Veel bezoekers tijdens de start van de avondklok op zaterdag 23 januari 2021

3000 bezoekers op de site www.webcamlemmer.nl

Tussen 21:00 uur en 22:30 uur waren er zaterdagavond 23 januari ruim 3000 bezoekers op de webcam van Lemmer.  De 2 webcams in beheer bij de Stichting Oud Lemmer, werden goed bezocht.

Dit zijn heel veel bezoekers. Het was echt een piek in het aantal bezoekers. De webcam geven live beeld door van het centrum van Lemmer, het is eigenlijk net of je naar buiten kijkt en zo een beeld hebt van het centrum.

1 webcam is gericht op de Binnenhaven en de straten  er om heen en 1 op de straten rondom het vaartwater 't Dok. De extra bezoekers zijn wellicht nieuwsgierig geweest of de Lemsters de avondklok ook naleven. Dat was zeker het geval. Het was doodstil op straat.

Het kan natuurlijk ook zijn dat men in plaats van een rondje Dok te lopen dit vervolgens digitaal doet, door de beelden te bekijken. Ja en dan zie het centrum van Lemmer met de mooie straat verlichting en de verlichte boten die er gedurende de wintermaanden afgemeerd liggen.

Ook overdag is het bezoek van de webcam een aanrader.  Er is altijd wel wat te zien en het kan het "verplicht" thuis zitten aangenamer maken.

Kortom neem ook een kijkje op de website  www.webcamlemmer.nl in coronatijd. De vrijwilliger die de techniek in beheer heeft weet osn nog te melden dat er in het afgelopen jaar bijna 1 miljoen bezoekers zijn geweest en er nog steds een stijgende lijn in zit. De stichting Oud Lemmer is druk doende om te bekijken of een 3e webcam ook haalbaar is.  

 Kijk op webcamlemmer.nl/

Overig nieuws

UITfestival DFM

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITfestival DFM. Op zaterdag 10 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken van cultuur tijdens de 1e ...

lees meer

75 jaar bevrijding een film van Lemmer

In het jaar 2020 is door vrijwilligers van stichting Oud Lemmer hard gewerkt aan de tot standkoming van een film over 75 jaar bevrijding van Lemmer. Door onder meer Hanneke Jongsma en Werner Piso, ...

lees meer

Wandelroute 75 jaar vrijheid door Lemmer

Dit bericht hebben we tijdens de Corana geplaats maar is nog steeds actueel. Vandaar dat we het weer zichtbaar maken. In het kader van 75 bevrijding hebben vrijwilligers van de stichting Oud Lemmer, ...

lees meer

Muziek in de kerk Tsjerkepaad gaat weer van start

TSJERKEPAAD GAAT WEER VAN START.  Toen de Lemster Toer en Kerk in 2016, 300 jaar bestond, zijn we gestart met "Muziek in de kerk" tijdens "Tsjerkepaad". Verschillende muzikanten brachten hun ...

lees meer