Peter van den Brandt in het zonnetje gezet

Peter van den Brandt in het zonnetje gezet op het gemeentehuis in Joure

 Peter van den Brandt woonachtig in Lemmer, fotografeert al jaren om de geschiedenis van Lemmer in foto's vast te leggen. Ettelijke foto's vullen het gemeentearchief en de collecties van het museum Lemmer en Stichting Oud Lemmer.

Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren tal van grafmonumenten op de begraafplaatsen in Lemmer op foto vastgelegd en in kaart gebracht.

Niet zonder hindernissen omdat op oude begraafplaatsen de grafmonumenten niet altijd in even goede staat zijn en de tekst erop soms slecht zichtbaar is.

Ook was Peter nauw betrokken bij de tot standkoming van een gedenkteken bij de Buma sluis.

Peter is in staat om de geschiedenis zowel op foto als na uitzoeken in de archieven te behouden en zichtbaar te maken voor de inwoners van ondermeer Lemmer.

 Op initiatief van Stichting Oud Lemmer en gemeente de Fryske Marren werd het tijd om Peter in het zonnetje te zetten voor zijn vrijwilligers werk.

Wethouder Janita Tabak bedankte op 20 december Peter voor alle inzet. "Aan de hand van uw foto's kunnen we zien we hoe de lokale omgeving door de jaren heen verandert. En uw inventarisatiewerk op ondermeer de begraafplaatsen geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het behoud van bijzondere grafmonumenten en graven is als onderdeel van ons cultuurhistorisch erfgoed. In ons nieuw erfgoedbeleid zullen we hier ook zeker aandacht voor hebben".

 Op uw werk kunnen we trots zijn!, eindigt de wethouder.

 

Van de gemeente en stichting Oud Lemmer, kreeg Peter bloemen en een cadeaubon.

"De uitreiking" heeft plaats gevonden in het gemeentehuis van Joure, waarbij naast de wethouder Janita Tabak ook Piet Zantman van stichting Oud Lemmer en beleidsmedewerker van de gemeente René Rispens aanwezig waren.

 

Overig nieuws

Doe mee aan het UIT festival Lemmer OP 14 SEPTEMBER en geef je op

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITFestival. GEEF JE OP EN DOE MEE  Op zaterdag 14 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken ...

lees meer

Doe mee met Muziek in de Kerk

Muziek in de kerk  2024 Toen de Lemster Toer en Kerk in 2016 300 jaar bestond, zijn we gestart met "Muziek in de kerk "tijdens "Tsjerkepaad". Verschillende muzikanten brachten hun passie ten ...

lees meer

financiƫle ondersteuning Lemmer

Lemmer krijgt meer financiële armslag om het dorp te promoten. Met de komst van de uitvoering van het bedrijven investeringszone  ( BIZ plan)  is het mogelijk om de komende jaren extra ...

lees meer

Dorpskuier voor Lemmer

Historisch en gezellig Lemmer krijgt verdiende dorpskuier langs prachtige juwelenLemmer heeft sinds vandaag haar eigen inspirerende dorpskuier. Toeristen en inwoners van Zuidwest Friesland komen ...

lees meer