Museum Lemmer gaat weer open

De bootjes liggen weer in het centrum van Lemmer, de bruggen zijn weer open. de terrassen bezet kortom Lemmer kan de toeristen weer ontvangen en staat klaar voor het toeristenseizoen.

Het Museum Lemmer ( Oudheidkamer) gevestigd in het voormalig gemeentehuis aan de Gedempte gracht  ingang achterzijde VVV kantoor, opent de deuren ook weer met ingang van dinsdag 4 april. Op de dinsdag, woensdag en vrijdagmiddag tussen 13:00 uur en 17:00 uur staan de vrijwilligers weer klaar.

De vrijwilligers van het museum hebben de afgelopen tijd aandacht besteed aan het museum weer bezoekers klaar te maken. Zo werd er weer schoon gemaakt de collectie weer nagekeken en aangevuld.

Kortom de toerist maar zeker ook de inwoners van Lemmer en omgeving zijn weer van harte welkom. Tegen betaling is het museum te bezoeken.

Een bezoek zeker de moeite waard. De geschiedenis van ons dorp staat in het museum centraal.

Zo is er ondermeer een unieke collectie Lemster aardewerk, zijn er scheepsartikelen, een uitbeelding van de vervening  maar zeker ook de visserij is ruim vertegenwoordigd in het museum.

De vrijwilligers staan voor u klaar voor een rondleiding of voor het geven van verdere informatie.

Mocht je na het lezen van dit bericht ook vrijwilliger willen worden in het museum, dat kan. Kom langs of mail naar info@lemstermuseum.nl.  We zoeken dan contact met u en leggen de activiteiten graag uit.

Een bezoek aan het museum biedt tevens de mogelijkheid om daarna gezellig door het centrum van Lemmer te wandelen een terrasje te nemen of een van de winkels te bezoeken.

We hopen u te zien in ons museum van Lemmer. Bekijk voor meer info de site   museumlemmer.nl

 

Op de foto een deel van de vrijwilligers afgelopen maandagochtend in het museum, waar de laatste zaken werden besproken.

Overig nieuws

Geallieerden krijgen een gezicht in Lemmer.

Geallieerden krijgen een gezicht in Lemmer. Binnenkort staan we op 4 mei weer stil bij de herdenking van ondermeer de gesneuvelde militairen in Nederland.In Lemmer wordt dat ook altijd op ...

lees meer

Wandelroute 75 jaar vrijheid door Lemmer

Dit bericht hebben we tijdens de Corana geplaats maar is nog steeds actueel. Vandaar dat we het weer zichtbaar maken. In het kader van 75 bevrijding hebben vrijwilligers van de stichting Oud Lemmer, ...

lees meer

75 jaar bevrijding een film van Lemmer

In het jaar 2020 is door vrijwilligers van stichting Oud Lemmer hard gewerkt aan de tot standkoming van een film over 75 jaar bevrijding van Lemmer. Door onder meer Hanneke Jongsma en Werner Piso, ...

lees meer

UITfestival DFM in Lemmer

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITFestival. Op zaterdag 9 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen  Lemmer, Joure, Balk in het teken van cultuur tijdens de ...

lees meer