75 jaar bevrijding van Lemmer

Door stichting Oud Lemmer wordt in samenwerking met de Oudheid kamer in Lemmer en vrijwilligers van beide organisaties, verschillende activiteiten georganiseerd in het kader van 75 jaar bevrijding van Lemmer.

Er wordt in de bovenzaal van de oudheidkamer/museum, een tentoonstelling samengesteld. Deze samenstelling vind plaats met een deelname van de inwoners van Lemmer. Zij kunnen zaken inleveren en tijdelijk in bruikleen geven. De voorwerpen en bijvoorbeeld foto's dienen een relatie te hebben met de bevrijding, oorlog en Lemmer.

Er wordt door leerlingen van groep van de basisschool in Lemmer een film gemaakt. deze film is een samensmelting van verschillende gesprekken die de jongeren hebben met oud inwoners van Lemmer die daadwerkelijk de bevrijding hebben meegemaakt. Dus in een vraag gesprek gaat de jeugd letterlijk de boer op om de ouderen te ondervragen. Die film wordt vertoond tijdens de tentoonstelling, op de social media en op verschillende sites.

Ook wordt een flyer gemaakt waarbij verschillende panden die een belangrijke rol in de oorlog en de bevrijding hebben gehad, samengevoegd. Met een bijbehorende tekst en foto's wordt de lezers/ wandelaar meegenomen in de geschiedenis van de oorlog en bevrijding.

Deze "wandelflyer" komt te liggen bij de oudheidkamer en het VVV kantoor zodat gasten aan Lemmer dit kunnen meenemen en een rondje door de Lemmer maken. Ook wordt de flyer ter beschikking gesteld aan de scholen zodat ze het meekunnen nemen in hun aandachtsmomenten van de bevrijding.

Tevens wordt op zondag 13 september een klassiek concert georganiseerd. Daarbij is aandacht voor het 75 jaar bevrijding van Lemmer. waarbij gedichten worden voorgedragen met als thema bevrijding. Het concert is vrij toeganelijk.

Heb je suggesties wil je helpen mail naar oudlemmer@dds.nl

Overig nieuws

We zetten de Lemmer in het licht

DONEER nu via de link  Doneer nu en doe mee    Kijk voor een impressie naar het filmpje .impressie hoe het wordt Koop nu een meter Licht "HELP MEE OM LEMMER IN HET LICHT TE ...

lees meer

Een kuier door het oude Lemmer

Een prachtig Sinterklaasgeschenk Vorig jaar begonnen Roelie Spanjaard-Visser en Hendrik Bootsma aan hun kuier die uiteindelijk leidde tot een fors boekwerk van meer dan 400 pagina's over het oude ...

lees meer

Luchtfoto van Nazomeren

Het afgelopen weekend was het super weer tijdens Nazomeren in Lemmer. Er waren heel veel bezoekers waarvan menigeen een foto heeft gemaakt. Het zou leuk zijn als we als stichting Oud Lemmer van ...

lees meer

Topdrukte tijdens Nazomeren in Lemmer

Gezellig druk tijdens Nazomeren in Lemmer   Het was afgelopen weekend vanwege Nazomeren in Lemmer een gezellige drukte in het centrum van Lemmer. Veel duizenden mensen (inwoners, toeristen en ...

lees meer