Laatste ruilmiddag was maandag 20 november bij de JUMBO

''Het stimuleert de saamhorigheid in het dorp '' Iedereen heeft zijn boek vol  LEMMER-De laatste ruilmiddag om het fotoboek Groeten uit Lemmer  vol te krijgen  was in de Jumbo in Lemmer . Ook hier was het wederom gezellig en hielpen de inwoners  elkaar aan de laatste plaatjes . '' Het is gewoon een groot succes ' bevestigd Sjoerd de Jong .  Er is de laatste maanden wat afgeruild in Lemmer , bij de brug via de sociale media en  wat al niet meer . '' Deze promotie stimuleert de saamhorigheid  in het dorp en daar wordt ik blij van'' aldus  Piet Zantman samen met Sjoerd de Jong de initiatiefnemers van het fotoalbum .  Er zijn 2380 fotoboeken uitgegeven en meer dan 550.000 fotostickers .  Wie nog een boek wil , plaatjes wil inleveren of wil ruilen kan terecht bij Alie Winters . Zij beheert samen met dochter een enorme collectie fotostickers en de laatste 120 boeken .  In samenwerking met de Stichting Oud Lemmer gaat men  nog zoveel mogelijk boeken vullen  om deze  neer te kunnen leggen in wachtkamers , overheidsinstanties  en bij maatschappelijke organisaties  om zo Lemmer  te promoten . Arie Winters 06 -34091685  Als afsluiting en als goed begin van 2018 wordt in de 1e week van januari huis aan huis een prachtige scheurkalender aangeboden  aan elk huishouden van Lemmer met de 52 mooiste foto's uit het fotoboek . De kalender wordt aangeboden door diverse ondernemers uit Lemmer .  Dit is een initiatief van Alita de Vries van Prana Vision in samenwerking met  Sjoerd de Jong  van de Jumbo en Piet Zantman van de stichting Oud Lemmer . Ondernemers in Lemmer die nog graag een plekje op de kalender willen mailen nu met alita@pranavision.nl of via de service-app 0624702440. De prachtige scheurkalender wordt in de 1e week van januari 2018 huis aan huis verspreid in Lemmer . 

Maak je boek compleet en kom ook op de laatste ruilmiddag op maandag 20 november tussen 15:00 uur en 18:00 uur bij de Jumbo supermarkt. (met dank Lemstermijs voor de foto)

 

Maandag de laatste ruilmiddag. Gezellige winkelen en het ruilen combineren.

Het motto is weer;

Iedereen zijn boek vol, laatste Ruilmiddag  Of te wel het nieuwsbericht met de tekst; LEMMER - Oeps.., de stickers van het populaire "Groeten uit Lemmer" fotoboek zijn op. De laatste kans om je boek vol te krijgen is aanstaande maandag van 15.00 uur tot 18.00 uur in de Jumbo.  DUS: Ruilmiddag maandag 20 november 15.00 - 18.00 uur bij ons in de winkel. NIET VERGETEN. #laatstekans #pakdiekans #iedereenzijnboekvol Wij roepen iedereen die z'n boek al vol heeft op om de overgebleven fotostickers te schenken aan de bezoekers van deze laatste ruilmiddag.

Help elkaar het boek vol te krijgen. Tot maandag,

 Print het gemakkelijke overzicht uit en dat helpt bij het verzamelen van de resterende plaatjes. Succes

 

Afgelopen 4 november zaterdag was de ruilochtend een groot succes.

De ruilochtend was tussen 10:00 uur en 13:00 uur. We waren te gast bij de bibliotheek aan de A. Koopmanstraat in Lemmer. Een goede locatie met veel ruimte aan de statafels. De eerste bezoekers waren er al om 09:30 uur. Er gingen weer duizenden plakplaatjes van hand tot hand. Volgens de telllingen zijn er tegen de 500 bezoekers geweest. Er was koffie met een koek aangeboden door de Jumbo supermarkt en stichting Oud Lemmer. Het was een gezellige ochtend. Waar naast het ruilen het sociaal contact ook duidelijk naar voren kwam. Bij praten over alle onmtwikkelingen in Lemmer met name de wijzigingen ten opzichte van het huidige Lemmer.

Joukje de Ree van de bibliotheek en Liekele Lemsma, vrijwilliger van het museum Lemmer, kregen elk een ingeplakt foto album van Susan Verschoor verbonden als vrijwilligester aan de Stichting Oud Lemmer. Beide instanties kunnen de boeken opnemen in hun assortiment.

Maandag 20 november tussen 15:00 uur en 18:00 uur is de derde ruilmiddag. 20 november is ook de laatste mogelijkheid om bij de boodschappen de sticker te kunnen verzamelen. De boeken zijn nog volop verkrijgbaar bij supermarkt Jumbo van Sjoerd de Jong.

Wellicht tot dan.

 

Zaterdag 4 november is er weer een ruilochtend in de Bibliotheek van Lemmer.

De start is om 10:00 uur en het einde om 13:00 uur. Iedereen is welkom om de stickers voor het fotoboek "Groeten uit Lemmer" te ruilen en te zorgen dat het boek volkomt.

Er zijn nog boeken bij de Jumbo en ook de stickers zijn daar nog volop te verkrijgen. Tot 20 november duurt de actie.

Aan sta tafels kun je elkaar treffen om te ruilen of je overgebleven stickers achter te laten voor de ander spaarders. De koffie met een koek staat klaar. We maken er weer een gezellige ruilmoment van, zo zeggen de vrijwilligers van Stichting Oud Lemmer en Sjoerd de Jong van de JUMBO supermarkt die het gezamenlijk hebben geregeld.

De samenwerking met de plaatselijk bibliotheek is super. Er wordt voldoende ruimte vrij gemaakt. De medewerkers van de bibliotheek richten een tafel in met daarop andere boeken van en over Lemmer. Zo kun je het bezoek mooi combineren. Je eigen boek volmaken en kijken wat voor soort boeken de biblitheek nog meer in huis heeft die je kan lenen. We zien elkaar tot zaterdag 4 november.

 

Geslaagde ruilavond in Lemmer.

Gisteravond woensdag 11 oktober was het een drukte van belang tijdens de ruilavond voor het verzamelen van stickers met foto's voor het uniek foto verzamelboek met de titel "Groeten uit Lemmer".

 

Ongeveer 300 mensen bezochten het oude gemeentehuis in Lemmer waar de ruil avond werd gehouden. Verzamelaars die nog stickers met foto's van oud Lemmer nodig hadden om hun boek compleet te maken troffen elkaar daar. In de oude raadszaal, de burgemeesters kamer, op de gang, keuken en de boven zaal van het museum Lemmer, waren de bezoekers druk met het ruilen van de stickers.

Een geweldig geslaagde actie. Zoveel mensen op de been die met elkaar naast het ruilen van stickers ook gezellig stonden te praten over de foto's van Oud Lemmer. Het had ook een soort reünie gehalte, werden anokdotes verteld en werd er gelachen.

Er was koffie en thee voor de liefhebber. De eerste mensen stonden al voor 7 uur op de stoep en bleven tot ver na 9 uur.

 

Naast deze ruilavond, wordt er in Lemmer druk geruild om het fotoboek vol te krijgen. Zo zijn er ruilacties op facebook en via andere manieren van social media. Maar ook "Onder de Hoek, en bij de Flevobrug wordt druk geruild. Het is er soms druk.

Allen willen het fotoboek compleet maken door te verzamelen.

Het fotoboek een gezamenlijke actie van Supermarkt Sjoerd de Jong en de stichting Oud Lemmer.

 

De volgende ruilactie is op zaterdag 4 november tussen 10:00 uur en 13:00 uur in de bibliotheek van Lemmer.

 

Hieronder nog informatie over het unieke fotoboek.

 

De stichting Oud Lemmer bestaat 10 jaar.

Nieuw foto verzamelboek

 

Vanaf zaterdag 9 september is het unieke verzamelfotoboek met de titel "Groeten uit Lemmer" verkrijgbaar.

Vrijdag avond 8 september om 20:00 uur, uitreiking eerste exemplaar aan wethouder Johannes van der Pal van de gemeente de Fryske Marren in de hervormde kerk van Lemmer.

 

De stichting Oud Lemmer bestaat dit jaar 10 jaar. De stichting heeft als doel het promoten van het dorp Lemmer, met name de oude dorpskern, de rijksmonumenten en de beeldbepalende panden. Deze promotie vind plaats door het organiseren van activiteiten, met aandacht voor cultuur, historie en educatie voor de toeristen en de inwoners.

 

Vanwege het 10 jarig jubileum is in samenwerking met de Jumbo Supermarkt van Sjoerd de Jong uit Lemmer, een uniek foto plak/verzamelboek samengesteld. Door de vrijwilligers van de stichting zijn in tonaal 216 foto's samengevoegd en voorzien van tekst. Deze vrijwilligers zijn inwoners (Lemsters) die zich verbonden voelen met het Oude Lemmer en hebben bijgedragen geleverd met verhalen, anekdotes, vakkundige en geduldige naspeuringen en uitzoekwerk.

 

Het boek is in verschillende hoofdstukken ingedeeld en vormt zo een uniek verzamel fotoboek.

Zo zijn er hoofdstukken terug te vinden met bijvoorbeeld als onderwerp, de visserij, de straten en havens.

 

 

Het boek wordt in een oplage van 2500 beschikbaar gesteld door de Jumbo supermarkt Sjoerd de Jong aan de Stationsweg in Lemmer. Bij het besteden van € 35,00 aan boodschappen krijg je het boek gratis en kun je mapjes verkrijgen bij het doen van € 10,00 aan boodschappen. In de mapjes zitten de stickers met de foto's die vervolgens in het boek geplakt kunnen worden. Op deze wijze verzamel je, je eigen fotoboek.

Zoals gezegd staan bij de hoofdstukken korte inleidingen en is er een onderschrift bij de foto.

In totaal zijn er 1,8 miljoen stickers gemaakt.

Een dergelijk fotoboek is nieuw van opzet. We kennen wel het verzamelen van voetbalplaatjes maar met oude foto's' van de Lemmer is het uniek.

 

Er zijn in de periode ook ruilmiddagen, waar de plaatsje onderling geruild kunnen worden en is het boek zo compleet te maken.

 

Eerste exemplaar.

Op vrijdag 8 september is het eerste boek overhandigd aan Wethouder van de gemeente de Fryske Marren, Johannes van der Pal, tijdens een bijeenkomst in de Hervormde Kerk van Lemmer. Daar was de traditionele bijeenkomst van het evenement "Nazomeren in Lemmer".

Vanaf dat moment is het boek beschikbaar in Supermarkt Sjoerd de Jong aan de Stationsweg in Lemmer.

 

Naast dit onderdeel waren er tijdens het evenement "Nazomeren in Lemmer" nog vele andere activiteiten. Er was aandacht voor monumenten op het water en op de kant, muziek, oude ambachten. Kortom voor elk wat wils.

Voor meer info wordt verwezen naar de site www.nazomereninlemmer.nl Voor livebeelden van Lemmer wordt verwezen naar www.webcamlemmer.nl

 

 

 

    

 

 

 

 

Overig nieuws

Fijne feestdagen

Het bestuur en de vrijwilligers  van de stichting Oud Lemmer wenst u allen fijne feestdagen en een gezond 2019. Mag het vooral weer een monumentaal jaar worden.   Komend jaar laten we ...

lees meer

De maan maakt ruimte voor de dag

Vanochtend 23 november 2018, maakt de maan ruimte voor de dag. Foto genomen tijdens wandeling Rondje Dok. Bijzondere omstandigheid in het rustige Lemmer. Zo kan een ieder meegenieten. Het akenbankje ...

lees meer

Veel bezoekers tijdens Nazomeren in Lemmer

Gezellig druk tijdens Nazomeren in Lemmer  Het was afgelopen weekend vanwege Nazomeren in Lemmer een gezellige drukte in het centrum van Lemmer. Veel inwoners en gasten, liepen vrijdag en ...

lees meer

BEDANKT

Het bestuur van de stichting Oud Lemmer, kijkt met veel plezier en genoegen terug op de 3 dagen Nazomeren in Lemmer. Vele duizenden mensen hebben Lemmer bezocht en genoten wat Lemmer te bieden heeft. ...

lees meer