Aftrap elke wachtkamer een eigen fotoboek van Oud Lemmer

Wacht ruimtes krijgen het fotoboek van Lemmer.

Zoals een ieder weet is het foto verzamel sticker boek van Lemmer met de titel "Groeten uit Lemmer"een groot succes. Eind vorig jaar was menig Lemster een gedreven verzamelaar om alle sticker te verzamelen en vervolgens in te plakken. Het boek, een initiatief van supermarkt Jumbo van Sjoerd de Jong en stichting Oud Lemmer, ligt nu in menig huiskamer, zowel in Lemmer maar ook in andere plaatsen over de gehele wereld.

Er waren nog een paar boeken en stickers over. Deze hebben wij verzameld. Gelukkig waren onder meer Alie Winters en dochter Angela, beiden vrijwilligsters van de stichting Oud Lemmer, zo betrokken bij de organisatie van de ruildagen en het verzamelen van de stickers, dat zij wel raad wisten met de overgebleven boeken en stickers. De afgelopen weken hebben ze alle stickers geordend zodat voor elk boek nu een zakje met stickers is. Als die ingeplakt worden is het boek compleet.

Tijdens de verschillende gesprekken kwam het idee op tafel om in elke wachtruimte van bijvoorbeeld huisarts, tandartsen fysiotherapie praktijk een fotoboek ter inzage te leggen. Op die wijze kunnen veel mensen tijdens het wachten genieten van het boek.

Afgelopen zaterdag 3 februari is de verspreiding gestart van het uitdelen van de eerste boeken. Dit werd gedaan tijdens de openhuis dag van het hernieuwde Gezondheidscentrum "Lemsterpark"aan de Houtsaachmolen 9 in Lemmer.

Sjoerd de jong van de supermarkt en Alie Winters overhandigden de boeken aan ondermeer Wietske Rottine en Willy de Jongh.

Dit gebaar werd zeer op prijs gesteld. De komende tijd zullen ook de andere wachtruimtes voorzien worden van een dergelijk boek.

Op de foto staan rechts Alie Winters, Wietske Rottine en Willy de Jongh elke met een boek en links Sjoerd de Jong te midden van een deel van de medewerkers.

Overig nieuws

Eintsje fan e Daam

Ontwikkeling Eintsje fan e Daam in de laatste fase. Op dit moment is de ontwikkeling van 't eintsje fan e daam in de laatste fase. De tekeningen zijn goed gekeurd door de klankbordgroep en de ...

lees meer

Sjouke Boschma in het zonnetje gezet

Afgelopen donderdag avond 5 april werd Sjouke Boschma oprichter en initiatief nemer van het Dickens Festijn, in het zonnetje gezet tijdens in een bijeenkomst in Lemmer. Van een groep inwoners kreeg ...

lees meer

webcam Lemster Toer doet het weer

De webcam vanaf de Lemster Toer doet het weer. In verband met de restauratie van de Lemster Toer is de webcam, die daarin geplaatst is, tijdelijk weggehaald. De stichting wilde eventuele schade aan ...

lees meer

Unieke kalender eerste week 2018 op uw deurmat. Hou de brievenbus in de gaten.

Hou de brievenbus in de gaten. Als afsluiting en als goed begin van 2018 wordt in de 1e week van januari huis aan huis een prachtige scheurkalender aangeboden  aan elk huishouden van Lemmer ...

lees meer