UITfestival Lemmer

We gaan los 14 september met het UITfestival in Lemmer. Wolkom bij de derde editie van het UITfestival DFM in Lemmer! De aftrap van een nieuw cultureel seizoen, van 13.00 - 17.00 uur. Wat kun je zoal doen, beluisteren, bewonderen? Om 13.00 is de officiële opening op het plein voor de Tsjerke oan 't Dok.

De band Broken Brass zal dit jaar de aftrap van het UITfestival geven. Rond de Tsjerke oan 't Dok, het Papagenohuis, in de kerk op de Schans en op de Schulpen is er muziek en dans te vinden. Wil je weten wie er speelt en hoe laat? Kijk dan op het schema hiernaast. Natuurlijk kun je informatie en inschrijfmogelijkheid vinden bij de stands van enkele culturele organisaties en werk bewonderen van diverse kunstenaars. Zo zijn er kramen van o.a. Lemster Palet, Woudagemaal, Diana den Boon Kunst en Design, Vogelwacht, Centrum voor de Kunsten It Toanhûs, Lemster Skûtsje, Social Werk De Kear, Zeekadetten, Reddingsbrigade, Fotoclub Lemmer/Joure, Fysio Lemmer, Schaakclub en kan je er je eigen Happy Stone ontwerpen.

 

Kom kennismaken met buurtwerkers van Sociaal Werk De Kear, zij zijn er o.a. met Dungeons & Dragons, het Game Café, vrijwilligerswerk en nog veel meer!

 En dit is nog niet alles. Gedurende de gehele middag kun je op bezoek bij de gezellige Huiskamerbibliotheek van Mar en Fean voor het voormalig gemeentehuis en geniet van het programma met o.a. een Lego-challenge, Louise met de verteljas, knutselen, schminken en we vertellen je graag over de ophanden zijnde verbouwing van bibliotheek Lemmer.

Zin in een activiteit? Speel dan een potje koersbal mee!  En kijk gelijk mee wat Stichting Dienstencentrum Senioren Repair-Café voor je kan betekenen, wie weet kunnen zij uw apparaat of kleding repareren.

Ontmoet leden van Stichting Cultuurbevordering Lemsterland, Lemster Dickens Festijn en Toaniel en Sa terwijl ze door het centrum van Lemmer wandelen.

Nog tijd over?

Ontdek de geschiedenis van Lemmer in het museum en kijk eens binnen bij het VVV-kantoor. Dit alles tot mogelijk tot 17.00 uur. Daarna kunt u lekker nagenieten op een van de terrassen langs het water. Voor meer informatie kijk op:  www.uitfestivaldfm.nl

 

Wij hopen jullie daar te ontmoeten!

Overig nieuws

Uitreiking Lemster Bokking 2024

Uitreiking Lemster Bokking Zondag 15 september om 15:00 uur   De Lemster Bokking is een tweejaarlijkse prijs die door stichting Oud Lemmer wordt uitgereikt aan een instelling of persoon die ...

lees meer

Deelnemers UITfestival Lemmer

Informatie van de deelnemers aan het UITfestival in Lemmer zaterdag 14september   podium voor de Lemster Toer We starten om 13:00 uur met de centrale aftrap door wethouder Remboud va Iddinge van ...

lees meer

BIZ vereniging Lemmer schenkt promotiemateriaal

Vrijdag 19 juli werd een beachflag met de opdruk  "kerk open" overhandigt aan Griet van Dijk vrijwilligster van "Tsjerkepaad", door Wilma Bruinsma bestuurslid van BIZ vereniging Lemmer. Door de ...

lees meer

Doe mee aan het UIT festival Lemmer OP 14 SEPTEMBER en geef je op

UITFESTIVAL 14 september LEMMER:                DOE MEE EN LAAT JE ZIEN.    Met groot enthousiasme kondigen wij de ...

lees meer