Rondje Dok

Laatste informatie over het Rondje Dok,

Vandaag vrijdag 4 augustus is het laatste info bord geplaats van de nu totaal 5 borden met info langs het Rondje Dok. Voor het toeristen seizoen is het rondje compleet. Zeker de moeite waard.

 

"RONDJE DOK"

Nieuwe toeristische attractie in het centrum van Lemmer, een wandeling langs de monumentale panden in het hartje van het centrum Lemmer.

 

Tijdens de bijeenkomst ter gelegenheid van de afsluiting van het project "Lemmer op de kop" de herinrichting van het centrum van Lemmer is een infobord onthuld. Sander de Rouwe, Gedeputeerde van de Provincie Fryslân, verrichtte deze onthulling.

 

Dit bord is in goede samenwerking tussen Stichting Oud Lemmer en de gemeente De Fryske Marren gerealiseerd.

 

Het infobord maakt deel uit van totaal 5 borden die rondom het vaartwater door het centrum van Lemmer, Het Dok en de Binnenhaven zijn geplaatst.

Op het bord zijn oude foto's te zien, die genomen zijn op de locatie waar de borden staan.

Hierdoor wordt het verleden en heden met elkaar verbonden. In 3 erkende talen wordt informatie verstrekt verwoord. De 4e "taal" is tekst in het Lemsters.

Daarnaast zijn de borden voorzien van een QR code.

 

De lezer kan met de teksten en foto's beelden vormen hoe het was om vervolgens te ervaren welke veranderingen er de afgelopen jaren in Lemmer zijn geweest.

 

De 5 borden zijn een onderdeel van de route "het rondje Dok". Een begrip dat zeker de bij Lemsters bekend is en ook bij vele toeristen die Lemmer aan doen.

 

Het rondje DOK, is een wandeling langs het vaarwater in het hartje centrum van Lemmer.

Langs het water van de Korte en Langestreek, vervolgend via de Emmakade en de Prinsessekade, langs de Museum Visserijhaven, loopt deze route.

Langs de gezellige winkels en terrassen en de afgemeerde boten krijgt de wandelaar een goed beeld van dit gedeelte van Lemmer.

Met de aangebrachte extra leuning op de sluisdeur en de steiger is het voor menigeen gemakkelijker geworden om het rondje geheel te lopen.

 

De wandelroute is uit te breiden met de andere straten rondom het DOK, zoals Vissersburen en Binnenhaven, en met een wandeling naar de Ir. D.F. Woudagemaal. Een bezoek aan de oudheidkamer kan het geheel compleet maken.

 

Op de borden staat een QR code. Door het downloaden van deze code wordt direct verbinding gemaakt met enkele pagina's op de site van Oud Lemmer waar de plattegrond is te zien. Hierop staat de route, die start bij het VVV kantoor. De rijks en gemeentelijke monumenten zijn op de plattegrond zoveel mogelijk middels een icoontje weergegeven. Bij elk pand is een kleine digitale beschrijving gemaakt en zijn er extra foto's toegevoegd.

 

Ook de 5 infoborden zijn daarop te bekijken.

 

Bij het VVV kantoor is een folder te koop waar de route staat afgedrukt, met ook info over het Rondje DOK.

 

De beelden van het rondje DOK zijn ook te bekijken op de site www.webcamlemmer.nl

 

De nieuwe initiatieven zijn in samenwerking tussen Stichting Oud Lemmer, de gemeente de Fryske Marren en vrijwilligers tot stand gekomen.

 

Voor meer informatie kijk op www.oudlemmer.nl en

voor live beelden op www.webcamlemmer.nl

 

De komende week worden de laatste 4 borden geplaatst. Nu staat het eerste bord op de Schulpen.

 

Stichting Oud Lemmer heeft voor het samenstellen van de infoborden samengewerkt met Job Degenaar, Stoffel Zandstra, Jelle de Jong, Dick van Dijk en Harrald Hadders ( focus), als het gaat om de teksten en foto's, Groenewold Media voor de techniek en vormgeving van de borden en de site van Oud Lemmer en natuurlijk gemeente de Fryske Marren.

 

Overig nieuws

Doe mee aan het UIT festival Lemmer OP 14 SEPTEMBER en geef je op

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITFestival. GEEF JE OP EN DOE MEE  Op zaterdag 14 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken ...

lees meer

Doe mee met Muziek in de Kerk

Muziek in de kerk  2024 Toen de Lemster Toer en Kerk in 2016 300 jaar bestond, zijn we gestart met "Muziek in de kerk "tijdens "Tsjerkepaad". Verschillende muzikanten brachten hun passie ten ...

lees meer

financiƫle ondersteuning Lemmer

Lemmer krijgt meer financiële armslag om het dorp te promoten. Met de komst van de uitvoering van het bedrijven investeringszone  ( BIZ plan)  is het mogelijk om de komende jaren extra ...

lees meer

Dorpskuier voor Lemmer

Historisch en gezellig Lemmer krijgt verdiende dorpskuier langs prachtige juwelenLemmer heeft sinds vandaag haar eigen inspirerende dorpskuier. Toeristen en inwoners van Zuidwest Friesland komen ...

lees meer