Veel bezoekers tijdens de start van de avondklok op zaterdag 23 januari

3000 bezoekers op de site www.webcamlemmer.nl

Tussen 21:00 uur en 22:30 uur waren er zaterdagavond 23 januari ruim 3000 bezoekers op de webcam van Lemmer.  De 2 webcams in beheer bij de Stichting Oud Lemmer, werden goed bezocht.

Dit zijn heel veel bezoekers. Het was echt een piek in het aantal bezoekers. De webcam geven live beeld door van het centrum van Lemmer, het is eigenlijk net of je naar buiten kijkt en zo een beeld hebt van het centrum.

1 webcam is gericht op de Binnenhaven en de straten  er om heen en 1 op de straten rondom het vaartwater 't Dok. De extra bezoekers zijn wellicht nieuwsgierig geweest of de Lemsters de avondklok ook naleven. Dat was zeker het geval. Het was doodstil op straat.

Het kan natuurlijk ook zijn dat men in plaats van een rondje Dok te lopen dit vervolgens digitaal doet, door de beelden te bekijken. Ja en dan zie het centrum van Lemmer met de mooie straat verlichting en de verlichte boten die er gedurende de wintermaanden afgemeerd liggen.

Ook overdag is het bezoek van de webcam een aanrader.  Er is altijd wel wat te zien en het kan het "verplicht" thuis zitten aangenamer maken.

Kortom neem ook een kijkje op de website  www.webcamlemmer.nl in coronatijd. De vrijwilliger die de techniek in beheer heeft weet osn nog te melden dat er in het afgelopen jaar bijna 1 miljoen bezoekers zijn geweest en er nog steds een stijgende lijn in zit. De stichting Oud Lemmer is druk doende om te bekijken of een 3e webcam ook haalbaar is.  

 Kijk op webcamlemmer.nl/

Overig nieuws

We zetten de Lemmer in het licht

BINNEKORT MEER NIEUWS OP DEZE SITE OVER HET VERLICHTINGSPROJECT..     We zijn weer een stap dichter bijgekomen bij de realisatie van het project "We zetten De Lemmer in het licht". In ...

lees meer

Nieuwe bestemming Gereformeerde kerk van Lemmer

lees meer

Koninklijke Onderscheiding voor Piet Zantman

LEMMER - Een niets vermoedende Piet Zantman werd zondag 13 september in de 'Tsjerke oan it Dok' op bijzondere wijze verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Tijdens de bijeenkomst ter ere van het ...

lees meer

Er gaat nu even niets gebeuren

Helaas moeten we dit bericht plaatsen. Onder dit bericht staat dat er wat zou gebeuren op vrijdag 11 september.  Op woensdagavond 9 september heeft wethouder De Jong van gemeente de Fryske ...

lees meer