Contact en wie zijn wij

Heeft u vragen? Wij staan u graag te woord. Mail ons.

Doelstelling van de stichting

De stichting Oud Lemmer is in het voorjaar van 2007 opgericht. Met als doel het promoten van het dorp Lemmer, met name de oude dorpskern, de rijksmonumenten en beeldbepalende gemeentelijke  panden. Deze promotie vindt onder ander plaats door het organiseren van activiteiten, met aandacht voor cultuur, historie en educatie voor de inwoners en toeristen. Elk jaar wordt om die reden rondom het landelijk monumenten weekend, het 2e weekend van september, Nazomeren in Lemmer georganiseerd. 

Twee  dagen waarbij Lemmer bolstaat van de activiteiten, die op desite verwoord staan onder "agenda".

Lemstervlag

Ook zorgde de stichting in september 2015, ervoor dat het college van Burgemeester en Wethouders te samen met de raad voor de heraldiek, dat Lemmer weer een eigen dorpsvlag heeft. Dit is de vlag van de voormalige gemeente Lemsterland. Die dreigde verloren te gaan, omdat de gemeente werd opgeheven. De Lemstervlag die al overal werd gebruikt is zo behouden gebleven voor het dorp.

Webcam

Tevens zijn op initiatief van de stichting 2 webcams geplaatst. Eén geplaatst met het beeld van het doorgaande vaarwater "Het Dok" en de ander op de Binnenhaven/Museumhaven met de sluis en de doorvaart van de Blokjesbrug. Kijk op www.webcamlemmer.nl

In juni 2017, waren er in een jaar tijd al 564.000 kijkers op de webcam met zicht op de Binnenhaven en vanaf december 2014 meer dan één miljoen kijkers op de eerst geplaatste webcam op de Lemster toer met zicht op het Dok.

Ook zijn we met de kerkrentmeesters van de Hervormde Kerk actief als het gaat om de activiteiten rondom het 300 jarig bestaan van de Kerk en Lemster Toer.

Meedenken

Op verschillende manieren doet de stichting mee aan maatschappelijke discussies en zit de stichting in klankbordgroepen samengesteld door de gemeente de Fryske Marren, om de stem van de " oude Lemmer" te laten horen, op een praktische naar de toekomst gerichtte visie. Zo maken we deel uit van de werkgroep over de herinrichting van het centrum, herinrichten "Eintsje fan 'e daam" en de toeristische profilering van Lemmer.

" Akenbank"

De stichting heeft het centrum van Lemmer een prachtige bank in de vorm van een opengewerkte steven van een Lemster Aak geschonken. Dit in het kader van het 300 jarig bestaan van de Lemster Toer, het afronden van de herinrichting rondom het Dok en het behouden van de historie van de scheepsbouw. De bank staat aan de voet van de Lemster Toer en is op 15 juli 2016 onthult. Kijk voor meer info bij de rubriek nieuws.

 

Ondersteunen

Met  financiele steun, van verschillende instellingen, kunnen de projecten gedraaid worden.

Wil u de stichting ook financieel steunen dan kan dat op rekening nummer NL 60 RABO 0132 398834.

 

In een persoonlijk gesprek willen we graag met u andere mogelijkheden tot sponsering bespreken, mail ons dan op info@oudlemmer.nl

De stichting staat in geschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 01120930

 

Uw naam

Uw emailadres

Uw telefoonnummer

Opmerking / vraag