Er gaat nu even niets gebeuren

Helaas moeten we dit bericht plaatsen. Onder dit bericht staat dat er wat zou gebeuren op vrijdag 11 september.

 Op woensdagavond 9 september heeft wethouder De Jong van gemeente de Fryske Marren, het bestuur van Stichting Oud Lemmer bericht dat de onthulling van een cadeau van de Stichting aan het dorp Lemmer, op  vrijdag middag 11 september, niet door kan gaan. Dit cadeau wordt geschonken in het kader van het 12 ½ jarig jubileum van de Stichting.  

Er is bij de gemeente een handhavingsverzoek ingediend die geresulteerd heeft in een bouwstop voor de locatie waar het cadeau zou komen.

Met toestemming en in samenwerking met de gemeente zijn er veel (voorbereidings)werkzaamheden, al verricht. De inrichting is nu klaar. De stichting Oud lemmer was gespreksparntner in de ontwikkeling en herinrichting van de sluis locatie , met de Stationsweg en Plattedijk. Zo werd ook de plek bepaald en is de inrichting er op aangepast.

De stichting betreurt deze gang van zaken maar legt zich nu bij het besluit van wethouder neer hoewel de argumenten van wethouder De Jong door De Stichting niet worden gedeeld en herkend.

De stichting Oud Lemmer onderzoekt wanneer het cadeau aan het dorp Lemmer alsnog geschonken kan worden.

Het cadeau is een bank in de vorm van de achtersteven van een Fiskerman aak die bij de Lemster sluis neergezet zou worden en onderdeel is van de herinrichting van het sluis terrein in relatie met de Stationsweg en Plattedijk.

 

 Er gaat wat gebeuren in Lemmer

Er is weer drukte in Lemmer. Ja het zomerseizoen is nog in beweging en de gasten bezoeken nog steeds Lemmer. Erg gezellig. Nee er gaat ook wat anders gebeuren. Ja inderdaad bij de Lemstersluis.

Maar wat is nog even onduidelijk. In ieder geval heeft de Stichting Oud Lemmer er weer mee te maken. Ze zijn in deze periode alweer 12 1/2 jaar actief voor het dorp Lemmer. Met verschillende activiteiten en initiatieven die goed zijn voor het dorp. 

Enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor het dorp. Natuurlijk met veel anderen maar toch ligt de nadruk op die vrijwilligers van de stichting Oud Lemmer.

 Op de foto's de locatie waar wat staat te gebeuren.

We houden jullie op de hoogte.

In ieder geval wordt "het geheim" opgelost op vrijdag 11 september. De vrijdag van het weekend waar normaal Nazomeren in Lemmer zou plaats vinden.

Overig nieuws

Doe mee aan het UIT festival Lemmer OP 14 SEPTEMBER en geef je op

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITFestival. GEEF JE OP EN DOE MEE  Op zaterdag 14 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken ...

lees meer

Doe mee met Muziek in de Kerk

Muziek in de kerk  2024 Toen de Lemster Toer en Kerk in 2016 300 jaar bestond, zijn we gestart met "Muziek in de kerk "tijdens "Tsjerkepaad". Verschillende muzikanten brachten hun passie ten ...

lees meer

financiƫle ondersteuning Lemmer

Lemmer krijgt meer financiële armslag om het dorp te promoten. Met de komst van de uitvoering van het bedrijven investeringszone  ( BIZ plan)  is het mogelijk om de komende jaren extra ...

lees meer

Dorpskuier voor Lemmer

Historisch en gezellig Lemmer krijgt verdiende dorpskuier langs prachtige juwelenLemmer heeft sinds vandaag haar eigen inspirerende dorpskuier. Toeristen en inwoners van Zuidwest Friesland komen ...

lees meer