Verkiezing mooiste Monument in de gemeente de Fryske Marren

'It Gouden Haske 2017' – Verkiezing Moaiste Monumint De Frykse Marren.

LemmerMolens, torens, kerken, prachtige historische panden …, De Fryske Marren heeft het allemaal. Wij zijn benieuwd! Boeren, burgers en buitenlui wat is uw 'Moaiste Monumint'?

In de Fryske Marren bevinden zich veel beeldbepalende monumenten. Deze staan slechts één keer per jaar, tijdens de Open Monumentendag, in het zonnetje.

De werkgroep Cultuur Historisch Erfgoed DFM heeft derhalve, i.s.m. Museum Joure en de Stichting Oud Lemmer, gemeend om extra aandacht te schenken aan onze prachtige monumenten. Zij biedt de inwoners van de De Fryske Marren de kans om zelf via een prijsvraag het mooiste monument van onze gemeente te kiezen.

De verkiezing verloopt als volgt: maak een foto of filmpje van uw mooiste monument voorzien van een goede motivatie en upload dit voor 20 augustus 2017 op de Facebookpagina Open Monumentendag De Fryske Marren. De beoordeling vindt plaats op basis van de criteria die opgesteld zijn door de jury, bestaande uit twee leden van de Stichting Behoud Rijksmonumenten DFM: voorzitter Jelle Belksma te Rijs, secretaris/penningmeester Jan de Vries te Ouwsterhaule architect Wytze Bouma, directielid van Architectenbureau J.O.N.G te Lemmer. De criteria staan per 1 augustus a.s. op de Facebookpagina Open Monumentendag De Fryske Marren.

Speciaal voor het winnende monument heeft de werkgroep een beeldje, It Gouden Haske, laten ontwerpen en vervaardigen door kunstenaar Bram de Smit uit Harich.

Voor de winnaar met de beste motivatie en het mooiste filmpje van het winnende monument stelt de werkgroep een bon voor 'It Gouden Haske diner' voor twee personen beschikbaar.

Op 8 september a.s. zal wethouder Durk Durksz de winnaar bekend maken van It Gouden Haske 2017 en deze uitreiken aan de eigenaar van It Moaiste Monumint fan De Fryske Marren.

De uitreiking vindt plaats om 16.00 uur in de Jouster Toer, adres Midstraat 67, 8501 AE Joure.

Vrijdag 8 en zaterdag 9 september zijn er allemaal activiteiten in Lemmer tijdens Nazomeren in Lemmer waarbij monumenten op de wal en in het water centraal staan. Kijk voor meer info op de site www.nazomereninlemmer.nl en voor livebeelden van Lemmer op www.webcamlemmer.nl

 

Lukt het uploaden niet dan kunt u uw inzending mailen naar administratie@marenklif.nl of sturen naar Sabine Boode, p/a Bezoekerscentrum Mar en Klif, de Brink 4 in Oudemirdum.

Overig nieuws

Laatste ruilmiddag was maandag 20 november bij de JUMBO

''Het stimuleert de saamhorigheid in het dorp '' Iedereen heeft zijn boek vol  LEMMER-De laatste ruilmiddag om het fotoboek Groeten uit Lemmer  vol te krijgen  was in de Jumbo in ...

lees meer

Roelofs steunt stichting Oud Lemmer

Roelofs steunt Stichting Oud Lemmer Roelofs, verantwoordelijk voor fase 2 van de herinrichting van het centrum van Lemmer, sponsort Stichting Oud Lemmer met een bijdrage van € 500. Hiermee wil ...

lees meer

Maak het unieke fotoalbum van Lemmer vol woensdag 11 oktober ruilen

  'VAN RUILEN KOMT (IN DIT GEVAL) GEEN HUILEN' Onder het motto; 'iedereen zijn boek vol' organiseert de Stichting Oud Lemmer samen met Jumbo Sjoerd de Jong Lemmer een ruilavond. Alle spaarders ...

lees meer

Webcam vanaf de Lemster Toer tijdelijk uit de lucht

De eigenaar van de Lemster Toer ( de stichting BRM) gaat de Lemster Toer restaureren. De afgelopen week is men daar al mee begonnen. Zo is de steiger rondom de Lemster Toer in aanbouw. De restauratie ...

lees meer