veel bezoekers webcamlemmer.nl

Veel bezoekers op de website www.webcamlemmer.nl

Vanaf november 2014 draait de webcam vanuit "de Lemstertoer" met zicht op het doorgaande vaarwater "Het Dok" en vanaf 2016 draait een 2e webcam met zicht op de Binnenhaven en de sluis.

Geweldige beelden die door de kijkers zeer worden gewaardeerd. De webcams zijn gerealiseerd door en in beheer bij Stichting Oud Lemmer. Met steun van sponsoren en Gemeente de Fryske Marren hebben wij de webcams kunnen realiseren. In Maart van dit jaar, hebben we de verbindingen verbeterd en zijn we overgestapt naar het streamen via ons eigen YouTube kanaal.

Door deze overstap hebben we met onze camera's een groter bereik en zijn de beelden beter te bekijken via smartphone, tablet of smart tv. Mensen van over de hele wereld kunnen van de mooie beelden genieten.

De beelden zijn niet in te zoemen en er worden ook geen beelden opgeslagen. Je ziet het live beeld alsof je door je eigen raam naar buiten kijkt.

Dat de beelden gewaardeerd worden en er erg veel gekeken wordt blijkt wel uit de onderstaande statistieken gemeten vanaf begin maart dit jaar.

In totaal zijn er tot nu toe meer dan 250.000 bezoekers die de via de camera's beelden bekeken. Al die bezoekers hebben in totaal maar dan 1,2 miljoen minuten gekeken, of te wel meer dan 20.000 uur. Per dag kijken er gemiddeld 2500 mensen via de webcam naar het centrum van Lemmer. Ons kanaal heeft inmiddels 469 abonnees. Tevens, zo blijkt uit de cijfers, hebben we meer dan 550 zogenaamde "duimpkjes" van waardering.

Tijdens de intocht van de skûtsjes op dinsdag avond  6 augustus 2019 keken er gemiddeld 200 tot 250 mensen.

De afgelopen 48 uur, met de piek van die dinsdag avond 6 augustus, zijn er 8800 bezoekers geweest, die gezamenlijk 55000 minuten hebben gekeken.

 Schitterende cijfers en daar is het ook voor bedoeld. Thuis kijken wat er in het centrum te beleven valt en vervolgens een bezoek aan Lemmer brengen en genieten van ondermeer het centrum. Met de historische panden, gezellige winkels en terrassen. De camera beelden hebben op deze manier een goede marketing werking voor Lemmer. Ook kun je het "rondje Dok" lopen aan de hand van de informatie borden met de QR code, waarbij op locatie de historie van het centrum beleefd kan worden. De camera's, het onderhoud ervan en het onderhoud van de verbindingen wordt uitgevoerd door vrijwilligers van stichting oud lemmer. Mocht u willen bijdragen aan de kosten hiervan of eventueel nieuw te realiseren plannen of willen adverteren op www.webcamlemmer.nl neemt dan contact op met ons.

 

Kortom kom genieten van Lemmer.

 

Kijk voor andere activiteiten van stichting Oud Lemmer op www.nazomereninlemmer.nl op de rubriek "agenda" van deze site

 

 

 

 

Overig nieuws

Een bijzonder cadeau voor toeristen

Een bijzonder cadeau voor alle toeristen  NIEUWE PLATTEGROND VAN LEMMER OVERHANDIGD AAN DE VVV  LEMMER - De eerste exemplaren zijn door Alita de Vries en Piet Zantman overhandigd ...

lees meer

15 september uniek concert van het Gelders ensemble

Zondag middag 15 september is er een uniek concert met toegankelijke klassieke muziek In de Hervormde kerk van Lemmer. Tijdens het concert krijgt u als toehoorder uitgelegd waar de muziek over gaat ...

lees meer

Muziek in de kerk Tsjerkepaad gaat weer van start

TSJERKEPAAD GAAT WEER VAN START.   Tsjerkepaad 2019 gaat weer van start met 260 open kerken in Friesland. De feestelijke opening van Tsjerkepaad is 30 juni om 14.00 in de Bonifatius kerk in ...

lees meer

Fotograaf Peter van den Brandt

Onze locale fotograaf Peter van den Brandt verbonden aan de stichting Oud Lemmer, maakt zoals jullie weten altijd mooie foto's van Lemmer en omstreken. Soms echte" hoogstandjes". Op een stok van 6 ...

lees meer