Er gaat nu even niets gebeuren

Helaas moeten we dit bericht plaatsen. Onder dit bericht staat dat er wat zou gebeuren op vrijdag 11 september.

 Op woensdagavond 9 september heeft wethouder De Jong van gemeente de Fryske Marren, het bestuur van Stichting Oud Lemmer bericht dat de onthulling van een cadeau van de Stichting aan het dorp Lemmer, op  vrijdag middag 11 september, niet door kan gaan. Dit cadeau wordt geschonken in het kader van het 12 ½ jarig jubileum van de Stichting.  

Er is bij de gemeente een handhavingsverzoek ingediend die geresulteerd heeft in een bouwstop voor de locatie waar het cadeau zou komen.

Met toestemming en in samenwerking met de gemeente zijn er veel (voorbereidings)werkzaamheden, al verricht. De inrichting is nu klaar. De stichting Oud lemmer was gespreksparntner in de ontwikkeling en herinrichting van de sluis locatie , met de Stationsweg en Plattedijk. Zo werd ook de plek bepaald en is de inrichting er op aangepast.

De stichting betreurt deze gang van zaken maar legt zich nu bij het besluit van wethouder neer hoewel de argumenten van wethouder De Jong door De Stichting niet worden gedeeld en herkend.

De stichting Oud Lemmer onderzoekt wanneer het cadeau aan het dorp Lemmer alsnog geschonken kan worden.

Het cadeau is een bank in de vorm van de achtersteven van een Fiskerman aak die bij de Lemster sluis neergezet zou worden en onderdeel is van de herinrichting van het sluis terrein in relatie met de Stationsweg en Plattedijk.

 

 Er gaat wat gebeuren in Lemmer

Er is weer drukte in Lemmer. Ja het zomerseizoen is nog in beweging en de gasten bezoeken nog steeds Lemmer. Erg gezellig. Nee er gaat ook wat anders gebeuren. Ja inderdaad bij de Lemstersluis.

Maar wat is nog even onduidelijk. In ieder geval heeft de Stichting Oud Lemmer er weer mee te maken. Ze zijn in deze periode alweer 12 1/2 jaar actief voor het dorp Lemmer. Met verschillende activiteiten en initiatieven die goed zijn voor het dorp. 

Enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor het dorp. Natuurlijk met veel anderen maar toch ligt de nadruk op die vrijwilligers van de stichting Oud Lemmer.

 Op de foto's de locatie waar wat staat te gebeuren.

We houden jullie op de hoogte.

In ieder geval wordt "het geheim" opgelost op vrijdag 11 september. De vrijdag van het weekend waar normaal Nazomeren in Lemmer zou plaats vinden.

Overig nieuws

wazig beeld webcamlemmer.nl

Stichting Oud Lemmer heeft zich genoodzaakt gezien - vanuit de AVG (Privacy) regelgeving - om de beelden van de twee webcams zodanig minder scherp in te stellen dat personen onherkenbaar in beeld ...

lees meer

Het licht is aan

Maandagavond 21 juni om 22:45 uur heeft Wethouder Roel de Jong van gemeente de Fryske Marren het licht in het centrum van Lemmer ontstoken. Hij deed dat, door middel van het indrukken van een knop, ...

lees meer

We zijn los

stand van zaken  maandag 10 mei 2021 Vandaag zijn de werkzaamheden begonnen om de lichtarmenturen aan te brengen op de bruggen. Op de foto is te zien dat een medewerker van installatiebedrijf ...

lees meer

Stoffel Zandstra wint prijs

Stoffel Zandstra fan De Lemmer hat de Fryske Kultuerpriis 2020 fan De Fryske Marren wûn. Wethâlder taalbelied Luciënne Boelsma ferraste him thús mei it útrikken fan ...

lees meer