succes volle Jeugd Kunst Dagen

 

Succesvolle eerste editie van de Jeugd Kunst Dagen, georganiseerd voor jongeren in De Fryske Marren. Door middel van kunst & cultuur alles loslaten van de afgelopen maanden en reflecterend terugkijken op een absurde wereld waar alles tot stilstand komt.

Ruim dertig jongeren zijn aan de slag gegaan met vier verschillende workshops. De workshops zijn begeleid door professionele docenten in StreetArt, Streetdance, Slagwerk en theater. Jongeren hebben eerst twee dagen alles beleefd. Daarna volgde het keuze moment, een kunstvorm waar ze het meest enthousiast van werden en nog meer van wilden leren.  

bericht van donderdag 6 augustus 

Vanochtend - donderdag 6 augustus-  om 10:00 uur zijn de Jeugd Kunst Dagen in Lemmer van start gegaan.

 Een "cultuur doe" programma, in samenwerking met het  Toanhûs, Sociaal werk de Kear en Stichting Oud Lemmer. In het persbericht gevoegd in de bijlage staat meer info.

 De dagen zijn donderdag 6 augustus, vrijdag 7 augustus en zaterdag 8 augustus.

Wethouder Jos Boerland van gemeente de Fryske Marren zal zaterdag 8 augustus om 14:00 uur aanwezig zijn voor de eindpresentatie, waarbij de jongeren het geleerde laten zien.

 De jeugd (in aantal 31 ) die mee doen zitten in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar.

 Tijdens de Jeugd Kunst Dagen worden de workshops verzorgt door docenten:

  • Streetdance door Steffi de Haas
  • Slagwerk      door Daan Slagter
  • Streetart       door Ruud Kerssies
  • Theater        door Marleen  De Boer

Jeugd Kunst Dagen DFM #1

Van donderdag 6 augustus t/m zaterdag 8 augustus zijn de Jeugd Kunst Dagen in Lemmer. Drie dagen boordevol culturele activiteiten onder begeleiding van verschillende docenten voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en jongeren van 13 t/m 16 jaar. Deze dagen staan van 10.00 tot 16.00 uur in het teken van creativiteit en jezelf verder ontdekken.

Leef jij je droom? Dit is je kans! "Om een creatieve boost te geven aan kinderen en jongeren deze zomer, hebben we de samenwerking gezocht met It Toanhûs en Stichting Oud Lemmer. Al snel kwamen we samen op het idee om Jeugd Kunst Dagen te organiseren". aldus Lonneke Post (Buurtwerker Sport & Cultuur van Sociaal Werk De Kear). "Deelnemers kunnen drie dagen lang deelnemen aan verschillende workshops, zoals streetdance, slagwerk, streetart en theater. Op zaterdag sluiten we af met een feestelijke eindpresentatie. Meedoen is dus voor alle dagen!"

Stichting Oud Lemmer vindt het belangrijk om zich in te zetten voor jeugd en cultuur. Veel activiteiten zoals 'Muziek in de Kerk' en 'Nazomeren' gaan op het moment niet door. Juist daarom juicht de stichting dit initiatief toe.  

De Jeugd Kunst Dagen is een kleinschalige activiteit waarbij de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden. De locatie is het PAC in Lemmer en kosten voor het gehele programma (drie dagen, inclusief lunch) bedragen €12,50. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen die enthousiast zijn ook de mogelijkheid hebben om mee te doen. We denken graag mee als er belemmeringen zijn, bijvoorbeeld bij vervoer of kosten. 

Ben jij toe aan een creatieve opkikker? Meld je dan aan via info@sociaalwerkdekear.nl en zet je daarna op aanwezig via het evenement op de Facebook-pagina van Sociaal Werk De Kear.

 

Overig nieuws

We zijn los

"We zetten de Lemmer in het licht". De Tsjerke oan it Dok, de Lemster Toer, de Flevobrug en de Blokjesbrug worden in 2021 aangelicht.  LEMMER –  Stichting Oud Lemmer en Ondernemers ...

lees meer

Stoffel Zandstra wint prijs

Stoffel Zandstra fan De Lemmer hat de Fryske Kultuerpriis 2020 fan De Fryske Marren wûn. Wethâlder taalbelied Luciënne Boelsma ferraste him thús mei it útrikken fan ...

lees meer

Typisch Lemmer op tv.

Lemmer op de televisie in het programma "Typisch"  De afgelopen week heeft de stichting Oud Lemmer een gesprek gevoerd met de programmamakers van het programma Typisch van BNNVARA, waarvan op ...

lees meer

We zetten de Lemmer in het licht

BINNEKORT MEER NIEUWS OP DEZE SITE OVER HET VERLICHTINGSPROJECT..    We zijn weer een stap dichter bijgekomen bij de realisatie van het project "We zetten De Lemmer in het licht". In tussen ...

lees meer