succes volle Jeugd Kunst Dagen

 

Succesvolle eerste editie van de Jeugd Kunst Dagen, georganiseerd voor jongeren in De Fryske Marren. Door middel van kunst & cultuur alles loslaten van de afgelopen maanden en reflecterend terugkijken op een absurde wereld waar alles tot stilstand komt.

Ruim dertig jongeren zijn aan de slag gegaan met vier verschillende workshops. De workshops zijn begeleid door professionele docenten in StreetArt, Streetdance, Slagwerk en theater. Jongeren hebben eerst twee dagen alles beleefd. Daarna volgde het keuze moment, een kunstvorm waar ze het meest enthousiast van werden en nog meer van wilden leren.  

bericht van donderdag 6 augustus 

Vanochtend - donderdag 6 augustus-  om 10:00 uur zijn de Jeugd Kunst Dagen in Lemmer van start gegaan.

 Een "cultuur doe" programma, in samenwerking met het  Toanhûs, Sociaal werk de Kear en Stichting Oud Lemmer. In het persbericht gevoegd in de bijlage staat meer info.

 De dagen zijn donderdag 6 augustus, vrijdag 7 augustus en zaterdag 8 augustus.

Wethouder Jos Boerland van gemeente de Fryske Marren zal zaterdag 8 augustus om 14:00 uur aanwezig zijn voor de eindpresentatie, waarbij de jongeren het geleerde laten zien.

 De jeugd (in aantal 31 ) die mee doen zitten in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar.

 Tijdens de Jeugd Kunst Dagen worden de workshops verzorgt door docenten:

  • Streetdance door Steffi de Haas
  • Slagwerk      door Daan Slagter
  • Streetart       door Ruud Kerssies
  • Theater        door Marleen  De Boer

Jeugd Kunst Dagen DFM #1

Van donderdag 6 augustus t/m zaterdag 8 augustus zijn de Jeugd Kunst Dagen in Lemmer. Drie dagen boordevol culturele activiteiten onder begeleiding van verschillende docenten voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en jongeren van 13 t/m 16 jaar. Deze dagen staan van 10.00 tot 16.00 uur in het teken van creativiteit en jezelf verder ontdekken.

Leef jij je droom? Dit is je kans! "Om een creatieve boost te geven aan kinderen en jongeren deze zomer, hebben we de samenwerking gezocht met It Toanhûs en Stichting Oud Lemmer. Al snel kwamen we samen op het idee om Jeugd Kunst Dagen te organiseren". aldus Lonneke Post (Buurtwerker Sport & Cultuur van Sociaal Werk De Kear). "Deelnemers kunnen drie dagen lang deelnemen aan verschillende workshops, zoals streetdance, slagwerk, streetart en theater. Op zaterdag sluiten we af met een feestelijke eindpresentatie. Meedoen is dus voor alle dagen!"

Stichting Oud Lemmer vindt het belangrijk om zich in te zetten voor jeugd en cultuur. Veel activiteiten zoals 'Muziek in de Kerk' en 'Nazomeren' gaan op het moment niet door. Juist daarom juicht de stichting dit initiatief toe.  

De Jeugd Kunst Dagen is een kleinschalige activiteit waarbij de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden. De locatie is het PAC in Lemmer en kosten voor het gehele programma (drie dagen, inclusief lunch) bedragen €12,50. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen die enthousiast zijn ook de mogelijkheid hebben om mee te doen. We denken graag mee als er belemmeringen zijn, bijvoorbeeld bij vervoer of kosten. 

Ben jij toe aan een creatieve opkikker? Meld je dan aan via info@sociaalwerkdekear.nl en zet je daarna op aanwezig via het evenement op de Facebook-pagina van Sociaal Werk De Kear.

 

Overig nieuws

Doe mee aan het UIT festival Lemmer OP 14 SEPTEMBER en geef je op

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITFestival. GEEF JE OP EN DOE MEE  Op zaterdag 14 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken ...

lees meer

Doe mee met Muziek in de Kerk

Muziek in de kerk  2024 Toen de Lemster Toer en Kerk in 2016 300 jaar bestond, zijn we gestart met "Muziek in de kerk "tijdens "Tsjerkepaad". Verschillende muzikanten brachten hun passie ten ...

lees meer

financiƫle ondersteuning Lemmer

Lemmer krijgt meer financiële armslag om het dorp te promoten. Met de komst van de uitvoering van het bedrijven investeringszone  ( BIZ plan)  is het mogelijk om de komende jaren extra ...

lees meer

Dorpskuier voor Lemmer

Historisch en gezellig Lemmer krijgt verdiende dorpskuier langs prachtige juwelenLemmer heeft sinds vandaag haar eigen inspirerende dorpskuier. Toeristen en inwoners van Zuidwest Friesland komen ...

lees meer