zondag 9 september Muziek in de kerk met het Nescio Ensemble

9 september Muziek in de kerk met optreden van het Nescio Ensemble.

Afsluitend concert met hedendaags Klassieke Muziek.

Inloop zondag 9 september om 14:30 uur ingang kerk aan de Lijnbaan.

Na afloop een mogelijkheid om te praten met muzikanten en bezoekers.

Het Nescio Ensemble is een groep jonge muzikanten die samen klassieke muziek spelen voor nu en voor de toekomst.

Het thema van de Friesland tour is "Een friese Odyssee". Een echte reiziger kenmerkt zich door zijn openheid voor het onverwachte. Zo probeert het Nescio Ensemble zich tijdens haar omzwerving door Friesland open te stellen voor de diverse en onverwachte avonturen die ze tegemoet zullen zeilen. Wij gaan actief op zoek naar dat wat we nog niet kennen.

Op deze reis verplaatsen we ons per schip om zo verschillende Friese havens aan te doen vanaf het water. Behalve de ontmoetingen met ons publiek, onze gastheren en gastvrouwen en de verschillende instellingen waar we mee samenwerken, komen we samen met verschillend Friese dichters. Een dichter komt met zijn of haar input tijdens de tour naar een van de havens waar wij aanmeren. Of hij of zij fysiek verschijnt, of een gedicht bij de havenmeester achterlaat zal ter plekke moeten blijken en ons tot improvisatie dwingen.

Als wij de Friese gemeenschap, de dichter, de omgeving en ons publiek kunnen leren kennen en ons laten inspireren, en wij op onze beurt onze muziek over de Friese wateren mogen doen laten klinken, en daarmee kunnen verrassen of verwonderen, is de wisselwerking compleet en is de expeditie geslaagd!

Met onze projecten willen we een breed publiek bereiken in Nederland en erbuiten, meewerken aan een nieuwe infrastructuur voor klassieke concerten en zowel anderen als onszelf blijven inspireren. Deze zomer gaan we op tournee door Europa om muziek te maken op plekken waar dit niet altijd vanzelfsprekend is.

Wie wij zijn:

We bestaan uit 12 strijkers die al jaren in verschillende muzikale verbanden samenspelen, zoals orkesten, strijkkwartetten, theatershows en wat dan ook. We hebben aan verschillende instituten in Nederland en erbuiten gestudeerd, en werken nu allemaal als beroepsmuzikant.

Daarnaast heeft iedereen eigen ervaringen die ze allemaal meebrengen in de muziek en de organisatie. Binnen het ensemble hebben we een componist, een danser en een programmeur, maar ook een kok, fotograaf en websitebouwer. Samen maken wij het Nescio ensemble, en zijn we de nieuwe generatie klassieke muzikanten.

Wat we gaan doen:

Met de Friese zeetjalk Vrouwe Johanna reist het 12-koppige muziekgezelschap langs Friese kustplaatsen om vrij toegankelijke concerten te geven voor een breed publiek. Muziek en poëzie over zee en land zullen klinken op onverwachte plekken, zoals een museum, een scheepswerf en een verzorgingshuis.

 

Het Nescio ensemble is een professioneel strijkorkest, en bestaat uit klassieke muzikanten van de huidige tijd. Ze zijn op zoek naar nieuwe vormen voor het klassieke concert. Met passie en enthousiasme willen ze het publiek inspireren, en leren ze hen graag beter kennen. Gedichten van Friese dichters, zoals Syds Wiersma en Job Degenaar, zullen klinken tijdens het concert. Het repertoire van Nescio bestaat uit werken van Boccherini, Beethoven, Grieg, Janacek, Medeiros, Mendelssohn, Puccini en anderen. Met deze tour maken ze hun concerten bereikbaar voor velen, die normaal gesproken misschien niet met een klassiek orkest in aanraking komen. Na afloop gaan ze daarom graag in gesprek met hun publiek. Voor jong en oud is het inspirerend en bijzonder. De voorstellingen duren een uur tot anderhalf uur, en alle concerten zijn vrij toegankelijk.

 

Speellijst:

5/9 Terschelling - tijd ntb

6/9 Harlingen - 16.00 en 20.00 bij de Barendszwerf, Nieuwe Willemskade

7/9 Hindeloopen - 15.00 op het museumplein bij Museum Hindeloopen 

      Gaast - 20.00 sportveld de Boppeslach (goed weer) of de Hervormde Kerk (nat of koud weer)

8/9 Koudum  - 14.45 bij Verzorgingshuis De Finke

      Stavoren - 20.00 in de Nicolaaskerk

9/9 Lemmer - 15.00 Hervormde kerk, inloop vanaf 14.30.

 

 

Na afloop

Na afloop of voorafgaand is de tip van de dag, loop " het rondje Dok", Gezellig langs de terassen, winkels en de monumentale panden van het centrum van Lemmer wandelen en genieten. Kijk op de site www.oudlemmer.nl en klik op  "het rondje dok" voor de digitale route, of maak gebruik van de QR code op de infoborden die in het centrum staan.

Overig nieuws

Doe mee aan het UIT festival Lemmer OP 14 SEPTEMBER en geef je op

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITFestival. GEEF JE OP EN DOE MEE  Op zaterdag 14 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken ...

lees meer

Doe mee met Muziek in de Kerk

Muziek in de kerk  2024 Toen de Lemster Toer en Kerk in 2016 300 jaar bestond, zijn we gestart met "Muziek in de kerk "tijdens "Tsjerkepaad". Verschillende muzikanten brachten hun passie ten ...

lees meer

financiƫle ondersteuning Lemmer

Lemmer krijgt meer financiële armslag om het dorp te promoten. Met de komst van de uitvoering van het bedrijven investeringszone  ( BIZ plan)  is het mogelijk om de komende jaren extra ...

lees meer

Dorpskuier voor Lemmer

Historisch en gezellig Lemmer krijgt verdiende dorpskuier langs prachtige juwelenLemmer heeft sinds vandaag haar eigen inspirerende dorpskuier. Toeristen en inwoners van Zuidwest Friesland komen ...

lees meer