Zaterdag 10 december Dickens festival

10 december 2022

Kom naar het Lemster Dickens Festijn op 10 en 11 december!

Na een lange periode van stilte zijn de straten van het Lemster Dickens dorp weer tot leven gekomen! Het gonst en bruist als een grote stad rond eind 19e eeuw. De bewoners kijken uit naar de kerstperiode vol sfeer en gezelligheid en zijn benieuwd wat er waar is van de geruchten die door het dorp gaan…

Naar verluid wordt het kantongerecht in ere herstelt en strijkt rechter Franciscus Visscher neer in het dorp om recht te spreken over een aantal onverkwikkelijke zaken. De bekende Bonkeschudders hebben hun Steampunk machine omgebouwd tot een destilleerderij en de nieuw opgerichte boksschool 'De vuistregel' organiseert haar eerste toernooi.

Dat er weer bijzondere dingen gebeuren in het Dickens dorp staat dus wel vast. Kom het meemaken en ontdek zelf de kunsten van de Mad Magician, luister naar muziek en wees onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes getuige van het Christmas Family Dinner.

De bewoners van het Dickens dorp kijken uit naar een magische kerst, jullie ook?

 

Lemster Dickens Festijn op 10 & 11 december 2022 is een sfeervol winterevenement in het centrum van het oude vissersdorp Lemmer. Geheel in stijl van de boeken van Charles Dickens, kom je tijdens het Lemster Dickens Festijn terecht in een wereld vol bijzondere personages. Je ontmoet vissersvrouwen, straatkinderen, gespuis en gegoede burgerij in een mix van Dickens en het historische Lemmer van eind achttienhonderd.

Naast de 350 vrijwillige acteurs en figuranten die je meenemen in de oude tijd, is er volop muziek te horen; koren zingen Christmas Carols, orkesten spelen en bij de verschillende binnen- en buitenpodia swing je mee met de muzikanten. Ook zorgen de sfeervolle winterfair en de vele locaties voor een hapje of een drankje ervoor dat je aan één dag eigenlijk niet genoeg hebt om de magische sfeer in hartje Lemmer te beleven.

De winterfair zal worden opgesteld op de Vissersburen.

Kijk voor meer info op Dickens in Lemmer

 

 Na afloop of voorafgaand is de tip van de dag, loop " het rondje Dok", Gezellig langs de terrassen, winkels en de monumentale panden van het centrum van Lemmer wandelen en genieten. Kijk op de site www.oudlemmer.nl en klik op  "het rondje dok" voor de digitale route, of maak gebruik van de QR code op de infoborden die in het centrum staan.