27 juli Open Huis in de kerk, met orgelconcert door Fred Veenstra

27 juli 2019

Zaterdag 27 juli is er om 15:00 uur een muzikaal optreden van Fred Veenstra Burgemeester van de gemeente de Fryske Marren.

In de periode van 6 juli tot en 15 september zijn de Hervormde kerk en de Rooms Katholieke kerk geopend in het kader van Tsjerkepaad. Een mogelijkheid om de kerkgebouwen van binnen te bekijken op elke zaterdag tussen 13:30 uur en 17:00 uur.

De Hervormde kerk en de Lemster Toer zijn dit jaar 303 jaar jong. Een reden om daar aandacht aan te besteden. Zo is in de genoemde periode op zaterdagmiddag om 15:00 uur een muzikaal optreden, wordt een toelichting gegeven op het interieur, en voor de jongeren is er een lesbrief over de kerk die ze kunnen gebruiken voor hun zoektocht door de kerk. Kortom de moeite van een bezoek waard.

Vanadaag is er een orgelconcert van Fred Veenstra.

Fred Veenstra is in het dagelijks leven burgemeester van De Fryske Marren.In zijn vrije tijd is hij al ruim 38 actief als organist in verschillende kerken, op dit moment in Franeker.Hij heeft bij verschillende docenten orgel- en pianolessen gevolgd en is in het bezit van het praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel.Hij zal een gevarieerd programma laten horen.

 

Na afloop of voorafgaand is de tip van de dag, loop " het rondje Dok", Gezellig langs de terassen, winkels en de monumentale panden van het centrum van Lemmer wandelen en genieten. Kijk op de site www.oudlemmer.nl

 

Hieronder het programma voor de andere zaterdagmiddagen;

 

3 augustus        Hinke Keulen en Eize van der Sluis

10 augustus      geen muzikaal moment vanwege de Lemsterweek

17 augustus      Fokke Klijnstra zang en gitaar

24 augustus      Janny Brandsma

31 augustus      Janny Brandsma en Anne van Dijk

7 september      Je kan je voor deze zaterdag nog opgeven                       

14 september    Toanhus en crescendo muziek tijdens Nazomeren in Lemmer

15 september    Het Gelders Esemble met toegankelijke klassieke muziek