29 juli Open Huis in de kerk, met orgelconcert door Fred Veenstra

29 juli 2017

Zaterdag 29 juli is er om 15:00 uur een muzikaal optreden van Fred Veenstra Burgemeester van de gemeente de Fryske Marren.

In de periode van 1 juli tot en 9 september zijn de Hervormde kerk en de Rooms Katholieke kerk geopend in het kader van Tsjerkepaad. Een mogelijkheid om de kerkgebouwen van binnen te bekijken op elke zaterdag tussen 13:30 uur en 17:00 uur.

De Hervormde kerk en de Lemster Toer zijn dit jaar 301 jaar jong. Een reden om daar aandacht aan te besteden. Zo is in de genoemde periode op zaterdagmiddag om 15:00 uur een muzikaal optreden, wordt een toelichting gegeven op het interieur, en voor de jongeren is er een lesbrief over de kerk die ze kunnen gebruiken voor hun zoektocht door de kerk. Kortom de moeite van een bezoek waard.

Vanadaag is er een orgelconcert van Fred Veenstra.

Fred Veenstra is in het dagelijks leven burgemeester van De Fryske Marren.In zijn vrije tijd is hij al ruim 36 actief als organist in verschillende kerken, op dit moment in Franeker.Hij heeft bij verschillende docenten orgel- en pianolessen gevolgd en is in het bezit van het praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel.Hij zal een gevarieerd programma laten horen.

 

Na afloop of voorafgaand is de tip van de dag, loop " het rondje Dok", Gezellig langs de terassen, winkels en de monumentale panden van het centrum van Lemmer wandelen en genieten. Kijk op de site www.oudlemmer.nl

 

Hieronder het programma voor de andere zaterdagmiddagen;

5   augustus   Melodische slagwerker Wim Houtsma

12 augustus   Johan Eilers - Orgelconcert

19 augustus    wel openstelling maar geen optreden vanwege de "Lemsterwike".

26 augustus    Hinke Keulen- zang en Eize van der Sluis –zang en gitaar

2 september   Boris Visser - viool,

9 september   verschillende optredens vanwege Nazomeren in Lemmer.