Peter van den Brandt in het zonnetje gezet

Peter van den Brandt in het zonnetje gezet op het gemeentehuis in Joure

 Peter van den Brandt woonachtig in Lemmer, fotografeert al jaren om de geschiedenis van Lemmer in foto's vast te leggen. Ettelijke foto's vullen het gemeentearchief en de collecties van het museum Lemmer en Stichting Oud Lemmer.

Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren tal van grafmonumenten op de begraafplaatsen in Lemmer op foto vastgelegd en in kaart gebracht.

Niet zonder hindernissen omdat op oude begraafplaatsen de grafmonumenten niet altijd in even goede staat zijn en de tekst erop soms slecht zichtbaar is.

Ook was Peter nauw betrokken bij de tot standkoming van een gedenkteken bij de Buma sluis.

Peter is in staat om de geschiedenis zowel op foto als na uitzoeken in de archieven te behouden en zichtbaar te maken voor de inwoners van ondermeer Lemmer.

 Op initiatief van Stichting Oud Lemmer en gemeente de Fryske Marren werd het tijd om Peter in het zonnetje te zetten voor zijn vrijwilligers werk.

Wethouder Janita Tabak bedankte op 20 december Peter voor alle inzet. "Aan de hand van uw foto's kunnen we zien we hoe de lokale omgeving door de jaren heen verandert. En uw inventarisatiewerk op ondermeer de begraafplaatsen geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het behoud van bijzondere grafmonumenten en graven is als onderdeel van ons cultuurhistorisch erfgoed. In ons nieuw erfgoedbeleid zullen we hier ook zeker aandacht voor hebben".

 Op uw werk kunnen we trots zijn!, eindigt de wethouder.

 

Van de gemeente en stichting Oud Lemmer, kreeg Peter bloemen en een cadeaubon.

"De uitreiking" heeft plaats gevonden in het gemeentehuis van Joure, waarbij naast de wethouder Janita Tabak ook Piet Zantman van stichting Oud Lemmer en beleidsmedewerker van de gemeente René Rispens aanwezig waren.

 

Overig nieuws

10 jaar onder de Hoek

10 ier Onder de Hoek Onder de Hoek bestiet asen 10 ier en dat is reden för de makkers Wim Swart (tekenaar) en Stoffel Zandstra (skrûjer) om wat spesjaals te dwaan. Yn samenwurking mei de ...

lees meer

Lemster Wurdboek

Zondag 11 september 2022, organiseerde de stichting Oud Lemmer weer een toegankelijk muzikaal klassiek concert in de Tjserke oan it Dok. De middag stond ook in het teken van de uitreiking van het 1e ...

lees meer

Dickens Festijn 10 en 11 december in Lemmer

Kom naar het Lemster Dickens Festijn op 10 en 11 december! Na een lange periode van stilte zijn de straten van het Lemster Dickens dorp weer tot leven gekomen! Het gonst en bruist als een grote stad ...

lees meer

introductie Stapert Fonds

Zondag 11 september organiseerde de stichting Oud Lemmer weer een toegankelijk muzikaal klassiek concert in de Tjserke oan it Dok. De middag stond ook in het teken de introductie van het Stapert ...

lees meer