14 september Spectaculair optreden Sjongersnocht uit Bantega

14 september 2019

Informatie over Sjongersnocht aangaande Nazomeren Lemmer

Sjongersnocht is een enthousiast gemengd koor uit Bantega, dat in 2008 is ontstaan als een gelegenheidskoor. Dus dit jaar bestaan ze 10 jaar. Het optreden op de ouderenmiddag van de Oranjevereniging destijds bleek een groot succes, zodat werd besloten door te gaan. Inmiddels telt dit gemengde koor, dat onder leiding staat van dirigent Christiaan Visser, al meer dan 25 leden, waarbij de helft uit heren en de andere helft uit dames bestaat. De muzikale begeleiding op elektronische piano en accordeon is in handen van Hans Hanse. Arianne Vincenten begeleidt een aantal nummers met haar saxofoon. Het gezellig met elkaar zingen staat bij Sjongersnocht hoog in het vaandel.

Het koor is van alle markten thuis. Zo zingen ze twee- en meerstemmig repertoire met onder andere Nederlandse en Friese meezingers als 'Het kleine café', een medley uit 'Ja zuster, nee zuster', De 'Wâldsang' en de 'Maitiid'. Daarnaast kent het koor ook shantynummers als 'Five o'clock' en 'Sloop John B' van de BeachBoys. Nummers uit de jaren zestig, zoals 'Country Roads', 'Yesterday', en 'The Streets of London' komen regelmatig voorbij. Daarnaast hebben ze prachtige luisternummers op hun repertoire staan, zoals het Friese 'Gabriella's liet' (uit de Zweedse film Sa som i himmelen/As it is in heaven) , 'The Rose' van Bette Midler, 'Somewhere between' van de Tumbleweeds, 'Hallelujah' van Cohen en 'The Sound of Silence' van Simon and Garfunkel. Ook rond de Kerstdagen is dit koor actief met de nodige kerstnummers die inmiddels tot hun repertoire behoren.

De optredens van Sjongersnocht variëren van verzorgingstehuizen, tot buitenoptredens op markten en braderieën, concoursen en optredens in feesttenten.

Vorig jaar heeft Sjongersnocht tijdens het Nazomeren in Lemmer op de Schans een flash-mop gedaan. Dit was een geslaagd verrassingsoptreden. Op deze manier is het contact gelegd met Stichting Oud Lemmer die dit evenement organiseert. Gemengd koor Sjongersnocht zal op zaterdag 14 september te vinden zijn op het plein bij het VVV kantoor en de koffie stand van de stichting Oud lemmer, hartje Lemmerg. Van 12.00 uur tot 17.00 uur zullen zij een gevarieerd programma ten gehore brengen.

Meer informatie over Sjongersnocht is te vinden op www.bantega.net/sjongersnocht.html en op hun facebook pagina www.facebook.com/sjongersnocht. Daarnaast is op youtube een opname van het programma Noardewyn Live van Omrop Fryslân te zien, waarin dit koor een optreden mocht verzorgen   https://youtu.be/2N8njaZkl0c 

 

Na afloop of voorafgaand is de tip van de dag, loop " het rondje Dok", Gezellig langs de terassen, winkels en de monumentale panden van het centrum van Lemmer wandelen en genieten. Kijk op de site www.oudlemmer.nl en klik op  "het rondje dok" voor de digitale route, of maak gebruik van de QR code op de infoborden die in het centrum staan.