We zijn los

stand van zaken  maandag 10 mei 2021

Vandaag zijn de werkzaamheden begonnen om de lichtarmenturen aan te brengen op de bruggen. Op de foto is te zien dat een medewerker van installatiebedrijf van Rhee de armaturen plaatst aan de onderzijde van de brugleuning van de Flevobrug. Ook de werkzaamheden op hoogte bij de Lemster Toer zijn aangevangen. Met een hoogwerker worden eerst de oude lampen weggehaald en zullen plaats maken voor de moderne ledverlichting. Ook de wijzerplaten worden straks aangelicht.

De grondspots rondom het kerkgebouw zijn inmiddels geplaatst. We lopen goed op schema en alles zal rond 1 juni van dit jaar gereed zijn.

We houden u op de hoogte van de werkzaamheden.

 

Eerder verschenen bericht over het verlichtingsplan

"We zetten de Lemmer in het licht".

De Tsjerke oan it Dok, de Lemster Toer, de Flevobrug en de Blokjesbrug worden in 2021 aangelicht.

 LEMMER – 

Stichting Oud Lemmer en Ondernemers Vereniging Lemmer willen ons mooie centrum letterlijk in het LICHT zetten met als doel de sociale cohesie te versterken en ons centrum aantrekkelijker te maken voor inwoners, gasten en toeristen om te verblijven en te besteden. 

Dat is wat de werkgroep "We zetten Lemmer in het Licht" wil bereiken. "De werkgroep bestaat uit Bernadien de Waaij- Bijlholt, Rudi Kisjes en Piet Zantman.

We willen het centrum nog gezelliger maken. Met name in de wintermaanden, wanneer de dagen langer en donkerder worden, willen we extra gezelligheid toevoegen aan het centrum.

Het idee voor de bruggen ontstond door een werkgroep van de OVL. Tegelijkertijd was er het plan om "de Lemster Toer", ons icoon, en het kerkschip van de 'Tsjerke oan it Dok'  rondom, opnieuw te verlichten. 

De huidige verlichting van de kerk wordt vervangen. Uiteraard duurzaam en in de meest besparende LED-verlichting die op de markt is. 

We willen hiermee een gezelliger centrum creëren voor onze inwoners en toeristen, zodat men langer in het centrum wil verblijven. 

Dit versterkt de sociale cohesie en hiermee wordt het voor- en naseizoen verlengd. Daarbij is het een mooie aanvulling op de wandelroutes langs de monumentale panden en "het Rondje Dok".

Het project loopt al geruime tijd  maar deze week zijn we dan zo ver om te starten met de werkzaamheden. 

Dit zijn bijvoorbeeld de grondwerkzaamheden bij het gebouw van de kerk, maar ook het aanbrengen van de verlichting aan de bruggen.

De ontwerpen voor de Lemster Toer en het kerkschip zijn gerealiseerd door  New Urban View uit Amersfoort en voor de bruggen door Living Projects uit Breda. De technische realisatie is in handen van installatiebedrijf van Rhee uit Lemmer.

Het gehele plan wordt ondersteund door de eigenaar van de Lemster Toer ( Stichting Behoud Rijks Monumenten), het kerkgebouw Tsjerke oan 't Dok ( PKN gemeente)  gemeente de Fryske Marren, ten aanzien van de bruggen.

Om de investering te kunnen doen heeft de werkgroep vele stichtingen, particulieren, bedrijven en overheid bereid gevonden om het financieel mogelijk te maken. 

Zo is er onder meer steun gekomen van het Mienskip fûns van de provincie Fryslân, gemeente de Fryske Marren, Protestante gemeente Lemmer C.A, Ondernemers Vereniging Lemmer, Horeca,Stichting Heloma en de Stichting Meindersma Sybenga. Stichting LE 50, Stichting Dorsbehoud Lemsterland,  en vele, vele anderen.

 Kijk voor een impressie naar het filmpje .impressie hoe het wordt

 

Op de foto een imprsessie van de Tjserke oan it Dok, Lemster Toer en de beiden bruggen.

Maar ook de eerste grondactiviteiten en het aanbrengen van de grondspots.

Overig nieuws

financiƫle ondersteuning Lemmer

Lemmer krijgt meer financiële armslag om het dorp te promoten. Met de komst van de uitvoering van het bedrijven investeringszone  ( BIZ plan)  is het mogelijk om de komende jaren extra ...

lees meer

Dorpskuier voor Lemmer

Historisch en gezellig Lemmer krijgt verdiende dorpskuier langs prachtige juwelenLemmer heeft sinds vandaag haar eigen inspirerende dorpskuier. Toeristen en inwoners van Zuidwest Friesland komen ...

lees meer

Lezing over boek Schippersvrouwen

Geslaagde lezing in de Tsjerke Oan it Dok   De gezellige drukte en gezonde spanning van  het skûtsjesilen hangt haast nog in de lucht van Lemmer! Mooi, dat het Lemster skûtsje ...

lees meer

Geslaagd UITfestival in Lemmer

De werkgroep UITfestival Lemmer, kijkt met plezier en met een voldaan gevoel terug op het geslaagde UITfestival van afgelopen zaterdag middag 9 september in het centrum van Lemmer. Er werd volop ...

lees meer