6 juli Muziek in de kerk met jeugdorkest "de Blaasbende"

06 juli 2019

Zaterdag 6 juli is er om  15:00 uur een muzikaal optreden van  jeugdorkest "de Blaasbende" uit Echten

In de periode van 6 juli tot en 15 september zijn de Hervormde kerk en de Rooms Katholieke kerk geopend in het kader van Tsjerkepaad. Een mogelijkheid om de kerkgebouwen van binnen te bekijken op elke zaterdag tussen 13:30 uur en 17:00 uur.

De Hervormde kerk en de Lemster Toer zijn dit jaar 303 jaar jong. Een reden om daar aandacht aan te besteden. Zo is in de genoemde periode op zaterdagmiddag om 15:00 uur een muzikaal optreden, wordt een toelichting gegeven op het interieur, en voor de jongeren is er een lesbrief over de kerk die ze kunnen gebruiken voor hun zoektocht door de kerk. Kortom de moeite van een bezoek waard.

Vandaag is er een optreden van jeugdorkest "de Blaasbende".

De Blaasbende is het jeugdorkest muziekvereniging Us Ideael – Nieuw Leven (Fanfare UINL) uit Echten. Hier krijgen alle kinderen de mogelijkheid om hun muzikale talenten te ontwikkelen. Dit jeugdorkest is een direct resultaat van het succesvolle eerste muzikale project welke wij in oktober 2016 hebben afgesloten.

 

Of je nu al muzikale ervaring hebt of niet, bij de Blaasbende is voor iedereen vanaf groep 5 een plekje beschikbaar! Voor de Blaasbende werken wij met een "week om week" constructie waarbij in de ene week repetitie is van het jeugdorkest en in de andere week muzieklessen worden verzorgd in kleine (homogene) groepen. Uiteraard worden er ook jaarlijks diverse optreden verzorgd.

 

Op dit moment bestaat de Blaasbende uit 10 enthousiaste, jonge muzikanten. In april 2017 hebben zij ook al hun eerste optreden verzorgt! Wil jij ook bij de Blaasbende? Dat kan! Stuur een mailtje naar blaasbende@gmail.com of kom op woensdagmiddag gezellig even een kijkje nemen in dorpshuis 'De Brêge' in Echtenerbrug. De blaasbende repeteert van 15:30 tot 16:15 uur.

 

Na afloop of voorafgaand is de tip van de dag, loop " het rondje Dok", Gezellig langs de terassen, winkels en de monumentale panden van het centrum van Lemmer wandelen en genieten. Kijk op de site www.oudlemmer.nl en klik op  "het rondje dok" voor de digitale route, of maak gebruik van de QR code op de infoborden die in het centrum staan.

 

Hieronder het overzicht

van de optredens in het kader van Muziek in de kerk op zatredag tijdens de opstelling van Tsjerkepaad..

13 juli                Twalûd

20 juli                 Wim Houtsma Marimba en slagwerk

27 juli                Fred Veenstra orgelconcert

3 augustus        Hinke Keulen en Eize van der Sluis

10 augustus      geen muzikaal moment vanwege de Lemsterweek maar tentoonstelling Lemster Pallet

17 augustus      Fokke Klijnstra zang en gitaar

24 augustus      Janny Brandsma

31 augustus      Janny Brandsma en Anne van Dijk

7 september      Je kan je voor deze zaterdag nog opgeven                       

14 september    Toanhus en crescendo muziek tijdens Nazomeren in Lemmer

15 september    Het Gelders Esemble met toegankelijke klassieke muziek

                                                                              Kom genieten!

Voor meer informatie www.oudlemmer.nl