10 september bewegen op speelplein

10 september 2016

Beweegcoach van Miks welzijn en werken van de gemeente actief.

Op zaterdag 10 september is Richard en een collega actief tijdens Nazomeren in Lemmer.

  

Dat is ook de reden dat ze aanstaande zaterdag actief zijn. Ze zijn te vinden op het speelplein het centrum van Lemmer, met verschillende activiteiten.

Zo kunnen jongeren deelnemen aan een speurtocht door Lemmer. De deelnemers krijgen na het volbrengen van de tocht een gezond presentje.

De pannakooi staat opgesteld waarin je met anderen lekker een bal kan trappen. Natuurlijk zijn er ook de speelattributen van de gemeente.

 Ook staat er een draaimolen voor jeugd die gratis rondjes met je draait.

 Kortom voor de jeugd ook de moeite waard om naar nazomeren in Lemmer te gaan. En is er informatie in de kraam.

 

Het team beweeg- en cultuurcoaches van Miks welzijn is werkzaam binnen gemeente De Fryske Marren. De taak is het ondersteunen van inwoners met vragen op het gebied van bewegen, gezondheid en cultuur. Als team beweeg- en cultuurcoaches zoeken wij verbinding met bestaande lokale initiatieven of organisaties. Er wordt zoveel mogelijk ingezet op eigen kracht van inwoners waarbij wij graag "motiveren tot inspireren", vertelt Richard.

Zij gaan voor een samenleving waarin alle inwoners wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. Visie het doel is het vervullen van een signalerende, preventieve en ondersteunende taak op het gebied van een gezonde leefstijl, hierbij gaat het om alle inwoners van de Frykse Marren. De beweeg- en cultuurcoaches vinden het belangrijk om zichtbaar te zijn voor inwoners. Openstaan voor nieuwe en ideeën en het stimuleren tot een bijdrage aan de samenleving vinden wij erg belangrijk. Beweeg- en cultuurcoaches werken hiervoor samen met de gehele welzijnssector, onderwijs, sport, cultuur en lokale sport en beweegaanbieders(waarbij een bijdrage leveren aan kwaliteit voor ons van belang is.)