Veel bezoekers tijdens de start van de avondklok op zaterdag 23 januari 2021

3000 bezoekers op de site www.webcamlemmer.nl

Tussen 21:00 uur en 22:30 uur waren er zaterdagavond 23 januari ruim 3000 bezoekers op de webcam van Lemmer.  De 2 webcams in beheer bij de Stichting Oud Lemmer, werden goed bezocht.

Dit zijn heel veel bezoekers. Het was echt een piek in het aantal bezoekers. De webcam geven live beeld door van het centrum van Lemmer, het is eigenlijk net of je naar buiten kijkt en zo een beeld hebt van het centrum.

1 webcam is gericht op de Binnenhaven en de straten  er om heen en 1 op de straten rondom het vaartwater 't Dok. De extra bezoekers zijn wellicht nieuwsgierig geweest of de Lemsters de avondklok ook naleven. Dat was zeker het geval. Het was doodstil op straat.

Het kan natuurlijk ook zijn dat men in plaats van een rondje Dok te lopen dit vervolgens digitaal doet, door de beelden te bekijken. Ja en dan zie het centrum van Lemmer met de mooie straat verlichting en de verlichte boten die er gedurende de wintermaanden afgemeerd liggen.

Ook overdag is het bezoek van de webcam een aanrader.  Er is altijd wel wat te zien en het kan het "verplicht" thuis zitten aangenamer maken.

Kortom neem ook een kijkje op de website  www.webcamlemmer.nl in coronatijd. De vrijwilliger die de techniek in beheer heeft weet osn nog te melden dat er in het afgelopen jaar bijna 1 miljoen bezoekers zijn geweest en er nog steds een stijgende lijn in zit. De stichting Oud Lemmer is druk doende om te bekijken of een 3e webcam ook haalbaar is.  

 Kijk op webcamlemmer.nl/

Overig nieuws

Typisch Lemmer op TV

Dit seizoen leit Typisch oan op 'e Lemmer. Dit doarp oan it IJsselmar leit oan de râne fan Fryslân en jout tagong ta de Fryske marren troch slûs en brêgen. Yn de simmermoanen ...

lees meer

Mooiste monument staat in Lemmer

It Gouden Haske – Verkiezing mooiste monument van de Fryske Marren Joure - Op vrijdag 10 september is It Gouden Haske, de prijs voor it moaiste monumint fan de Fryske Marren, toegekend aan de ...

lees meer

wazig beeld webcamlemmer.nl

Stichting Oud Lemmer heeft zich genoodzaakt gezien - vanuit de AVG (Privacy) regelgeving - om de beelden van de twee webcams zodanig minder scherp in te stellen dat personen onherkenbaar in beeld ...

lees meer

Het licht is aan

Maandagavond 21 juni om 22:45 uur heeft Wethouder Roel de Jong van gemeente de Fryske Marren het licht in het centrum van Lemmer ontstoken. Hij deed dat, door middel van het indrukken van een knop, ...

lees meer