10 augustus wel openstelling van de kerk maar vanwege "de Lemsterwike" geen optreden

10 augustus 2019

 

zaterdag10 augustus is er wel een openstelling van de kerk maar geen muzik in de kerk.

In de periode van 6 juli tot en 15 september zijn de Hervormde kerk en de Rooms Katholieke kerk geopend in het kader van Tsjerkepaad. Een mogelijkheid om de kerkgebouwen van binnen te bekijken op elke zaterdag tussen 13:30 uur en 17:00 uur.

De Hervormde kerk en de Lemster Toer zijn dit jaar 303 jaar jong. Een reden om daar aandacht aan te besteden. Zo is in de genoemde periode op zaterdagmiddag om 15:00 uur een muzikaal optreden, wordt een toelichting gegeven op het interieur, en voor de jongeren is er een lesbrief over de kerk die ze kunnen gebruiken voor hun zoektocht door de kerk. Kortom de moeite van een bezoek waard.

Deze zaterdag is er geen muzikaal optreden. Dit heeft te maken met de kermis en de daarmee geproduceerde muziek die in de kerk te horen is en dat willen we de muzikanten en zeker de toehoorders niet aan doen. Dus graag tot volgende week zaterdag 31 augustus met een mooi optreden met zang en gitaar.

 

Na het bezoek aan de kerk of voorafgaand is de tip van de dag, loop " het rondje Dok", Gezellig langs de terassen, winkels en de monumentale panden van het centrum van Lemmer wandelen en genieten. Kijk op de site www.oudlemmer.nl

Hieronder het programma voor de andere zaterdagmiddagen met muziek in de kerk;

17 augustus    Fokke Klijnsma zang en gitaar

24 augustus    Janny Brandsma, Jellie Dijkman ,Vera Brouwer en Ynschje Eizema

31 augustus    Janny Brandsma en Anne van Dijk

7 september    zangvereniging Excelsior uit Lemmer

14 september  Toanhus en crescendo muziek tijdens Nazomeren in Lemmer

Zondag 15 september           ook om 15:00 uur in deze Hervormde kerk, "Het Gelders Ensemble" met toegankelijke klassieke muziek waarbij u een toelichting krijgt op de gespeelde muziek. zie voor meer info www.oudlemmer.nl

 

                                                                             Kom genieten!

Voor meer informatie www.oudlemmer.nl