We zijn los

"We zetten de Lemmer in het licht".

De Tsjerke oan it Dok, de Lemster Toer, de Flevobrug en de Blokjesbrug worden in 2021 aangelicht.

 LEMMER – 

Stichting Oud Lemmer en Ondernemers Vereniging Lemmer willen ons mooie centrum letterlijk in het LICHT zetten met als doel de sociale cohesie te versterken en ons centrum aantrekkelijker te maken voor inwoners, gasten en toeristen om te verblijven en te besteden. 

Dat is wat de werkgroep "We zetten Lemmer in het Licht" wil bereiken. "De werkgroep bestaat uit Bernadien de Waaij- Bijlholt, Rudi Kisjes en Piet Zantman.

We willen het centrum nog gezelliger maken. Met name in de wintermaanden, wanneer de dagen langer en donkerder worden, willen we extra gezelligheid toevoegen aan het centrum.

Het idee voor de bruggen ontstond door een werkgroep van de OVL. Tegelijkertijd had Stichting Oud Lemmer, samen met Rudi Kisjes het plan om "de Lemster Toer", ons icoon, en het kerkschip van de 'Tsjerke oan it Dok'  rondom, opnieuw te verlichten. 

De huidige verlichting van de kerk wordt vervangen. Uiteraard duurzaam en in de meest besparende LED-verlichting die op de markt is. 

We willen hiermee een gezelliger centrum creëren voor onze inwoners en toeristen, zodat men langer in het centrum wil verblijven. 

Dit versterkt de sociale cohesie en hiermee wordt het voor- en naseizoen verlengd. Daarbij is het een mooie aanvulling op de wandelroutes langs de monumentale panden en "het Rondje Dok".

Het project loopt al geruime tijd  maar deze week zijn we dan zo ver om te starten met de werkzaamheden. 

Dit zijn bijvoorbeeld de grondwerkzaamheden bij het gebouw van de kerk, maar ook het aanbrengen van de verlichting aan de bruggen.

De ontwerpen voor de Lemster Toer en het kerkschip zijn gerealiseerd door  New Urban View uit Amersfoort en voor de bruggen door Living Projects uit Breda. De technische realisatie is in handen van installatiebedrijf van Rhee uit Lemmer.

Het gehele plan wordt ondersteund door de eigenaar van de Lemster Toer ( Stichting Behoud Rijks Monumenten), het kerkgebouw Tsjerke oan 't Dok ( PKN gemeente)  gemeente de Fryske Marren, ten aanzien van de bruggen.

Om de investering te kunnen doen heeft de werkgroep vele stichtingen, particulieren, bedrijven en overheid bereid gevonden om het financieel mogelijk te maken. 

Zo is er onder meer steun gekomen van het Mienskip fûns van de provincie Fryslân, gemeente de Fryske Marren, Protestante gemeente Lemmer C.A, Ondernemers Vereniging Lemmer, Stichting Heloma en de Stichting Meindersma Sybenga. Stichting LE 50, Stichting Dorsbehoud Lemsterland,  en vele, vele anderen.

 Kijk voor een impressie naar het filmpje .impressie hoe het wordt

 

Op de foto een imprsessie van de Tjserke oan it Dok, Lemster Toer en de beiden bruggen.

Maar ook de eerste grondactiviteiten en het aanbrengen van de grondspots.

Overig nieuws

Stoffel Zandstra wint prijs

Stoffel Zandstra fan De Lemmer hat de Fryske Kultuerpriis 2020 fan De Fryske Marren wûn. Wethâlder taalbelied Luciënne Boelsma ferraste him thús mei it útrikken fan ...

lees meer

Typisch Lemmer op tv.

Lemmer op de televisie in het programma "Typisch"  De afgelopen week heeft de stichting Oud Lemmer een gesprek gevoerd met de programmamakers van het programma Typisch van BNNVARA, waarvan op ...

lees meer

We zetten de Lemmer in het licht

BINNEKORT MEER NIEUWS OP DEZE SITE OVER HET VERLICHTINGSPROJECT..    We zijn weer een stap dichter bijgekomen bij de realisatie van het project "We zetten De Lemmer in het licht". In tussen ...

lees meer

Veel bezoekers tijdens de start van de avondklok op zaterdag 23 januari 2021

3000 bezoekers op de site www.webcamlemmer.nl Tussen 21:00 uur en 22:30 uur waren er zaterdagavond 23 januari ruim 3000 bezoekers op de webcam van Lemmer.  De 2 webcams in beheer bij de ...

lees meer