Open Huis in de kerk, om 15:00 uur muziek en tentoonstelling in Museum Lemmer 16 juli

16 juli 2016

Zaterdag 16 juli is er om 15:00 uur een muzikaal optreden van Janny Brandsma en Anne van Dijk

In de periode van 2 juli tot en 10 september zijn de Hervormde kerk en de Rooms Katholieke kerk geopend in het kader van Tsjerkepaad. Een mogelijkheid om de kerkgebouwen van binnen te bekijken op elke zaterdag tussen 13:30 uur en 17:00 uur.

De Hervormde kerk en de Lemster Toer zijn dit jaar 300 jaar jong. Een reden om daar aandacht aan te besteden. Zo is in de genoemde periode op zaterdagmiddag om 15:00 uur een muzikaal optreden, wordt een toelichting gegeven op het interieur, en voor de jongeren is er een lesbrief over de kerk die ze kunnen gebruiken voor hun zoektocht door de kerk. Kortom de moeite van een bezoek waard.

In de bovenzaal van het Museum Lemmer aan de gedempte Gracht, naast de kerk,  is vanaf 2 juli tot 1 oktober een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van de 300 jaar oude Hervormde kerk en de Lemster Toer. Tegen de normale entree prijs kan u deze tentoonstelling en het museum bezichtigen, tijdens de normale openingstijden van het museum en op de genoemde zaterdagmiddag. Een aanrader om meer van de geschiedenis van de Lemster toer en kerk te bekijken.