Verkiezing mooiste Monument in de gemeente de Fryske Marren

'It Gouden Haske 2017' – Verkiezing Moaiste Monumint De Frykse Marren.

LemmerMolens, torens, kerken, prachtige historische panden …, De Fryske Marren heeft het allemaal. Wij zijn benieuwd! Boeren, burgers en buitenlui wat is uw 'Moaiste Monumint'?

In de Fryske Marren bevinden zich veel beeldbepalende monumenten. Deze staan slechts één keer per jaar, tijdens de Open Monumentendag, in het zonnetje.

De werkgroep Cultuur Historisch Erfgoed DFM heeft derhalve, i.s.m. Museum Joure en de Stichting Oud Lemmer, gemeend om extra aandacht te schenken aan onze prachtige monumenten. Zij biedt de inwoners van de De Fryske Marren de kans om zelf via een prijsvraag het mooiste monument van onze gemeente te kiezen.

De verkiezing verloopt als volgt: maak een foto of filmpje van uw mooiste monument voorzien van een goede motivatie en upload dit voor 20 augustus 2017 op de Facebookpagina Open Monumentendag De Fryske Marren. De beoordeling vindt plaats op basis van de criteria die opgesteld zijn door de jury, bestaande uit twee leden van de Stichting Behoud Rijksmonumenten DFM: voorzitter Jelle Belksma te Rijs, secretaris/penningmeester Jan de Vries te Ouwsterhaule architect Wytze Bouma, directielid van Architectenbureau J.O.N.G te Lemmer. De criteria staan per 1 augustus a.s. op de Facebookpagina Open Monumentendag De Fryske Marren.

Speciaal voor het winnende monument heeft de werkgroep een beeldje, It Gouden Haske, laten ontwerpen en vervaardigen door kunstenaar Bram de Smit uit Harich.

Voor de winnaar met de beste motivatie en het mooiste filmpje van het winnende monument stelt de werkgroep een bon voor 'It Gouden Haske diner' voor twee personen beschikbaar.

Op 8 september a.s. zal wethouder Durk Durksz de winnaar bekend maken van It Gouden Haske 2017 en deze uitreiken aan de eigenaar van It Moaiste Monumint fan De Fryske Marren.

De uitreiking vindt plaats om 16.00 uur in de Jouster Toer, adres Midstraat 67, 8501 AE Joure.

Vrijdag 8 en zaterdag 9 september zijn er allemaal activiteiten in Lemmer tijdens Nazomeren in Lemmer waarbij monumenten op de wal en in het water centraal staan. Kijk voor meer info op de site www.nazomereninlemmer.nl en voor livebeelden van Lemmer op www.webcamlemmer.nl

 

Lukt het uploaden niet dan kunt u uw inzending mailen naar administratie@marenklif.nl of sturen naar Sabine Boode, p/a Bezoekerscentrum Mar en Klif, de Brink 4 in Oudemirdum.

Overig nieuws

Gezellige drukte tijdens Nazomeren in Lemmer

Gezellig druk tijdens Nazomeren in Lemmer   Het was afgelopen weekend vanwege Nazomeren in Lemmer een gezellige drukte in het centrum van Lemmer. Veel inwoners en gasten, liepen vrijdag en ...

lees meer

Te verkrijgen bij de Jumbo Supermarkt vanaf 9 september

De stichting Oud Lemmer bestaat 10 jaar.  De stichting Oud Lemmer bestaat dit jaar 10 jaar. De stichting heeft als doel het promoten van het dorp Lemmer, met name de oude dorpskern, de ...

lees meer

Programma Nazomeren in Lemmer editie 2017

Het is de stichting Oud Lemmer, samen met vele anderen verenigingen, vrienden en vrijwilligers weer gelukt om een gevarieerd programma samen te stellen voor Nazomeren in Lemmer op vrijdag 8 en  ...

lees meer

Laatste bord geplaatst in het rondje dok.

Laatste nieuws van 4 augustus over "het rondje Dok. Vandaag is het laatste info bord van een serie van 5 geplaatst in het centrum van Lemmer. Het maakt de route met beeld en tekst compleet. Wandelend ...

lees meer