75 jaar bevrijding een film van Lemmer

In het jaar 2020 is door vrijwilligers van stichting Oud Lemmer hard gewerkt aan de tot standkoming van een film over 75 jaar bevrijding van Lemmer.

Door onder meer Hanneke Jongsma en Werner Piso, zijn enkele leerlingen van groep 8 van de Daltonschool St. Jozef uit Lemmer benaderd om mee te doen aan dit project in het kader van 75 jaar bevrijding.

 Door de leerlingen werden vragen gemaakt en die werden in een interview doorgenomen met ouderen in Lemmer, die de oorlog en de bevrijding hebben meegemaakt.

Op deze wijze zijn de leerlingen betrokken bij de verhalen en ervaringen van eigenlijk hun leeftijdsgenoten die de oorlog en de bevrijding van 75 jaar terug hebben mee gemaakt.

Vanuit de collectie van het " Lemster Fijfgea" de Oudheidkemmer van  Lemmer,  werd ook info materiaal, zoals foto's, beschikbaar gesteld.

De verschillende opnames en de gesprekken zijn gevoegd in deze film van ongeveer 25 minuten.

 De film is te bekijken, op een link op onder meer de site van www.oudlemmer.nl en het You tube kanaal van Stichting Oud Lemmer.

 De film is gemaakt en samengesteld voor dat de maatregelen rondom het Coronavirus zijn afgekondigd.

 De film is mede mogelijk gemaakt door gemeente de Fryske Marren in het kader van 75 jaar bevrijding.

 De deelnemers aan de film hebben allen een dankbrief en een aandenken gekregen in het kader van 75 jaar bevrijding.

Vrijdag 17 april is het 77 jaar geleden dat de bevrijding er was van Lemmer. Vandaar dat de film ook op die dag is gelanceerd.

 

Overig nieuws

Doe mee aan het UIT festival Lemmer OP 14 SEPTEMBER en geef je op

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITFestival. GEEF JE OP EN DOE MEE  Op zaterdag 14 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken ...

lees meer

Doe mee met Muziek in de Kerk

Muziek in de kerk  2024 Toen de Lemster Toer en Kerk in 2016 300 jaar bestond, zijn we gestart met "Muziek in de kerk "tijdens "Tsjerkepaad". Verschillende muzikanten brachten hun passie ten ...

lees meer

financiƫle ondersteuning Lemmer

Lemmer krijgt meer financiële armslag om het dorp te promoten. Met de komst van de uitvoering van het bedrijven investeringszone  ( BIZ plan)  is het mogelijk om de komende jaren extra ...

lees meer

Dorpskuier voor Lemmer

Historisch en gezellig Lemmer krijgt verdiende dorpskuier langs prachtige juwelenLemmer heeft sinds vandaag haar eigen inspirerende dorpskuier. Toeristen en inwoners van Zuidwest Friesland komen ...

lees meer