wazig beeld webcamlemmer.nl

Stichting Oud Lemmer heeft zich genoodzaakt gezien - vanuit de AVG (Privacy) regelgeving - om de beelden van de twee webcams zodanig minder scherp in te stellen dat personen onherkenbaar in beeld worden gebracht.

Deze maatregelen zijn getroffen naar aanleiding van een uitspraak van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) d.d. 9 juli 2021.

 De AP is een onderzoek gestart naar aanleiding van twee klachten van burgers over de webcams in verhouding tot hun privacy.

 De Stichting heeft naar aanleiding van die klachten maatregelen getroffen.

 De AP heeft in haar uitspraak geoordeeld dat de getroffen maatregelen (bestaand uit het blurren van delen van de beelden) onvoldoende waren. Ook is door de AP een boete opgelegd.

 Met de nieuwe maatregelen geeft de Stichting naar haar mening passend uitvoering aan de uitspraak van de AP.

 De Stichting betreurt dat een enkele klacht heeft geleid tot de huidige maatregelen.

We bestuderen de uitspraak en zullen onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de livebeelden weer te verbetern en volledig te maken.

 

Voor velen van u, waren de beelden juist van toegevoegde waarde.

 

Intussen is een petitie opgestart via het Lemsternijs en de site van spanvis voor het ondersteunen van hun opgezette actie om de beelden weer scherp te krijgen. Hieronder de link naar die site.

 site van Spanvis teken petitie

 

 

Overig nieuws

Mooiste monument staat in Lemmer

It Gouden Haske – Verkiezing mooiste monument van de Fryske Marren Joure - Op vrijdag 10 september is It Gouden Haske, de prijs voor it moaiste monumint fan de Fryske Marren, toegekend aan de ...

lees meer

Het licht is aan

Maandagavond 21 juni om 22:45 uur heeft Wethouder Roel de Jong van gemeente de Fryske Marren het licht in het centrum van Lemmer ontstoken. Hij deed dat, door middel van het indrukken van een knop, ...

lees meer

We zijn los

stand van zaken  maandag 10 mei 2021 Vandaag zijn de werkzaamheden begonnen om de lichtarmenturen aan te brengen op de bruggen. Op de foto is te zien dat een medewerker van installatiebedrijf ...

lees meer

Stoffel Zandstra wint prijs

Stoffel Zandstra fan De Lemmer hat de Fryske Kultuerpriis 2020 fan De Fryske Marren wûn. Wethâlder taalbelied Luciënne Boelsma ferraste him thús mei it útrikken fan ...

lees meer