Museum Lemmer gaat weer open

De bootjes liggen weer in het centrum van Lemmer, de bruggen zijn weer open. de terrassen bezet kortom Lemmer kan de toeristen weer ontvangen en staat klaar voor het toeristenseizoen.

Het Museum Lemmer ( Oudheidkamer) gevestigd in het voormalig gemeentehuis aan de Gedempte gracht  ingang achterzijde VVV kantoor, opent de deuren ook weer met ingang van dinsdag 4 april. Op de dinsdag, woensdag en vrijdagmiddag tussen 13:00 uur en 17:00 uur staan de vrijwilligers weer klaar.

De vrijwilligers van het museum hebben de afgelopen tijd aandacht besteed aan het museum weer bezoekers klaar te maken. Zo werd er weer schoon gemaakt de collectie weer nagekeken en aangevuld.

Kortom de toerist maar zeker ook de inwoners van Lemmer en omgeving zijn weer van harte welkom. Tegen betaling is het museum te bezoeken.

Een bezoek zeker de moeite waard. De geschiedenis van ons dorp staat in het museum centraal.

Zo is er ondermeer een unieke collectie Lemster aardewerk, zijn er scheepsartikelen, een uitbeelding van de vervening  maar zeker ook de visserij is ruim vertegenwoordigd in het museum.

De vrijwilligers staan voor u klaar voor een rondleiding of voor het geven van verdere informatie.

Mocht je na het lezen van dit bericht ook vrijwilliger willen worden in het museum, dat kan. Kom langs of mail naar info@lemstermuseum.nl.  We zoeken dan contact met u en leggen de activiteiten graag uit.

Een bezoek aan het museum biedt tevens de mogelijkheid om daarna gezellig door het centrum van Lemmer te wandelen een terrasje te nemen of een van de winkels te bezoeken.

We hopen u te zien in ons museum van Lemmer. Bekijk voor meer info de site   museumlemmer.nl

 

Op de foto een deel van de vrijwilligers afgelopen maandagochtend in het museum, waar de laatste zaken werden besproken.

Overig nieuws

Dorpskuier voor Lemmer

Historisch en gezellig Lemmer krijgt verdiende dorpskuier langs prachtige juwelenLemmer heeft sinds vandaag haar eigen inspirerende dorpskuier. Toeristen en inwoners van Zuidwest Friesland komen ...

lees meer

Lezing over boek Schippersvrouwen

Geslaagde lezing in de Tsjerke Oan it Dok   De gezellige drukte en gezonde spanning van  het skûtsjesilen hangt haast nog in de lucht van Lemmer! Mooi, dat het Lemster skûtsje ...

lees meer

Geslaagd UITfestival in Lemmer

De werkgroep UITfestival Lemmer, kijkt met plezier en met een voldaan gevoel terug op het geslaagde UITfestival van afgelopen zaterdag middag 9 september in het centrum van Lemmer. Er werd volop ...

lees meer

Start UITfestival Lemmer

Zaterdag 9 september is het weer zover en kunnen we tijdens het UITfestival in Lemmer genieten van alles op cultuur muziek gebied te beleven is in Lemmer. De openingsact is dit jaar om 13:00 uur op ...

lees meer