9 september UITfestival in Lemmer vanaf 13:00 uur

09 september 2023

Wolkom bij de tweede editie van het UITfestival DFM in Lemmer! De aftrap van een nieuw cultureel seizoen, van 13.00-17.00 uur. 'Wat kun je zoal doen, beluisteren, bewonderen?' Om 13.00 uur gaan we van start! . Rond de Tsjerke oan 't Dok, Papageno, Schans en op de Schulpen is er muziek– en dans te vinden. Wil je weten wie er speelt? Kijk dan op het schema hiernaast. Natuurlijk kun je informatie en inschrijfmogelijkheid vinden bij de stands van enkele culturele organisaties en werk bewonderen van diverse kunstenaars o.a. Gastvrij Lemmer, Lemster Palet, Woudagemaal, Lemster Dickens Festijn, Vogelwacht, Theatergroep de Hege Fonnen, Lemster Mannen Koor, Franklin Fine Art en Diana ten Boom Kunst en Design En dit is nog niet alles. Gedurende de gehele middag kun je op bezoek bij de gezellige Huiskamerbibliotheek van Lemmer voor het voormalig gemeentehuis. Kan je Koersbal spelen op de Markt en kunnen de jongsten geschminkt worden. Nog tijd over? Deze middag is ook Museum Lemmer geopend. Dit alles tot 17.00 uur. Daarna lekker nagenieten op een van de terrassen langs het water. Voor meer informatie kijk op: www.uitfestivaldfm.nl Wij hopen jullie daar te ontmoeten!

Kom beleven en doe mee en wie weet sluit je je aan bij de groepen, verenigingen en stichtingen die zich aanbieden.

Klik hier op het programma programma uitfestival Lemmer

 

 

Informatie van de deelnemers aan het UITfestival in Lemmer zaterdag 9 september

 

 

Nij Talent orkest Lemmer Wyckel                                Voor de Tsjerke oan it Dok

Nij Talint Orkest

Zaterdag 5 maart 2022 is een 'historische' dag. Toen was de eerste repetitie van het Nij Talint Orkest Crescendo Lemmer & Melodia Wijckel. Vanaf die dag zijn de deelnemers Muzikant!

'Nij Talint Orkest' is ontwikkeld door Guus Pieksma en Annewiep Bloem. Zij proberen in 10 weken volwassenen enthousiast te maken voor blaasmuziek (en slagwerk). Iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit of je wel of geen noten kunt lezen. Sommige deelnemers hebben vroeger ooit al eens een instrument bespeeld, maar voor anderen was het allemaal nieuw. Het resultaat: 10 weken proberen, oefenen, repeteren, veel plezier en gezelligheid. Een nieuw orkest!

Een groot deel van nieuwe muzikanten was zo verknocht aan de nieuwe hobby, het smaakte naar meer!

Inmiddels zijn we zomer 2023. Er is een prachtig orkest ontstaan van zo'n 12 muzikanten. Om de twee weken wordt er samen muziek gemaakt o.l.v. Jeanette Valkema en Christina van der Bijl. In de weken daartussen krijgen de muzikanten les via It Toanhús.

Nieuwsgierig? Voor vragen of meer informatie mail naar info@crescendolemmer.nl

 

Sjongersnocht Bantega                                                       Podium op de Schulpen

Plezier in het zingen, dát staat bij gemengd koor Sjongersnocht uit Bantega voorop!

Het koor is bijna 15 jaar geleden ontstaan uit een groepje enthousiaste mannen die voor een optreden voor ouderen eenmalig een optreden zouden verzorgen. Dit optreden viel zó in de smaak en de mannen beleefden zo veel plezier in het samen zingen dat men besloot door te gaan. De nodige dames sloten zich bij het koor aan. 

Sjongersnocht bestaat inmiddels uit 30 enthousiaste dames en heren uit niet alleen Bantega, maar ook uit de wijde omgeving. Te denken valt aan Echtenerbrug, Lemmer, Oosterzee, Bant, Rutten, Scherpenzeel en zelfs Gorredijk!

Het koor is inmiddels in Lemmer al een begrip geworden. Men kent hen vast van optredens tijdens Nazomeren, UITfestival, en het Dickens Festijn Lemmer. Onlangs in april hebben ze samen met Crescendo nog een moderne, eigentijdse versie van De Passion opgevoerd. Een groot succes.

Maar dat zijn niet de enige locaties waar dit enthousiaste koor te vinden is. Optredens in tehuizen, opluistering tijdens wandeltochten, meedoen met zangfestijnen of concoursen, ze vinden het allemaal leuk.

Ook dit jaar zullen zij weer van zich laten horen op de opening van het culturele seizoen tijdens het UITfestival in Lemmer. Meezingers Fries en Nederlands, popsongs, luisternummers, het komt allemaal voorbij. Doet u met hen mee?

 

Meer informatie over dit koor is te vinden op hun website www.bantega.net/sjongersnocht of hun facebookpagina www.facebook.nl/sjongersnocht 

 

Mix'd                                                                                            Podium op de Schulpen

Whats in a name? In ons geval zegt de naam eigenlijk alles. Wij zijn MIX'D gua muziekvoorkeuren, beroepen en leeftijden. Ondanks deze verschillen hebben we veel plezier in onze muzikale samenwerking van bekende en onbekende Covers. Iets wat we graag met jullie delen. 

Facebook: Mix'd

Instagram: Mixd_band 

 

The Local Vocals                                                                            Podium op de Schulpen

 Wij zijn een enthousiast jong (vrouwen) koor uit Echten (dat ligt tussen Heerenveen, Lemmer, Joure en Sneek) in Friesland. Onder de bezielende leiding van Hans van Rossum oefenen wij elke vrijdagavond.

Zingen, gedrevenheid en vooral gezelligheid zijn drie woorden die perfect omschrijven wie wij zijn en waar wij voor staan.

 Binnen ons koor wordt er meerstemmig gezongen; zowel drie- als vierstemmig. Ons repertoire varieert van pop, rock, a-capella, gospel en religieus tot aan eigen composities en arrangementen van onze dirigent.

Kortom: we zijn van alle markten thuis.

Je kan alvast kijken en luisteren op de site www.local-vocals.nl

 

Optreden Muzt                                                  Podium Markt hoek Gedempte gracht

Informatie over  Muzt:

MUZT is de musicalvooropleiding van Kunstencentrum Atrium. Jongeren uit heel Friesland worden onder leiding van een enthousiast team docenten in vier jaar voorbereid op verdere stappen in de musicalwereld.

Ieder jaar brengen de MUZT-leerlingen een grote musical in Theater Sneek met een groeiend publiek van meer dan drieduizend man. MUZT treedt ook op, op festivals en evenementen in binnen- en buitenland, waaronder tijdens het Uit Festival in Lemmer op 9 september.

 

De Skuorreblazers                                                       lopen rond in het centrum

bestaan uit leden van muziekvereniging Crescendo Lemmer. U heeft ze vast wel vaker gehoord want in de zomermaanden zijn ze vaak te vinden in het centrum of bij intocht van Sinterklaas en natuurlijk bij de huldiging van het Lemster Skûtsje. Enthousiast spelen de muzikanten bekende nummers die een ieder mee kan zingen. Wilt u ze boeken? Mail dan naar info@crescendolemmer.nl

 

Het Caeciliakoor                                                                          Podium in de RK Kerk

In de RK kerk zijn er van 14.00 -16.00 uur verschillende muzikale activiteiten.

Van 14.00-15.00 uur zang van een ensemble van het Caeciliakoor afgewisseld met muziek door klarinettist Huub Laenen met begeleiding van Janke Thijsseling op orgel/piano.

Van 15.00 -1600 uur afgewisseld instrumentale muziek door jong talent.

Mariam Jessajan speeltop piano eigen werk en Nadia Jongsma zal op dwarsfluit enkele eigentijdse liederen ten gehore brengen.

 

Het Caeciliakoor is het kerkkoor van de H. Willibrorduskerk in Lemmer. We zingen twee keer per maand op zondagmorgen tijdens de vieringen, op bijzondere feestdagen en in uitvaarten. Ons repertoire bestaat uit kerkmuziek in het Latijn, Nederlands, Duits en Engels. Het koor bestaat uit 16 leden. De repetities zijn op woensdagavond in Us Thûs. Heeft u interesse, kom gerust eens langs op woensdagavond.

Voor inlichtingen: telef. 0414-569420 of inekevanveen@live.nl.

Op het UIT festival in Lemmer zingen we een aantal liederen, met begeleiding van het orgel, afgewisseld met instrumentale stukken met op het orgel  Janke,  Huub op klarinet en Nadia op fluit.

Tijdens het UIT festival kan u ons vinden in de RK Kerk aan de Schans 45. Zie het kaartje bij nummer 4.

 

Wim Houtsma Marimba en Vibrafoon             In de Tsjerke oan it Dok

Een optreden in de Tsjerke oan it Dok van; Wim Houtsma, woonachtig in Joure, is afgestudeerd op het Conservatorium in Groningen als Docerend en Uitvoerend Musicus Slagwerk. Hij bespeelt voornamelijk melodische slaginstrumenten en doet dit vandaag afwisselend op Marimba en Vibrafoon. Hij heeft diverse keren opgetreden met deze instrumenten:

Twee keer op een Zomeravondconcert in Joure, vier keer op de "Friese uitmarkt" (nu: UITfestival) in Lemmer,

Eén keer op de Aldegeaster Iepen Dei en op een camping tijdens de Joo Wandeltocht te Idzega, Medewerking verleend aan kerstvieringen en diverse kerkdiensten, vier keer een combinatieconcert verzorgd waarvan drie keer i.s.m. diverse koren en één keer i.s.m. koperblaasgroep "Charivari" in Sandfirden en muzikale medewerking

verleend bij diverse Harmonie-, Fanfare- en Brassbandconcerten als gastsolist. Bij koorconcerten was hij behalvegastsolist ook nog gastbegeleider. Tot slot trad hij in de coronaperiode ook nog diverse keren op bij 't Leger Des Heils in Joure bij feestelijke samenkomsten voor eenzame en kwetsbare mensen".

 

De klavierzangers uit Rutten                                              In het Papagenohuis

De Klavierzangers treden tijdens dit UITfestival op in het Papagenohuis gevestigd in de voormalig gereformeerde kerk aan de Nieuwburen.

De Klavierzangers is een gemengd koor uit het dorp Rutten. In 2022 ontstaan uit een samenvoeging van het 25-jarige Shantykoor De Polderpiraten en het zeer jonge Dorpshuiskamerkoor. Het koor telt 28 leden. De naam wijst op Het Klavier, multifunctionele accommodatie van Rutten waar iedere donderdagavond de oefenavond plaatsvindt. Een gezellige oefenavond is de kern van het bestaan van dit nieuwe koor. Op die avond wordt gewerkt aan de uitbreiding van het repertoire, dat bestaat uit Traditionals, Nederlandstalig werk van o.a. B. de Groot en W. Sonneveld, Shanty's en andere Evergreens. De muzikale leiding is in handen van een pianist, een accordeonist en de dirigent

 

Het Papagenohuis gevestigd in de voormalig gerefeormeerde kerek aan de Nieuwburen.

In het papagenohuis kan u ook terecht voor andere activiteiten die de bewoners van het huis aan u tonen. En er is ook koffie met wat lekkers. Kortom de moeite van bezoeken waard en ook hier kan u vooraf al even de site bekijken.www.papageno.nl/huis/fryslan

 

Stichting Papageno is een initiatief van Jaap van Zweden en Aaltje van Zweden-van Buuren, die deze stichting hebben opgericht om kinderen en jongeren met autisme te helpen in hun ontwikkeling. Ze begonnen in 1996 met de ontwikkeling van muziektherapie en onderzoek naar vroegdiagnostiek. In 2015 opende Hare Majesteit Koningin Maxima het eerste Papageno Huis in Laren.

In mei 2023 opent het tweede Papageno Huis haar deuren in het hartje van de Friese stad Lemmer. Dit Papageno Huis Fryslân is gevestigd in de voormalige Gereformeerde Kerk en omliggende gebouwen. Papageno Huis Fryslân biedt 17 appartementen en 60 plekken voor dagbesteding gericht op jongeren met autisme. De Kerkzaal wordt een ontmoetingsplek in Lemmer waar iedereen terecht kan voor koffie, met zelfgebakken taart of een lekkere lunch.

Zorgmedewerkers van zorgpartners De Heeren van Zorg en Weardefol, vrijwilligers en jongeren met autisme runnen alles samen.

Voor jongeren met autisme valt het vaak niet mee een plek te vinden in de maatschappij. In Papageno Huis Fryslân doen we er alles aan om jongeren met autisme op weg te helpen naar een zo zelfstandig mogelijke toekomst. Veel jongeren met autisme vinden dat spannend en ingewikkeld. Om de drempel te verlagen, werken we in het Papageno Huis vanuit één centrale gedachte: bij alles wat we doen proberen we de buitenwereld naar binnen te halen.

De Kerkzaal Belangrijk onderdeel bij de realisatie van Papageno Huis Fryslân was het in ere herstellen en verduurzamen van de monumentale gebouwen èn het openbaar toegankelijk houden ervan. Door de panden een nieuwe bestemming te geven blijven de prachtige monumenten, waar vele mooie herinneringen liggen, voor de toekomst bewaard.

 Daarnaast worden in de Kerkzaal van het Papageno Huis verschillende evenementen georganiseerd. Daar kan worden genoten van een concert, voorstelling of expositie en ook de stichting Lemster Sjerke zal er met regelmaat activiteiten organiseren. Jongeren met autisme en vrijwilligers helpen mee bij de voorbereidingen en de organisatie en serveren een hapje en een drankje. Het orgel is in ere hersteld en de Kerkzaal is geheel of gedeeltelijk beschikbaar af te huren voor particuliere of zakelijke bijeenkomsten of evenementen. Kortom, een schitterende locatie voor ontmoeting, inspiratie en verbinding. 

 

Museum Lemmer

Is gevestigd in het voormalig gemeentehuis aan de Gedempte Gracht in Lemmer. Het zit achter het VVV kantoor. Het museum is als het geheugen van het Dorp Lemmer en laat de geschiedenis van verschillende onderwerpen zien. De vrijwilligers vertellen u graag over de visserij, het Lemster Aardewerk, de foto collectie, de huiskamer uit verleden tijd. Kortom een bezoek meer dan waard.

Mocht je interesse hebben om vrijwilliger te worden in ons museum laat het weten via de mail info@museumlemmer.nl.  We nemen dan graag contact met u op.

Kijk alvast op de site van het Museum.

 

Het Lemster Palet 

De amateur teken- en schilderclub "Het Lemster Palet" biedt mensen de mogelijkheid te tekenen en schilderen in clubverband. 

Kijk alvast op de site   www.lemsterpalet.nl

 

Bibliotheek Lemmer

In Lemmer is de Bibliotheek aanwezig in een 'Cultureel Rondje Dok'. Aan de Gedempte Gracht  wordt een heuse Bibliotheek voor één dag ingericht, in een pagodetent. Ook hier is de Brievenwasserette te vinden en daarnaast zijn de dames van het Creatief Café aanwezig om hun werk te laten zien. Verder wordt er ieder uur voorgelezen.

UITfestival De Fryske Marren | zaterdag 9  september 2023 | Bibliotheken Mar en Fean (op-shop.nl)

 

Diana Den Boon  kunst en Design                                                                  

Diana den Boon is geboren in Waddinxveen zo'n 50 jaar geleden.

Ze heeft een opleiding gevolgd aan de Kunst academie te Den Haag als mode ontwerpster en heeft jaren als freelance ontwerpster gewerkt.

Ongeveer 7 jaar geleden heeft ze de kwast opgepakt en is begonnen met het schilderen van dieren.

Het begon met een passie voor koeien maar ook het in opdracht vereeuwigen van (huis)dieren heeft Diana tot specialisme verheven.

Ze weet het karakter en de typische uitdrukking van het dier precies vast te leggen! Een veel gehoord compliment is dat haar geportretteerde dieren bijna tot leven komen op het doek.

Na een reeks koeien is het werk overgegaan in het tekenen van portretten, met olieverf of houtskool en het realistisch neerzetten van 'moderne stillevens'.

Het portret  wordt gecombineerd met abstract schilderen om zo een totaal nieuw beeld neer te zetten.

Deze kunt u vinden op haar website www.dianadenboon.nl

Buiten zelf schilderen om, vindt Diana den Boon het ook erg fijn om de schilderkunst aan derden door te geven.

In haar eigen schilder-atelier, Diana's Atelier, geeft ze naast schilderlessen ook div. workshops zoals bv dikke dames, vrij schilderen, kinder workshops, koeien schilderen en Party with Paint (op locatie).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@ddbddesign.nl en neem een kijkje op www.dianadenboon.nl

  

Informatie kramen op de Gedempte Gracht en de Markt   

                                 

Het Lemster Mannenkoor 

Met optredens door geheel Nederland en af en toe daarbuiten, alsmede door de grote aantrekkingskracht van het Lemster Mannenkoor komen de leden niet meer alleen uit Lemmer, maar uit de  gehele regio bestaande uit gemeenten De Fryske Marren, Súdwest Fryslân, Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Smallingerland, Steenwijkerland, Heerenveen, Tytsjerksteradiel en de Noordoostpolder.

Zou je lid willen worden van ons koor, kom dan gerust vrijblijvend een avond meezingen. Wij repeteren elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur in de kantine van het Zuyderzee Lyceum, Riensingel 2 in Lemmer. Eventueel kun je contact opnemen met onze secretaris Willem Toering wtoering@hotmail.com  of tel.nr. 06-531 47907. Je bent van harte welkom!!

Bezoek ons alvast op de site van ons Lemster mannen Koor.

 

it Toanhus                                                                             

Over It Toanhûs

It Toanhûs is hét Centrum Voor de Kunsten van gemeente De Fryske Marren. Je kunt bij ons terecht voor lessen en cursussen op het gebied van Dans, Muziek, Theater, Kunst & Design.

IT TOANHÛS, WAAR TALENT OPBLOEIT!

Als je leergierig bent en op zoek naar ontwikkeling en ontspanning, dan ben je bij ons aan het goede adres. We bieden je een inspirerende plek waar je je thuis zult voelen en met plezier kunt leren. Onder begeleiding van kundige docenten kan je je creatieve talenten verder ontwikkelen. We zijn betrokken bij je en leren je graag beter kennen, want persoonlijke aandacht staat voor ons centraal.

It Toanhûs heeft op 20 november 2020 een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor cultuur- en bibliotheekorganisaties.

We zijn er voor jong en oud. Kinderen die in de gemeente De Fryske Marren wonen, kunnen bij ons gesubsidieerd lessen volgen tot de leeftijd van 18 jaar. Volwassen leerlingen kunnen natuurlijk ook bij ons terecht, voor dezelfde lessen tegen een niet-gesubsidieerd tarief.

Neem alvast een voorproefje op de site www.toanhus.nl

 

Ir. D.F. Wouda Stoom gemaal     

Maak kennis met het grootste, nog werkende stoomgemaal ter wereld. Het Ir. D.F. Woudagemaal, UNESCO Werelderfgoed in Lemmer.

Oog in oog met de beschermende kracht tegen water. Dat moet je gezien hebben! Het ruim honderd jaar oude stoomgemaal is eigendom van Wetterskip Fryslân. Bij extreem hoogwater helpt het gemaal nog altijd mee om de voeten in Fryslân en een deel van het Groninger Westerkwartier droog te houden. Sinds 2020 is er een vernieuwde expositie over de klimaatuitdagingen in het waterbeheer, een wandelroute over de IJsselmeerdijk en het polderlandschap en heeft het bezoekersgebied een upgrade gehad met de aanleg van groen en nieuwe bestrating. In de voormalige dienstwoningen zijn de kassa, winkel, VVV informatiepunt en een ontvangstruimte voor groepen. Deze kathedraal van stoom is te bezoeken van woensdag t/m zaterdag tussen 10.00 – 17.00 uur.

                                                         

Lemster Dickens Festijn – december 2023

Het Lemster Dickens Festijn is één groot levend theaterstuk Na een lange periode van stilte zijn de straten van het Lemster Dickens dorp weer tot leven gekomen! Het gonst en bruist als een grote stad rond eind 19e eeuw.  De bewoners kijken uit naar de kerstperiode vol sfeer en gezelligheid en zijn benieuwd wat er waar is van de geruchten die door het dorp gaan…

In het centrum van Lemmer is doorlopend wat te beleven. Ruim 30 verschillende acts kom je op de route van 3,5 km tegen, zoals: de Dickens School, soldaten, Stronttontsjerinners, brandweer, wasvrouwen, viswijven, dockter Creack en de boksschool. Ook is er weer volop muziek te horen! Van grote shanthykoren tot een kindermusical. Van intieme gitaar optredens tot een feestzanger. Neem een kijkje bij de verschillende binnen- en buitenpodia. Of hou even pauze op één van de gezellige pleinen met een hapje en een drankje.

Zaterdag 10 dec. 16.00 – 21.00 uur.

Zondag 11 dec.  14.00 – 19.00 uur.

Meer informatie: www.lemsterdickensfestijn.n

Tickets zijn straks te koop via de website en bij één van de verkooppunten in Lemmer.

 

Kunstenares Aafje Terlaak Poot                                                

Kunstenares Aafje Terlaak Poot is woonachtig in Joure. Door haar werk als docent tekenen en schilderen bij it Toanhús én leerkracht van IKC de Arke is Lemmer voor haar bekend terrein.

Na afronding van de kunstacademie, in 2020, heeft Aafje ontdekt dat ze zich in meerdere disciplines wil blijven uiten. Naast de liefde voor portret- en modelschilderen, is daar het landschap dat vaak terugkomt. Met name wanneer het 's winters een paar dagen vriest, is ze druk aan het schilderen om schaatsende mensen en winterlandschapjes vast te leggen. Zomerdag is het weidse Friese landschap een bron van inspiratie. Haar schildertoets is grof. 

De tekeningen zijn daarentegen zoekend en meer aftastend.

Ze verbindt kunstuitingen met haar gemoedstoestand. De kunstwerken rondom haar afstudeerthema, beklemmend, zijn in fotografie, schilderkunst en cyanotype uitgevoerd.

Tijdens en na de lockdown is Aafje lid geworden van een online-model-tekengroep. Iedere week komen tientallen kunstenaars wereldwijd virtueel bijeen om life model te tekenen. De kunstenares heeft thuis inmiddels een kast vol gevulde schetsboeken. Deze schetsen worden weer gebruikt als studie voor etsen of schilderijtjes. 

Aafje is als teken-schilderdocente werkzaam bij it Toanhus in de Fryske Marren en werkt ook in Lemmer.

Hier in de Tsjerke oan it Dok zal Aafje vanmiddag schilderen.

Voor in de kerk ziet u een kleine impressie wat ze zoal maakt.

Momenteel is er een mooie zomerexpositie van haar te bezichtigen in de dorpstuin van  Snakkeburen, dichtbij Leeuwarden.

Mocht u meer informatie willen of belangstelling hebben dan kunt u contact opnemen of een kijkje op haar website nemen:www.aafjeterlaakpoot.nl of mailen aafjeterlaakpoot@gmail.com

 

Franklin Art.kunst tentoonstelling                                                       

Franklin vertelt, Mijn liefde voor tekenen is al aanwezig wanneer ik 7 jaar oud ben. Donald Duck was (en is stiekem ook vandaag) mijn inspiratie. In korte tijd zijn de muren van mijn zolderkamer behangen met afbeeldingen van mijn favoriete Disney-karakters. Maar zoals bij veel kinderen begint al snel de groeifase waarbij schetsen en schilderen verandert in verantwoordelijkheid pakken voor het 'echte' leven. Wat dat dan ook mag zijn. Als jonge twintiger is Arnhem de basis voor mijn horeca-carrière. Eerst vuile glazen ophalen, waarna mijn eigen cafébedrijf snel volgde. Het bedrijf is een succes maar één kriebel in mijn lijf kan ik maar niet wegkrabben. Ik móet de wereld zien. In 1988 ga ik aanmonsteren als busboy aan boord van een cruiseschip in Miami. Wat volgt zijn zeventien geweldige jaren. Vertrekken vanuit havens over de hele wereld met de zonsondergang op mijn gezicht. In 2004 neem ik als F&B manager afscheid van het varend bestaan. Mijn zoektocht naar het mooiste plekje op aarde leert mij dat dit vrijwel ieder plekje kan zijn, zolang het tussen de oren maar goed zit. Alles behalve horeca is mijn doelstelling in 2004 bij mijn terugkeer in Nederland. Makkelijker gezegd dan gedaan want al snel beland ik in een adviserende rol voor horecaondernemers om vervolgens in 2008 een nieuw bedrijf te starten: restaurant Goed Proeven in Arnhem. In 2012 komt die verdraaide kriebel opnieuw opzetten. Nu moet ik weg uit de horeca. Een snelle verkoop werd opgevolgd door opnieuw een afscheid van Arnhem. Volgens mij de enige manier om de horeca mijn rug te kunnen toekeren. Een paar weken later is Lemmer mijn thuis en het startpunt van mijn creatieve zoektocht.

 

Koersbal Dienstencentrum

Dienstencentrum Senioren Lemmer staan met een kraam op de Markt met een koersbalmat.

Men kan hier dan kennismaken met het koersbal en wordt er informatie verstrekt over de creamiddagen en andere activiteiten van het Dienstencentrum.

Kijk voor meer info over deze middagen op de site dienstencentrum Lemmer

 

Vogelwacht Lemmer                                                         

Doelstelling: De vereniging heeft tot doel  het in stand houden van de Weidevogels en onze Tuinvogels in de breedte zin van het woord en het verbeteren van de leefomgeving (biodiversiteit) voor de vogels waardoor de toekomstige generaties ook kunnen blijven genieten van de wondere wereld van de natuur. Vogelwacht Lemmer Eesterga Follega e.o. is dus al lange tijd actief in de omgeving. Met een enthousiaste groep liefhebbers proberen we het aantal weidevogels in ons gebied in stand te houden. Al jaren gaan deze vrijwilligers in het voorjaar een aantal malen het veld in om vogels te tellen en te registreren. En daarmee natuurlijk gewoon genieten van het mooie landschap dicht in de buurt. Tegenwoordig wordt er door de meeste van deze natuurliefhebbers bij het registreren van deze broedende vogels gebruik gemaakt van een gebruikersvriendelijk app. Als je in onze omgeving woont en je wilt iets betekenen voor de agrarische natuur, meld je dan ook aan als vrijwilliger. Je leert daarmee ongetwijfeld nieuwe vrienden kennen die iets goeds willen doen voor hun omgeving.

 

Aantal Leden Vogelwacht Lemmer Eesterga Follega e.o.  Het aantal gewone leden bedraagt op dit moment ca. 203 leden.

Ook hebben we binnen onze Vogelwacht een Jeugdvogelwacht waarvan het lidmaatschap gratis is en we momenteel 6 jeugdleden hebben.

Kijk alvast op onze site   vogelwacht Lemmer

 

Theater Groep Hege Fonnen                                                     

Vrijwilligers zijn van harte welkom bij ons!

Vrijwilligers helpen onder meer bij de voorbereiding van het licht en geluid en bedienen tijdens een optreden het licht- en geluidspaneel.

Na een optreden helpen vrijwilligers ook bij de afbouw van de theaterzaal om die weer als sportzaal in gereedheid te brengen.

 Lijkt het jou ook leuk achter de schermen te kijken en in contact te komen met de artiesten, dan is dit een mooie gelegenheid om je aan te melden.

 Met jouw enthousiasme of ervaring kun je écht iets voor ons betekenen!

Kijk alvast op onze site wat het programma is op theater groep Lemmer

 

Dansvoorstelling Toanhus     Op de Markt

                                       

Gastvrij Lemmer                                                               

 

Vluchtelingen werk Fryske Marren                                          

 

Schminken voor de jongeren onder ons.                                 

Laat je professioneel schminken bij onze kraam in het centrum voor Lemmer.

 

EHBO

Ook dit jaar is de EHBO tijdens dit evenement weer in handen van de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Lemmer. Zij zullen zichtbaar aanwezig en hebben een eigenstand.

Voor info over de reddingsbrigade kan u klikken op Reddingsbrigade Lemmer