Aftrap elke wachtkamer een eigen fotoboek van Oud Lemmer

 

Wacht ruimtes krijgen het fotoboek van Lemmer.

Zoals een ieder weet is het foto verzamel sticker boek van Lemmer met de titel "Groeten uit Lemmer"een groot succes. Eind vorig jaar was menig Lemster een gedreven verzamelaar om alle sticker te verzamelen en vervolgens in te plakken. Het boek, een initiatief van supermarkt Jumbo van Sjoerd de Jong en stichting Oud Lemmer, ligt nu in menig huiskamer, zowel in Lemmer maar ook in andere plaatsen over de gehele wereld.

Er waren nog een paar boeken en stickers over. Deze hebben wij verzameld. Gelukkig waren onder meer Alie Winters en dochter Angela, beiden vrijwilligsters van de stichting Oud Lemmer, zo betrokken bij de organisatie van de ruildagen en het verzamelen van de stickers, dat zij wel raad wisten met de overgebleven boeken en stickers. De afgelopen weken hebben ze alle stickers geordend zodat voor elk boek nu een zakje met stickers is. Als die ingeplakt worden is het boek compleet.

Tijdens de verschillende gesprekken kwam het idee op tafel om in elke wachtruimte van bijvoorbeeld huisarts, tandartsen fysiotherapie praktijk een fotoboek ter inzage te leggen. Op die wijze kunnen veel mensen tijdens het wachten genieten van het boek.

Afgelopen zaterdag 3 februari is de verspreiding gestart van het uitdelen van de eerste boeken. Dit werd gedaan tijdens de openhuis dag van het hernieuwde Gezondheidscentrum "Lemsterpark"aan de Houtsaachmolen 9 in Lemmer.

Sjoerd de jong van de supermarkt en Alie Winters overhandigden de boeken aan ondermeer Wietske Rottine en Willy de Jongh.

Dit gebaar werd zeer op prijs gesteld. De komende tijd zullen ook de andere wachtruimtes voorzien worden van een dergelijk boek.

Op de foto staan rechts Alie Winters, Wietske Rottine en Willy de Jongh elke met een boek en links Sjoerd de Jong te midden van een deel van de medewerkers.