Veiligheid met oud hekwerk aan de Straatweg in Lemmer

De herinrichting van de rondweg is afgerond. De aansluiting van de toegangsweg naar Lemmer is ingericht. Daarbij zit ook de oversteek van fietsers van de Straatweg naar de Albert Koopmansstraat.

Het blijkt dat dit soms een gevaarlijke situatie oplevert. Iets wat we in Lemmer voor willen zijn.

De bewoners van de eerste 2 woningen aan de Straatweg; Nico Kelderhuis en Hedzer de Boer kwamen in samenspraak met de stichting Oud Lemmer, op het idee, om er een hek werk te plaatsen.

In het archief vonden we een foto uit het verleden waarbij een hekwerk te zien was. Dit was het hekwerk wat de veiligheid van de entree van Lemmer over het slootje kon waarborgen.

Het "earste bregje" van Lemmer.

Vanuit die gedachte werd een idee gelanceerd om een nieuw hek te plaatsen op die oversteek locatie zodat de fietsers niet eenvoudig kunnen oversteken maar goed moeten uitkijken en achter het hek langs naar de kruising met de rondweg moeten fietsen.

Op deze wijze kan het verleden weer een goede gedachte zijn voor nu en meewerken aan de inrichting als het gaat om verkeersveiligheid.

Dit idee van de bewoners en stichting Oud Lemmer werd neergelegd bij de gemeente de Fryske Marren, die enthousiast was. De gemeente heeft vervolgens contact gezocht met de Provincie Fryslân. Ook de Provincie omarmde de plannen en heeft intussen het hekwerk geplaatst.

En zo is het plan in gezamenlijkheid uitgevoerd.

De afgelopen dagen is het hekwerk geplaatst.

Op deze wijze is een stukje historie teruggeplaatst en is tevens gewerkt aan de veiligheid van de overstekende fietsers.

 

PS foto zwart wit is destijds gemaakt door Jan Rintjes Koopmans.

 

Overig nieuws

75 jaar bevrijding van Lemmer

Door stichting Oud Lemmer wordt in samenwerking met de Oudheid kamer in Lemmer en vrijwilligers van beide organisaties, verschillende activiteiten georganiseerd in het kader van 75 jaar bevrijding ...

lees meer

We zetten de Lemmer in het licht

DONEER nu via de link  Doneer nu en doe mee    Kijk voor een impressie naar het filmpje .impressie hoe het wordt Koop nu een meter Licht "HELP MEE OM LEMMER IN HET LICHT TE ...

lees meer

Een kuier door het oude Lemmer

Een prachtig Sinterklaasgeschenk Vorig jaar begonnen Roelie Spanjaard-Visser en Hendrik Bootsma aan hun kuier die uiteindelijk leidde tot een fors boekwerk van meer dan 400 pagina's over het oude ...

lees meer

Luchtfoto van Nazomeren

Het afgelopen weekend was het super weer tijdens Nazomeren in Lemmer. Er waren heel veel bezoekers waarvan menigeen een foto heeft gemaakt. Het zou leuk zijn als we als stichting Oud Lemmer van ...

lees meer