8 juli Beeldende kunst

08 juli 2023

Kunst van Aafje Terlaak Poot- Haitsma in de Tsjerke by it Dok

 

Kunstenares Aafje Terlaak Poot is woonachtig in Joure. Door haar werk als docent tekenen en schilderen bij it Toanhús én leerkracht van IKC de Arke is Lemmer voor haar bekend terrein.

Na afronding van de kunstacademie, in 2020, heeft Aafje ontdekt dat ze zich in meerdere disciplines wil blijven uiten. Naast de liefde voor portret- en modelschilderen, is daar het landschap dat vaak terugkomt. Met name wanneer het 's winters een paar dagen vriest, is ze druk aan het schilderen om schaatsende mensen en winterlandschapjes vast te leggen. Zomerdag is het weidse Friese landschap een bron van inspiratie. Haar schildertoets is grof. 

De tekeningen zijn daarentegen zoekend en meer aftastend.

Ze verbindt kunstuitingen met haar gemoedstoestand. De kunstwerken rondom haar afstudeerthema, beklemmend, zijn in fotografie, schilderkunst en cyanotype uitgevoerd.

Tijdens en na de lockdown is Aafje lid geworden van een online-model-tekengroep. Iedere week komen tientallen kunstenaars wereldwijd virtueel bijeen om life model te tekenen. De kunstenares heeft thuis inmiddels een kast vol gevulde schetsboeken. Deze schetsen worden weer gebruikt als studie voor etsen of schilderijtjes. 

Aafje is als teken-schilderdocente werkzaam bij it Toanhus in de Fryske Marren en werkt ook in Lemmer.

 

Hier in de Tsjerke by it Dok zal Aafje vanmiddag schilderen.

Voor in de kerk ziet u een kleine impressie wat ze zoal maakt.

Momenteel is er een mooie zomerexpositie van haar te bezichtigen in de dorpstuin van  Snakkeburen, dichtbij Leeuwarden.

 

Mocht u meer informatie willen of belangstelling hebben dan kunt u contact opnemen of een kijkje op haar website nemen:

 

www.aafjeterlaakpoot.nl

 

 aafjeterlaakpoot@gmail.com