7 juli Muziek in de kerk met een optreden Sjongersnocht

07 juli 2018

Zaterdag 7 juli om 15:00 uur tijdens de opstelling van Tsjerkepaad is er een optreden van het koor Sjongersnocht uit Bantega.

Sjongersnocht is een gezellig gemengd koor van ongeveer 25 leden uit Bantega en omgeving. Het koor bestaat in 2018 tien jaar. Inmiddels heeft het koor een breed repertoire van nummers, waaronder vele arrangementen van hun eigen toetsenist.

Afhankelijk van het soort publiek en de locatie waar een optreden verzorgd moet worden zingen zij onder andere vrolijke Friese en Nederlandse meezingers, nummers uit de 60er jaren, of shantynummers. Maar ook voor prachtige meerstemmige luisternummers draait het koor zijn hand niet om. De zangers staan onder leiding van Christiaan Visser. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door toetsenist Hans Hanse en aangevuld met saxofoniste Arianne Vincenten.

De afgelopen jaren heeft het koor zich naast het reguliere repertoire ook vele kerstnummers eigen gemaakt. Deze kunnen compleet in Dickens-kledingsstijl ten gehore worden gebracht.

Het koor dat met veel enthousiasme zijn liederen ten gehore brengt heeft de nodige ervaring met optredens in zorgcentra, in de open lucht bij bv wandeltochten of markten en braderieën (onder andere Nazomeren in Lemmer), luisterconcerten en optredens bij kerstaangelegenheden (onder andere Dickens Festijn Lemmer)

Voor meer informatie verwijzen we naar www.bantega.net/sjongersnocht.html of hun facebookpagina www.facebook.com/sjongersnocht. Voor inlichtingen en reserveringen kunt u contact opnemen met Henny v.d. Bijl, tel. 0514-551881/ 06-43940643.

 

Na afloop of voorafgaand is de tip van de dag, loop " het rondje Dok", Gezellig langs de terassen, winkels en de monumentale panden van het centrum van Lemmer wandelen en genieten. Kijk op de site www.oudlemmer.nl en klik op  "het rondje dok" voor de digitale route, of maak gebruik van de QR code op de infoborden die in het centrum staan.

 

Hieronder het overzicht van de optredens in het kader van Muziek in de kerk op zaterdag tijdens de openstelling van het "Tsjerkepaad".

14 juli                  Blaasbende uit Echten

21 juli                  Twalûd

28 juli                  Janny Brandsma en Anne van Dijk

4 augustus         Tineke van Dijk Saxefoongroep

11 augustus       Wim Houtsma Marimba en slagwerk

18 augustus       geen muzikaal moment vanwege de Lemsterweek

25 augustus       orgelconcert Johan Eilers

1 september      Janny Brandsma

8 september      verschillende optredens vanwege Nazomeren in Lemmer,

                              ondermeer Fryska Fanfare orkest

9 september      het Nescio Ensemble met toegankelijke klassieke muziek

Kom genieten