UITfestival in gemeente De Fryske Marren

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITfestival DFM.

Op zaterdag 10 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken van cultuur tijdens de 1e editie van het UITfestival van de Fryske Marren. Het is de aftrap van het culturele seizoen 2022/2023.

Een veelzijdig festival door het centrum van de drie dorpen, met optredens, exposities, marktkramen en workshops.

Met dit festival kunnen alle culturele verenigingen en cultuurmakers binnen de gemeente De Fryske Marren het culturele seizoen aftrappen en laten zien wat ze in huis hebben.

Te denken valt aan koren, muziekkorpsen, kunstenaars, bands, comedians, straattheater, toneelverenigingen, podia, historische verenigingen etc.

Er zijn diverse aanmeldingen binnen gekomen vanuit organisaties en verenigingen. Maar men kan zich als vereniging of cultuurmaker nog aanmelden.

Tijdens deze dag kan het publiek gratis ervaren wat er op het gebied van kunst en cultuur in de Fryske Marren te beleven is.

Het is de perfecte plek voor het publiek om informatie te krijgen over het aanbod binnen de kunst- en culturele sector. Naast gevestigde culturele instellingen is er ook plek voor kleinere initiatieven en amateurverenigingen om zich te presenteren. Wie interesses heeft om mee te doen aan het UITfestival DFM kan zich nu aanmelden via www.toanhus.nl/uitfestival of een mail sturen naar oudlemmer@dds.nl.

Gezellig genieten van cultuur tijdens dit UITfestival in onder meer Lemmer. 

Het UITfestival DFM is een samenwerking van ; Stichting Oud Lemmer, de Bibliotheken van Mar en Fean, CVK It Toanhûs, Mar en Klif,  en Museum Joure.

Digitaal aanmeldformulier deelname UITfestival 10 september

Hieronder staat een document dat u na uitprinten kan invullen en kan mailen.

 

Overig nieuws

Doe mee aan het UIT festival Lemmer OP 14 SEPTEMBER en geef je op

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITFestival. GEEF JE OP EN DOE MEE  Op zaterdag 14 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken ...

lees meer

Doe mee met Muziek in de Kerk

Muziek in de kerk  2024 Toen de Lemster Toer en Kerk in 2016 300 jaar bestond, zijn we gestart met "Muziek in de kerk "tijdens "Tsjerkepaad". Verschillende muzikanten brachten hun passie ten ...

lees meer

financiƫle ondersteuning Lemmer

Lemmer krijgt meer financiële armslag om het dorp te promoten. Met de komst van de uitvoering van het bedrijven investeringszone  ( BIZ plan)  is het mogelijk om de komende jaren extra ...

lees meer

Dorpskuier voor Lemmer

Historisch en gezellig Lemmer krijgt verdiende dorpskuier langs prachtige juwelenLemmer heeft sinds vandaag haar eigen inspirerende dorpskuier. Toeristen en inwoners van Zuidwest Friesland komen ...

lees meer