veel bezoekers webcamlemmer.nl

Veel bezoekers op de website www.webcamlemmer.nl

Vanaf november 2014 draait de webcam vanuit "de Lemstertoer" met zicht op het doorgaande vaarwater "Het Dok" en vanaf 2016 draait een 2e webcam met zicht op de Binnenhaven en de sluis.

Geweldige beelden die door de kijkers zeer worden gewaardeerd. De webcams zijn gerealiseerd door en in beheer bij Stichting Oud Lemmer. Met steun van sponsoren en Gemeente de Fryske Marren hebben wij de webcams kunnen realiseren. In Maart van dit jaar, hebben we de verbindingen verbeterd en zijn we overgestapt naar het streamen via ons eigen YouTube kanaal.

Door deze overstap hebben we met onze camera's een groter bereik en zijn de beelden beter te bekijken via smartphone, tablet of smart tv. Mensen van over de hele wereld kunnen van de mooie beelden genieten.

De beelden zijn niet in te zoemen en er worden ook geen beelden opgeslagen. Je ziet het live beeld alsof je door je eigen raam naar buiten kijkt.

Dat de beelden gewaardeerd worden en er erg veel gekeken wordt blijkt wel uit de onderstaande statistieken gemeten vanaf begin maart dit jaar.

In totaal zijn er tot nu toe meer dan 250.000 bezoekers die de via de camera's beelden bekeken. Al die bezoekers hebben in totaal maar dan 1,2 miljoen minuten gekeken, of te wel meer dan 20.000 uur. Per dag kijken er gemiddeld 2500 mensen via de webcam naar het centrum van Lemmer. Ons kanaal heeft inmiddels 469 abonnees. Tevens, zo blijkt uit de cijfers, hebben we meer dan 550 zogenaamde "duimpkjes" van waardering.

Tijdens de intocht van de skûtsjes op dinsdag avond  6 augustus 2019 keken er gemiddeld 200 tot 250 mensen.

De afgelopen 48 uur, met de piek van die dinsdag avond 6 augustus, zijn er 8800 bezoekers geweest, die gezamenlijk 55000 minuten hebben gekeken.

 Schitterende cijfers en daar is het ook voor bedoeld. Thuis kijken wat er in het centrum te beleven valt en vervolgens een bezoek aan Lemmer brengen en genieten van ondermeer het centrum. Met de historische panden, gezellige winkels en terrassen. De camera beelden hebben op deze manier een goede marketing werking voor Lemmer. Ook kun je het "rondje Dok" lopen aan de hand van de informatie borden met de QR code, waarbij op locatie de historie van het centrum beleefd kan worden. De camera's, het onderhoud ervan en het onderhoud van de verbindingen wordt uitgevoerd door vrijwilligers van stichting oud lemmer. Mocht u willen bijdragen aan de kosten hiervan of eventueel nieuw te realiseren plannen of willen adverteren op www.webcamlemmer.nl neemt dan contact op met ons.

 

Kortom kom genieten van Lemmer.

 

Kijk voor andere activiteiten van stichting Oud Lemmer op www.nazomereninlemmer.nl op de rubriek "agenda" van deze site

 

 

 

 

Overig nieuws

Doe mee aan het UIT festival Lemmer OP 14 SEPTEMBER en geef je op

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITFestival. GEEF JE OP EN DOE MEE  Op zaterdag 14 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken ...

lees meer

Doe mee met Muziek in de Kerk

Muziek in de kerk  2024 Toen de Lemster Toer en Kerk in 2016 300 jaar bestond, zijn we gestart met "Muziek in de kerk "tijdens "Tsjerkepaad". Verschillende muzikanten brachten hun passie ten ...

lees meer

financiƫle ondersteuning Lemmer

Lemmer krijgt meer financiële armslag om het dorp te promoten. Met de komst van de uitvoering van het bedrijven investeringszone  ( BIZ plan)  is het mogelijk om de komende jaren extra ...

lees meer

Dorpskuier voor Lemmer

Historisch en gezellig Lemmer krijgt verdiende dorpskuier langs prachtige juwelenLemmer heeft sinds vandaag haar eigen inspirerende dorpskuier. Toeristen en inwoners van Zuidwest Friesland komen ...

lees meer