianadenboon.nl

 

Fotoclub Lemmer Joure

Op dit moment heeft onze club elf leden, waarvan vier uit Lemmer. Vóór het coronatijdperk twintig. Dus ruimte genoeg om ook voor deze hobby te kiezen en je op te geven als lid van de fotoclub "De Toverlantearne" is een club voor amateurfotografen in de gemeente "de Fryske Marren".

Tijdens een bezoek aan de marktkraam ontvang je de nieuwe flyer met de laatste informatie.

In en rond de kraam staan en liggen foto's en fotografica

Natuurlijk kun je nu al de vernieuwde wegsite bekijken met de naam  www.fotoclubjoure.nl , met een nieuwe flyer, die op dit moment bij de drukker ligt en met enthousiaste leden. 

 

Onder De Hoek

Onder De Hoek is een initiatief van tekenaar Wim Swart en schrijver Stoffel Zandstra. Samen maken ze al meer dan 10 jaar de strip Onder De Hoek. Deze strip speelt zich meestal af op de plek bij de Blokjesbrug waar elke dag een grote groep (vooral) mannen bij elkaar komt om het laatste nieuws van commentaar te voorzien. Dat gebeurt ook in de strip waar de actualiteit van een portie humor en kritiek wordt voorzien. In de strip wordt Lemsters gesproken en op deze manier willen Wim en Stoffel extra aandacht geven aan onze plaatselijke taal; een variant van het Fries. Zij hopen op deze manier ook het gebruik van het Lemsters in spreken en schrijven te stimuleren en te bevorderen.

Naast de strip, die regelmatig op Facebook, Instagram en LemsterNijs verschijnt, zijn er ook 3 stripboekjes Onder De Hoek en een Lemster Leesplankje. In de loop der tijd zijn er meerdere producten verschenen zoals een Lemster Verjaardagskalender, ansichtkaarten, t shirts ed. Sinds kort is er een nieuw boek uitgegeven in samenwerking met De Ronde Tafel 153 Nl uit Lemmer. In eerste instantie is dit Doe- en Informatieboek op de Lemster basisscholen uitgedeeld. Nu is er echter ook een tweede druk en deze zal ook in de stand van OdH te koop liggen. Dit boek is, in tegenstelling tot de andere boekjes, in het Nederlands geschreven en heet Ahoy Lemmer in zicht.

Onder De Hoek organiseerde vorig jaar een tentoonstelling en een Lemster dictee in de bibliotheek en komt wellicht met een vervolg activiteit hierop, eind 2024 begin 2025.

De stand van Onder De Hoek is te vinden op de Markt bij de Primera.

 

it Toanhus                                                                             

Over It Toanhûs

It Toanhûs is hét Centrum Voor de Kunsten van gemeente De Fryske Marren. Je kunt bij ons terecht voor lessen en cursussen op het gebied van Dans, Muziek, Theater, Kunst & Design.

IT TOANHÛS, WAAR TALENT OPBLOEIT!

Als je leergierig bent en op zoek naar ontwikkeling en ontspanning, dan ben je bij ons aan het goede adres. We bieden je een inspirerende plek waar je je thuis zult voelen en met plezier kunt leren. Onder begeleiding van kundige docenten kan je je creatieve talenten verder ontwikkelen. We zijn betrokken bij je en leren je graag beter kennen, want persoonlijke aandacht staat voor ons centraal.

It Toanhûs heeft op 20 november 2020 een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor cultuur- en bibliotheekorganisaties.

We zijn er voor jong en oud. Kinderen die in de gemeente De Fryske Marren wonen, kunnen bij ons gesubsidieerd lessen volgen tot de leeftijd van 18 jaar. Volwassen leerlingen kunnen natuurlijk ook bij ons terecht, voor dezelfde lessen tegen een niet-gesubsidieerd tarief.

Neem alvast een voorproefje op de site www.toanhus.nl

 

Maak kennis met het grootste, nog werkende stoomgemaal ter wereld. Het Ir. D.F. Woudagemaal, UNESCO Werelderfgoed in Lemmer.

Oog in oog met de beschermende kracht tegen water. Dat moet je gezien hebben! Het ruim honderd jaar oude stoomgemaal is eigendom van Wetterskip Fryslân. Bij extreem hoogwater helpt het gemaal nog altijd mee om de voeten in Fryslân en een deel van het Groninger Westerkwartier droog te houden. Sinds 2020 is er een vernieuwde expositie over de klimaatuitdagingen in het waterbeheer, een wandelroute over de IJsselmeerdijk en het polderlandschap en heeft het bezoekersgebied een upgrade gehad met de aanleg van groen en nieuwe bestrating. In de voormalige dienstwoningen zijn de kassa, winkel, VVV informatiepunt en een ontvangstruimte voor groepen. Deze kathedraal van stoom is te bezoeken van woensdag t/m zaterdag tussen 10.00 – 17.00 uur.

 

Fysio Lemmer

Activiteit: Bewegen, spelen, leuke uitdaging en lachen zijn gezond. Positief bewegen noemen we dat bij Fysio Lemmer. Daarom willen wij iedereen uitdagen om mee te doen met onze reactie challenge. Kom er bij onze stand achter hoe snel jouw reactietijd is. Ben jij de snelste? Dan win je een leuke prijs! De winnaar wordt bekend gemaakt via de sociale media van Fysio Lemmer! Instagram: www.instagram.com/fysiolemmer/ Facebook: https://www.facebook.com/p/Fysio-Lemmer-100088796123853/

 

Het Lemster Dickens Festijn                                                                

Lemster Dickens Festijn – 14 en 15 december 2024

Het Lemster Dickens Festijn is één groot levend theaterstuk Na een lange periode van stilte zijn de straten van het Lemster Dickens dorp weer tot leven gekomen! Het gonst en bruist als een grote stad rond eind 19e eeuw. 

 

Een stormvloed teistert het Lemster Dickens Festijn

Het Lemster Dickens Festijn heeft dit jaar te maken met twee gedenkwaardige momenten uit de geschiedenis van Lemmer.  December 1824: Een hevige storm teistert al dagen de kust van de Zuiderzee. De inwoners van Lemmer zien met angst hoe het water stijgt. Lukt het de voeten droog te houden?  Een eeuw later is de feestelijke opening van het stoomgemaal. De lemmer viert de industriële revolutie.  Op 14 en 15 december 2024 gaat Lemmer voor de 6e keer terug in de tijd. Met het thema 'Stormvloed' hebben we weer veel mooie acts, muziek en activiteiten klaarstaan.

Beleef het Lemster Dickens Festijn 2024 Het Lemster Dickens Festijn is een sfeervol winterevenement in het centrum van het oude vissersdorp Lemmer. Geheel in stijl van de boeken van Charles Dickens, komt men terecht in een wereld vol bijzondere personages. Ontmoet vissersvrouwen, straatkinderen, gespuis en gegoede burgerij in een mix van Dickens en het historische Lemmer. 

Ruim 350 acteurs en figuranten nemen de bezoekers mee in de oude tijd. Ook is er volop muziek te horen; koren zingen zeemansliederen, orkesten spelen hun repertoire uit het verleden en bij de verschillende binnen- en buitenpodia swingt iedereen mee met de muzikanten. Verdeeld over twee dagen zijn er 30 muzikale acts te beluisteren. De sfeervolle kerstfair en de diverse locaties voor een hapje of een drankje maken de Dickens belevenis in hartje Lemmer compleet.

Van en door vrijwilligers Het Lemster Dickens Festijn draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Er doen zo'n 350 acteurs mee – in meer dan 40 acts. En laten we ook de koren en (lokale) muzikanten niet vergeten. Daarnaast zijn er nog eens bijna 200 vrijwilligers voorafgaand en tijdens het weekend actief betrokken bij de organisatie van het festijn.

Personages en figuranten die mee willen spelen kunnen zich vanaf nu al opgeven via de website www.lemsterdickensfestijn.nl

Meer informatie Dit jaar is de 6e editie van het Lemster Dickens Festijn. Het evenement is op zaterdag 14 december van 16.00 uur tot 21.00 uur en op zondag 15 december van 14.00 uur tot 19.00 uur in het centrum van Lemmer. Tickets zijn vanaf oktober online te koop via www.lemsterdickensfestijn.nl en bij een aantal verkooppunten. In de voorverkoop zijn de tickets €6,00 voor volwassenen, €4,00 voor kinderen van 4-12 jaar en tot en met 3 jaar gratis. Aan de kassa zijn de tickets €7,00 voor volwassenen en voor kinderen van 4-12 jaar €5,00.

Ons festijn kunnen we niet zonder sponsoren organiseren. Daarom zijn we heel blij dat veel ondernemers uit Lemmer en omgeving het Dickens Festijn steunen door een act te sponsoren of met een advertentie in de Lemster Dickens Telegraph.

Meer informatie: www.lemsterdickensfestijn.n

 

Stenen beschilderen "Happy Stones ".                                     

Ga stenen kleurig beschilderen bij onze kraam in het centrum voor Lemmer.

 

Koersbal Dienstencentrum

Dienstencentrum Senioren Lemmer staan met een kraam op de Markt met een koersbalmat.

Men kan hier dan kennismaken met het koersbal en wordt er informatie verstrekt over de creamiddagen en andere activiteiten van het Dienstencentrum.

 

Kijk voor meer info over deze middagen op de site dienstencentrum Lemmer

 

Vogelwacht Lemmer                                                         

Doelstelling: De vereniging heeft tot doel  het in stand houden van de Weidevogels en onze Tuinvogels in de breedte zin van het woord en het verbeteren van de leefomgeving (biodiversiteit) voor de vogels waardoor de toekomstige generaties ook kunnen blijven genieten van de wondere wereld van de natuur. Vogelwacht Lemmer Eesterga Follega e.o. is dus al lange tijd actief in de omgeving. Met een enthousiaste groep liefhebbers proberen we het aantal weidevogels in ons gebied in stand te houden. Al jaren gaan deze vrijwilligers in het voorjaar een aantal malen het veld in om vogels te tellen en te registreren. En daarmee natuurlijk gewoon genieten van het mooie landschap dicht in de buurt. Tegenwoordig wordt er door de meeste van deze natuurliefhebbers bij het registreren van deze broedende vogels gebruik gemaakt van een gebruikersvriendelijk app. Als je in onze omgeving woont en je wilt iets betekenen voor de agrarische natuur, meld je dan ook aan als vrijwilliger. Je leert daarmee ongetwijfeld nieuwe vrienden kennen die iets goeds willen doen voor hun omgeving.

 

Tijdens het UITFestival willen wij aandacht besteden aan: "Waar moeten in Lemmer e.o. eendenkorven geplaatst worden". Ook zal er een eendenkorf aanwezig zijn. 

Voor de kinderen hebben we een leuk raadspel over de weidevogels. En wij promoten natuurlijk om te helpen bij de nazorg van de weidevogels en de broedzorg en om ook lid te worden natuurlijk.

Kijk alvast op onze site  

Website: https://lemmer.friesevogelwachten.nl

 

Theater Groep Hege Fonnen      

Vrijwilligers zijn van harte welkom bij ons!

Vrijwilligers helpen onder meer bij de voorbereiding van het licht en geluid en bedienen tijdens een optreden het licht- en geluidspaneel.

Na een optreden helpen vrijwilligers ook bij de afbouw van de theaterzaal om die weer als sportzaal in gereedheid te brengen.

 Lijkt het jou ook leuk achter de schermen te kijken en in contact te komen met de artiesten, dan is dit een mooie gelegenheid om je aan te melden.

 Met jouw enthousiasme of ervaring kun je écht iets voor ons betekenen!

Kijk alvast op onze site wat het programma is op theater groep Lemmer

 

EHBO

Ook dit jaar is de EHBO tijdens dit evenement weer in handen van de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Lemmer. Zij zullen zichtbaar aanwezig en hebben een eigenstand.

Voor info over de reddingsbrigade kan u klikken op Reddingsbrigade Lemmer

Overig nieuws

Uitreiking Lemster Bokking 2024

Uitreiking Lemster Bokking Zondag 15 september om 15:00 uur   De Lemster Bokking is een tweejaarlijkse prijs die door stichting Oud Lemmer wordt uitgereikt aan een instelling of persoon die ...

lees meer

UITfestival Lemmer

We gaan los 14 september met het UITfestival in Lemmer. Wolkom bij de derde editie van het UITfestival DFM in Lemmer! De aftrap van een nieuw cultureel seizoen, van 13.00 - 17.00 uur. Wat kun je zoal ...

lees meer

BIZ vereniging Lemmer schenkt promotiemateriaal

Vrijdag 19 juli werd een beachflag met de opdruk  "kerk open" overhandigt aan Griet van Dijk vrijwilligster van "Tsjerkepaad", door Wilma Bruinsma bestuurslid van BIZ vereniging Lemmer. Door de ...

lees meer

Doe mee aan het UIT festival Lemmer OP 14 SEPTEMBER en geef je op

UITFESTIVAL 14 september LEMMER:                DOE MEE EN LAAT JE ZIEN.    Met groot enthousiasme kondigen wij de ...

lees meer