Lemster Bokking voor Jaap van Rhee

 

Winnaar Lemster Bokking 2024

Zondag middag 15 september is in de Tjserke oan it Dok in Lemmer tijdens een muzikale bijeenkomst " De Lemster Bokking" uitgereikt. Uit handen van burgemeester Fred Veenstra van gemeente de Fryske Marren ontving ondernemer Jaap van Rhee, uit Lemmer,  de prijs voor de reconstructie van ondermeer het pand aan de Schulpen 4 in het centrum van Lemmer. Door het pand te voorzien van een nieuwe gevel welke goed passend is binnen het karakteristiek van de straatwand. Zo werd een historisch pand weer teruggebouwd.

 

De Lemster Bokking is een tweejaarlijkse prijs die door stichting Oud Lemmer wordt uitgereikt aan een instelling of persoon die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor het behoud of herstel van historische dorpsgezichten in Lemmer.

 De uitreiking werd muzikaal omlijst

Met een optreden van "Trio Mattina Musica" bestaande uit;

 De bijeenkomst wordt afgesloten met een optreden van de muziekgroep " Lemster Folk", bestaande uit;

Burgemeester Fred Veenstra kreeg na afloop uit handen van de voorzitter van de stichting Oud Lemmer, Piet Zantman een presentje aangeboden, als dank  voor het vervullen van het ambt van burgemeester, in de gemeente en de zaken en de belangen die hij in die periode heeft behartigd voor Lemmer.

Na afloop een gezellige samen zijn voor een ontmoeting met anderen onder het genot van een hapje en een drankje.

Vele mensen aanwezig en zo was het weer een geslaagde middag. Bekijk ook de site   bericht radio spannenburg

Bekijk het  Optreden Lemster Folk met het lied Lemster Bokking

Bekijk het optreden van Trio Mattina Mussica

Bekijk de uitreiking door Burgemeester Fred Veenstra aan de winnaar Jaap van Rhee uitreiking Lemster Nokking door Burgemeester Fred Veenstra

Met dank aan Peter van den Brandt voor het maken en van de foto's en de Face Book pagina van de Lemster Krant voor de filmpjes.