Veiligheid met oud hekwerk aan de Straatweg in Lemmer

De herinrichting van de rondweg is afgerond. De aansluiting van de toegangsweg naar Lemmer is ingericht. Daarbij zit ook de oversteek van fietsers van de Straatweg naar de Albert Koopmansstraat.

Het blijkt dat dit soms een gevaarlijke situatie oplevert. Iets wat we in Lemmer voor willen zijn.

De bewoners van de eerste 2 woningen aan de Straatweg; Nico Kelderhuis en Hedzer de Boer kwamen in samenspraak met de stichting Oud Lemmer, op het idee, om er een hek werk te plaatsen.

In het archief vonden we een foto uit het verleden waarbij een hekwerk te zien was. Dit was het hekwerk wat de veiligheid van de entree van Lemmer over het slootje kon waarborgen.

Het "earste bregje" van Lemmer.

Vanuit die gedachte werd een idee gelanceerd om een nieuw hek te plaatsen op die oversteek locatie zodat de fietsers niet eenvoudig kunnen oversteken maar goed moeten uitkijken en achter het hek langs naar de kruising met de rondweg moeten fietsen.

Op deze wijze kan het verleden weer een goede gedachte zijn voor nu en meewerken aan de inrichting als het gaat om verkeersveiligheid.

Dit idee van de bewoners en stichting Oud Lemmer werd neergelegd bij de gemeente de Fryske Marren, die enthousiast was. De gemeente heeft vervolgens contact gezocht met de Provincie Fryslân. Ook de Provincie omarmde de plannen en heeft intussen het hekwerk geplaatst.

En zo is het plan in gezamenlijkheid uitgevoerd.

De afgelopen dagen is het hekwerk geplaatst.

Op deze wijze is een stukje historie teruggeplaatst en is tevens gewerkt aan de veiligheid van de overstekende fietsers.

 

PS foto zwart wit is destijds gemaakt door Jan Rintjes Koopmans.

 

Overig nieuws

Doe mee aan het UIT festival Lemmer OP 14 SEPTEMBER en geef je op

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITFestival. GEEF JE OP EN DOE MEE  Op zaterdag 14 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken ...

lees meer

Doe mee met Muziek in de Kerk

Muziek in de kerk  2024 Toen de Lemster Toer en Kerk in 2016 300 jaar bestond, zijn we gestart met "Muziek in de kerk "tijdens "Tsjerkepaad". Verschillende muzikanten brachten hun passie ten ...

lees meer

financiƫle ondersteuning Lemmer

Lemmer krijgt meer financiële armslag om het dorp te promoten. Met de komst van de uitvoering van het bedrijven investeringszone  ( BIZ plan)  is het mogelijk om de komende jaren extra ...

lees meer

Dorpskuier voor Lemmer

Historisch en gezellig Lemmer krijgt verdiende dorpskuier langs prachtige juwelenLemmer heeft sinds vandaag haar eigen inspirerende dorpskuier. Toeristen en inwoners van Zuidwest Friesland komen ...

lees meer