UITfestival in gemeente De Fryske Marren

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITfestival DFM.

Op zaterdag 10 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken van cultuur tijdens de 1e editie van het UITfestival van de Fryske Marren. Het is de aftrap van het culturele seizoen 2022/2023.

Een veelzijdig festival door het centrum van de drie dorpen, met optredens, exposities, marktkramen en workshops.

Met dit festival kunnen alle culturele verenigingen en cultuurmakers binnen de gemeente De Fryske Marren het culturele seizoen aftrappen en laten zien wat ze in huis hebben.

Te denken valt aan koren, muziekkorpsen, kunstenaars, bands, comedians, straattheater, toneelverenigingen, podia, historische verenigingen etc.

Er zijn diverse aanmeldingen binnen gekomen vanuit organisaties en verenigingen. Maar men kan zich als vereniging of cultuurmaker nog aanmelden.

Tijdens deze dag kan het publiek gratis ervaren wat er op het gebied van kunst en cultuur in de Fryske Marren te beleven is.

Het is de perfecte plek voor het publiek om informatie te krijgen over het aanbod binnen de kunst- en culturele sector. Naast gevestigde culturele instellingen is er ook plek voor kleinere initiatieven en amateurverenigingen om zich te presenteren. Wie interesses heeft om mee te doen aan het UITfestival DFM kan zich nu aanmelden via www.toanhus.nl/uitfestival of een mail sturen naar oudlemmer@dds.nl.

Gezellig genieten van cultuur tijdens dit UITfestival in onder meer Lemmer. 

Het UITfestival DFM is een samenwerking van ; Stichting Oud Lemmer, de Bibliotheken van Mar en Fean, CVK It Toanhûs, Mar en Klif,  en Museum Joure.

Digitaal aanmeldformulier deelname UITfestival 10 september

Hieronder staat een document dat u na uitprinten kan invullen en kan mailen.

 

Overig nieuws

Lemster Wurdboek

Zondag 11 september organiseerde de stichting Oud Lemmer weer een toegankelijk muzikaal klassiek concert in de Tjserke oan it Dok. De middag stond ook in het teken van de uitreiking van het 1e ...

lees meer

introductie Stapert Fonds

Zondag 11 september organiseerde de stichting Oud Lemmer weer een toegankelijk muzikaal klassiek concert in de Tjserke oan it Dok. De middag stond ook in het teken de introductie van het Stapert ...

lees meer

Geweldig UITfestival in Lemmer

Afgelopen zaterdag middag 10 september was het gezellig druk in het centrum van Lemmer. Na de opening van de burgemeester Fred Veenstra om 13:00 uur ging het festival van start. Er werd met veel ...

lees meer

kom bij de uitreiking van het Lemster Wurdboek

Zondag 11 september organiseert de stichting Oud Lemmer weer een toegankelijk muzikaal klassiek concert in de Tjserke oan it Dok. De middag staat ook in het teken van de uitreiking van het 1e Lemster ...

lees meer