We zetten de Lemmer in het licht

BINNEKORT MEER NIEUWS OP DEZE SITE OVER HET VERLICHTINGSPROJECT..

  

We zijn weer een stap dichter bijgekomen bij de realisatie van het project "We zetten De Lemmer in het licht".

In tussen zijn we zo ver dat we de kosten net rond hebben kunnen krijgen. De werkgroep is nu bezig om de toegezegde bedragen in ontvangst te nemen.

Doneren blijft nog steeds mogelijk. Voor meer info zoek contact met ons.

Met een dergelijk project blijft het spannend tot het laatste moment. Als alle gelden daadwerkelijk binnen zijn dan gaan we de verlichting bestellen.

We houden jullie op de hoogte van de stand van zaken.

Groet vanuit de werkgroep.

 

 Hier onder staat de tekst die wee eerder hebben gebruik om het licht project te promoten.

 Kijk voor een impressie naar het filmpje .impressie hoe het wordt

Koop nu een meter Licht

"HELP MEE OM LEMMER IN HET LICHT TE ZETTEN"

 De Hervormde Kerk, de Lemster Toer, de Flevobrug en de Blokjesbrug worden in 2020 aangelicht

 

LEMMER - Eén lichtpuntje verdrijft elke duisternis en met uw bijdrage kunnen wij als stichting Oud Lemmer en ondernemers in Lemmer , ons mooie centrum letterlijk in het LICHT zetten met als doel de sociale cohesie te versterken en ons centrum aantrekkelijker te maken voor inwoners, gasten en toeristen om te verblijven en te besteden. Dat is wat de werkgroep "We zetten Lemmer in het Licht" wil bereiken. Een project opgezet door Stichting Oud Lemmer en de Ondernemers Vereniging Lemmer (OVL) om Lemmer in het licht te zetten.

 

We willen het centrum nog gezelliger maken. Met name in de wintermaanden, wanneer de dagen langer en donkerder worden, willen we extra gezelligheid toevoegen aan het centrum. Het idee voor de bruggen ontstond door een werkgroep van de OVL. Tegelijkertijd had Stichting Oud Lemmer een plan om "de Lemster Toer", ons icoon, en het kerkschip van de Hervormde Kerk rondom, opnieuw te verlichten. Uiteraard duurzaam en in de meest besparende LED-verlichting die op de markt is.

We willen hiermee een gezelliger centrum creëren voor onze inwoners en toeristen, zodat men langer in het centrum wil verblijven. Dit versterkt de sociale cohesie en hiermee wordt het voor- en naseizoen verlengd. Daarbij is het een mooie aanvulling op de wandelroutes langs de monumentale panden en "het Rondje Dok".

 

Om de investering te kunnen doen heeft de werkgroep i.s.m. de Gemeente de Fryske Marren, het Iepen Mienskip funs, diverse instanties en instellingen aangeschreven waardoor ¾ van de investering al binnen is. Om het laatste bedrag binnen te krijgen "verkoopt" de werkgroep symbolische meters verlichting. Een meter duurzame LED-verlichting voor €150,-

 

Zij doen hierbij een beroep op elke ondernemer en inwoner van Lemmer en omstreken om het initiatief financieel te steunen, zodat we eind van dit jaar nog met dit project kunnen starten.

 

Helpt u mee om Lemmer in het licht te zetten?

Uw donatie o.v.v. Ik steun Lemmer in het licht (uw naam, email invullen + aantal meters) kunt u overmaken aan Stichting Oud Lemmer IBAN NL 39 RABO 033 55 955 88.

Naast eeuwige dank wordt uw naam, indien gewenst, zichtbaar benoemd. Maar uiteraard is elke andere donatie/bedrag welkom. Voor vragen over dit project kan u mailen met info@oudlemmer.nl.

 

Deze bedrijven, organisaties en openbare instellingen gingen u voor:

Iepen Mienskips fûns, Gemeente de Fryske Marren, Hervormde Kerk, Stichting Oud Lemmer, Stichting LE 50, Ondernemersvereniging Lemmer, VVBL Lemmer, IJsvereniging Lemmer, Stichting Horeca Lemmer, donaties en crowd - funding, Stichting Dorpsbehoud Lemsterland, Rabobank Lemmer, Stichting Heloma en de Stichting Meindersma Sybenga (in willekeurige volgorde).

 

Op de groepsfoto de leden van de werkgroep bestaande uit van links naar rechts Rudi Kisjes, Sjoerd de Jong, Anthonie de Vries, Piet Zantman en Bernadien de Waaij-Bijlholt.

Overig nieuws

Doe mee aan het UIT festival Lemmer OP 14 SEPTEMBER en geef je op

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITFestival. GEEF JE OP EN DOE MEE  Op zaterdag 14 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken ...

lees meer

Doe mee met Muziek in de Kerk

Muziek in de kerk  2024 Toen de Lemster Toer en Kerk in 2016 300 jaar bestond, zijn we gestart met "Muziek in de kerk "tijdens "Tsjerkepaad". Verschillende muzikanten brachten hun passie ten ...

lees meer

financiƫle ondersteuning Lemmer

Lemmer krijgt meer financiële armslag om het dorp te promoten. Met de komst van de uitvoering van het bedrijven investeringszone  ( BIZ plan)  is het mogelijk om de komende jaren extra ...

lees meer

Dorpskuier voor Lemmer

Historisch en gezellig Lemmer krijgt verdiende dorpskuier langs prachtige juwelenLemmer heeft sinds vandaag haar eigen inspirerende dorpskuier. Toeristen en inwoners van Zuidwest Friesland komen ...

lees meer