Open Huis in de kerk, om 15:00 uur optreden trio Animando en tentoonstelling in Museum

27 augustus 2016

Zaterdag 27 augustus  is er om 15:00 uur een muzikaal optreden van  Trio Animando met onder andere Kevin Visser

In de periode van 2 juli tot en 10 september zijn de Hervormde kerk en de Rooms Katholieke kerk geopend in het kader van Tsjerkepaad. Een mogelijkheid om de kerkgebouwen van binnen te bekijken op elke zaterdag tussen 13:30 uur en 17:00 uur.

De Hervormde kerk en de Lemster Toer zijn dit jaar 300 jaar jong. Een reden om daar aandacht aan te besteden. Zo is in de genoemde periode op zaterdagmiddag om 15:00 uur een muzikaal optreden, wordt een toelichting gegeven op het interieur, en voor de jongeren is er een lesbrief over de kerk die ze kunnen gebruiken voor hun zoektocht door de kerk. Kortom de moeite van een bezoek waard.

In de bovenzaal van het Museum Lemmer aan de gedempte Gracht, naast de kerk,  is vanaf 2 juli tot 1 oktober een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van de 300 jaar oude Hervormde kerk en de Lemster Toer. Tegen de normale entree prijs kan u deze tentoonstelling en het museum bezichtigen, tijdens de normale openingstijden van het museum en op de genoemde zaterdagmiddag. Een aanrader om meer van de geschiedenis van de Lemster toer en kerk te bekijken.

Trio Animando

Sinds eind 2015 vormen de leden Nadine Blaak ( piano), Chloë Elsenaar(viool) en Kevin Visser ( klarinet) het trio Animando.

Samen studeerden de leden aan het Zwolse conservatorium.

 

Kevin Visser is een gewaardeerd en gezien klarinettist met veel podiumervaring. Hij speelt in verschillende ensembles. Als solist heeft hij op mogen treden met het Mariinsky orkest op de grote podia van New York.

Kevin is voormalige inwoner uit Lemmer. 

Nadine Blaak, speelt al sinds haar 6e jaar piano. Zij is vast pianiste bij :"IJsselheem Theodora de Wael huis". Daarnaast geeft zij piano les in haar eigen woonplaats.

 Chloë Elsenaar heeft op zesjarige leeftijd haar eerste vioolles gekregen. Na een aantal jaren in Ommen les te hebben gehad is zij lessen gaan volgend op de Zwolse Vioolacademie van Adiaan Stoet. Veel podiumervaring heeft ze opgedaan als soliste, concertmeester van het Jeugdsymfonieorkest "De Vuurvogel" Zij wordt regelmatig gevraagd als gastvioliste en geeft les aan een aantal leerlingen.

 

Zij geven in het kader van het 300 jarig bestaand van de Hervormde Kerk en de Lemster Toer op zaterdag 27 augustus een uniek concert in de kerk om 15:00 uur.

 

Voor meer informatie en een klein muzikaal voorproefje kan u kijken op de site http://www.chloeelsenaar.nl/trio-animando/