Veel bezoekers tijdens de start van de avondklok op zaterdag 23 januari 2021

3000 bezoekers op de site www.webcamlemmer.nl

Tussen 21:00 uur en 22:30 uur waren er zaterdagavond 23 januari ruim 3000 bezoekers op de webcam van Lemmer.  De 2 webcams in beheer bij de Stichting Oud Lemmer, werden goed bezocht.

Dit zijn heel veel bezoekers. Het was echt een piek in het aantal bezoekers. De webcam geven live beeld door van het centrum van Lemmer, het is eigenlijk net of je naar buiten kijkt en zo een beeld hebt van het centrum.

1 webcam is gericht op de Binnenhaven en de straten  er om heen en 1 op de straten rondom het vaartwater 't Dok. De extra bezoekers zijn wellicht nieuwsgierig geweest of de Lemsters de avondklok ook naleven. Dat was zeker het geval. Het was doodstil op straat.

Het kan natuurlijk ook zijn dat men in plaats van een rondje Dok te lopen dit vervolgens digitaal doet, door de beelden te bekijken. Ja en dan zie het centrum van Lemmer met de mooie straat verlichting en de verlichte boten die er gedurende de wintermaanden afgemeerd liggen.

Ook overdag is het bezoek van de webcam een aanrader.  Er is altijd wel wat te zien en het kan het "verplicht" thuis zitten aangenamer maken.

Kortom neem ook een kijkje op de website  www.webcamlemmer.nl in coronatijd. De vrijwilliger die de techniek in beheer heeft weet osn nog te melden dat er in het afgelopen jaar bijna 1 miljoen bezoekers zijn geweest en er nog steds een stijgende lijn in zit. De stichting Oud Lemmer is druk doende om te bekijken of een 3e webcam ook haalbaar is.  

 Kijk op webcamlemmer.nl/

Overig nieuws

Doe mee aan het UIT festival Lemmer OP 14 SEPTEMBER en geef je op

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITFestival. GEEF JE OP EN DOE MEE  Op zaterdag 14 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken ...

lees meer

Doe mee met Muziek in de Kerk

Muziek in de kerk  2024 Toen de Lemster Toer en Kerk in 2016 300 jaar bestond, zijn we gestart met "Muziek in de kerk "tijdens "Tsjerkepaad". Verschillende muzikanten brachten hun passie ten ...

lees meer

financiƫle ondersteuning Lemmer

Lemmer krijgt meer financiële armslag om het dorp te promoten. Met de komst van de uitvoering van het bedrijven investeringszone  ( BIZ plan)  is het mogelijk om de komende jaren extra ...

lees meer

Dorpskuier voor Lemmer

Historisch en gezellig Lemmer krijgt verdiende dorpskuier langs prachtige juwelenLemmer heeft sinds vandaag haar eigen inspirerende dorpskuier. Toeristen en inwoners van Zuidwest Friesland komen ...

lees meer