Verkiezing mooiste Monument in de gemeente de Fryske Marren

'It Gouden Haske 2017' – Verkiezing Moaiste Monumint De Frykse Marren.

LemmerMolens, torens, kerken, prachtige historische panden …, De Fryske Marren heeft het allemaal. Wij zijn benieuwd! Boeren, burgers en buitenlui wat is uw 'Moaiste Monumint'?

In de Fryske Marren bevinden zich veel beeldbepalende monumenten. Deze staan slechts één keer per jaar, tijdens de Open Monumentendag, in het zonnetje.

De werkgroep Cultuur Historisch Erfgoed DFM heeft derhalve, i.s.m. Museum Joure en de Stichting Oud Lemmer, gemeend om extra aandacht te schenken aan onze prachtige monumenten. Zij biedt de inwoners van de De Fryske Marren de kans om zelf via een prijsvraag het mooiste monument van onze gemeente te kiezen.

De verkiezing verloopt als volgt: maak een foto of filmpje van uw mooiste monument voorzien van een goede motivatie en upload dit voor 20 augustus 2017 op de Facebookpagina Open Monumentendag De Fryske Marren. De beoordeling vindt plaats op basis van de criteria die opgesteld zijn door de jury, bestaande uit twee leden van de Stichting Behoud Rijksmonumenten DFM: voorzitter Jelle Belksma te Rijs, secretaris/penningmeester Jan de Vries te Ouwsterhaule architect Wytze Bouma, directielid van Architectenbureau J.O.N.G te Lemmer. De criteria staan per 1 augustus a.s. op de Facebookpagina Open Monumentendag De Fryske Marren.

Speciaal voor het winnende monument heeft de werkgroep een beeldje, It Gouden Haske, laten ontwerpen en vervaardigen door kunstenaar Bram de Smit uit Harich.

Voor de winnaar met de beste motivatie en het mooiste filmpje van het winnende monument stelt de werkgroep een bon voor 'It Gouden Haske diner' voor twee personen beschikbaar.

Op 8 september a.s. zal wethouder Durk Durksz de winnaar bekend maken van It Gouden Haske 2017 en deze uitreiken aan de eigenaar van It Moaiste Monumint fan De Fryske Marren.

De uitreiking vindt plaats om 16.00 uur in de Jouster Toer, adres Midstraat 67, 8501 AE Joure.

Vrijdag 8 en zaterdag 9 september zijn er allemaal activiteiten in Lemmer tijdens Nazomeren in Lemmer waarbij monumenten op de wal en in het water centraal staan. Kijk voor meer info op de site www.nazomereninlemmer.nl en voor livebeelden van Lemmer op www.webcamlemmer.nl

 

Lukt het uploaden niet dan kunt u uw inzending mailen naar administratie@marenklif.nl of sturen naar Sabine Boode, p/a Bezoekerscentrum Mar en Klif, de Brink 4 in Oudemirdum.

Overig nieuws

Muziek in de kerk Tsjerkepaad gaat weer van start

TSJERKEPAAD GAAT WEER VAN START.   Tsjerkepaad 2018 gaat weer van start met 260 open kerken in Friesland. De feestelijke opening van Tsjerkepaad is 30 juni om 14.00 in de Bonifatius kerk in ...

lees meer

Eintsje fan e Daam

Laatste nieuws. Vandaag vrijdag 25 mei is door het plaatsen van het metalen framewerk het hoogste punt bereikt in het project van het Eintsje fan e daam. Met behulp van het binnenvaartschip de ...

lees meer

Sjouke Boschma in het zonnetje gezet

Afgelopen donderdag avond 5 april werd Sjouke Boschma oprichter en initiatief nemer van het Dickens Festijn, in het zonnetje gezet tijdens in een bijeenkomst in Lemmer. Van een groep inwoners kreeg ...

lees meer

Aftrap elke wachtkamer een eigen fotoboek van Oud Lemmer

Wacht ruimtes krijgen het fotoboek van Lemmer. Zoals een ieder weet is het foto verzamel sticker boek van Lemmer met de titel "Groeten uit Lemmer"een groot succes. Eind vorig jaar was menig Lemster ...

lees meer