Verkiezing mooiste Monument in de gemeente de Fryske Marren

'It Gouden Haske 2017' – Verkiezing Moaiste Monumint De Frykse Marren.

LemmerMolens, torens, kerken, prachtige historische panden …, De Fryske Marren heeft het allemaal. Wij zijn benieuwd! Boeren, burgers en buitenlui wat is uw 'Moaiste Monumint'?

In de Fryske Marren bevinden zich veel beeldbepalende monumenten. Deze staan slechts één keer per jaar, tijdens de Open Monumentendag, in het zonnetje.

De werkgroep Cultuur Historisch Erfgoed DFM heeft derhalve, i.s.m. Museum Joure en de Stichting Oud Lemmer, gemeend om extra aandacht te schenken aan onze prachtige monumenten. Zij biedt de inwoners van de De Fryske Marren de kans om zelf via een prijsvraag het mooiste monument van onze gemeente te kiezen.

De verkiezing verloopt als volgt: maak een foto of filmpje van uw mooiste monument voorzien van een goede motivatie en upload dit voor 20 augustus 2017 op de Facebookpagina Open Monumentendag De Fryske Marren. De beoordeling vindt plaats op basis van de criteria die opgesteld zijn door de jury, bestaande uit twee leden van de Stichting Behoud Rijksmonumenten DFM: voorzitter Jelle Belksma te Rijs, secretaris/penningmeester Jan de Vries te Ouwsterhaule architect Wytze Bouma, directielid van Architectenbureau J.O.N.G te Lemmer. De criteria staan per 1 augustus a.s. op de Facebookpagina Open Monumentendag De Fryske Marren.

Speciaal voor het winnende monument heeft de werkgroep een beeldje, It Gouden Haske, laten ontwerpen en vervaardigen door kunstenaar Bram de Smit uit Harich.

Voor de winnaar met de beste motivatie en het mooiste filmpje van het winnende monument stelt de werkgroep een bon voor 'It Gouden Haske diner' voor twee personen beschikbaar.

Op 8 september a.s. zal wethouder Durk Durksz de winnaar bekend maken van It Gouden Haske 2017 en deze uitreiken aan de eigenaar van It Moaiste Monumint fan De Fryske Marren.

De uitreiking vindt plaats om 16.00 uur in de Jouster Toer, adres Midstraat 67, 8501 AE Joure.

Vrijdag 8 en zaterdag 9 september zijn er allemaal activiteiten in Lemmer tijdens Nazomeren in Lemmer waarbij monumenten op de wal en in het water centraal staan. Kijk voor meer info op de site www.nazomereninlemmer.nl en voor livebeelden van Lemmer op www.webcamlemmer.nl

 

Lukt het uploaden niet dan kunt u uw inzending mailen naar administratie@marenklif.nl of sturen naar Sabine Boode, p/a Bezoekerscentrum Mar en Klif, de Brink 4 in Oudemirdum.

Overig nieuws

Aftrap elke wachtkamer een eigen fotoboek van Oud Lemmer

Wacht ruimtes krijgen het fotoboek van Lemmer. Zoals een ieder weet is het foto verzamel sticker boek van Lemmer met de titel "Groeten uit Lemmer"een groot succes. Eind vorig jaar was menig Lemster ...

lees meer

webcam Lemster Toer doet het weer

De webcam vanaf de Lemster Toer doet het weer. In verband met de restauratie van de Lemster Toer is de webcam, die daarin geplaatst is, tijdelijk weggehaald. De stichting wilde eventuele schade aan ...

lees meer

Unieke kalender eerste week 2018 op uw deurmat. Hou de brievenbus in de gaten.

Hou de brievenbus in de gaten. Als afsluiting en als goed begin van 2018 wordt in de 1e week van januari huis aan huis een prachtige scheurkalender aangeboden  aan elk huishouden van Lemmer ...

lees meer

Dickens Festijn in Lemmer

Ontdek het ultieme kerstgevoel tijdens het Dickens Festijn Lemmer. Twee dagen lang is het oude centrum van Lemmer omgetoverd tot een oud Engels vissersdorp uit de 19e eeuw. Honderden personages en ...

lees meer