UITfestival DFM

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITfestival DFM.

Op zaterdag 10 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken van cultuur tijdens de 1e editie van het UITfestival van de Fryske Marren. Het is de aftrap van het culturele seizoen 2022/2023.

Een veelzijdig festival door het centrum van de drie dorpen, met optredens, exposities, marktkramen en workshops.

Met dit festival kunnen alle culturele verenigingen en cultuurmakers binnen de gemeente De Fryske Marren het culturele seizoen aftrappen en laten zien wat ze in huis hebben.

Te denken valt aan koren, muziekkorpsen, kunstenaars, bands, comedians, straattheater, toneelverenigingen, podia, historische verenigingen etc.

Er zijn diverse aanmeldingen binnen gekomen vanuit organisaties en verenigingen. Maar men kan zich als vereniging of cultuurmaker nog aanmelden.

Tijdens deze dag kan het publiek gratis ervaren wat er op het gebied van kunst en cultuur in de Fryske Marren te beleven is.

Het is de perfecte plek voor het publiek om informatie te krijgen over het aanbod binnen de kunst- en culturele sector. Naast gevestigde culturele instellingen is er ook plek voor kleinere initiatieven en amateurverenigingen om zich te presenteren. Wie interesses heeft om mee te doen aan het UITfestival DFM kan zich nu aanmelden via www.toanhus.nl/uitfestival of een mail sturen naar oudlemmer@dds.nl.

Gezellig genieten van cultuur tijdens dit UITfestival in onder meer Lemmer. 

Het UITfestival DFM is een samenwerking van ; Stichting Oud Lemmer, de Bibliotheken van Mar en Fean, CVK It Toanhûs, Mar en Klif,  en Museum Joure.

Digitaal aanmeldformulier deelname UITfestival 10 september

Hieronder staat een document dat u na uitprinten kan invullen en kan mailen.

 

Overig nieuws

75 jaar bevrijding een film van Lemmer

In het jaar 2020 is door vrijwilligers van stichting Oud Lemmer hard gewerkt aan de tot standkoming van een film over 75 jaar bevrijding van Lemmer. Door onder meer Hanneke Jongsma en Werner Piso, ...

lees meer

Wandelroute 75 jaar vrijheid door Lemmer

Dit bericht hebben we tijdens de Corana geplaats maar is nog steeds actueel. Vandaar dat we het weer zichtbaar maken. In het kader van 75 bevrijding hebben vrijwilligers van de stichting Oud Lemmer, ...

lees meer

Muziek in de kerk Tsjerkepaad gaat weer van start

TSJERKEPAAD GAAT WEER VAN START.  Toen de Lemster Toer en Kerk in 2016, 300 jaar bestond, zijn we gestart met "Muziek in de kerk" tijdens "Tsjerkepaad". Verschillende muzikanten brachten hun ...

lees meer

Rust na de stormen

Dinsdag 22 februari werd de foto gemaakt van de zonsopkomst in het centrum van Lemmer. Genomen over het vaarwater "het Dok" met op de achtergrod de Lemster toer. Rust na dagen van storm en harde wind ...

lees meer