18 augustus wel openstelling van de kerk maar vanwege "de Lemsterwike" geen optreden

18 augustus 2018

 

zaterdag18 augustus is er wel een openstelling van de kerk maar geen muzik in de kerk.

In de periode van 1 juli tot en 9 september zijn de Hervormde kerk en de Rooms Katholieke kerk geopend in het kader van Tsjerkepaad. Een mogelijkheid om de kerkgebouwen van binnen te bekijken op elke zaterdag tussen 13:30 uur en 17:00 uur.

De Hervormde kerk en de Lemster Toer zijn dit jaar 301 jaar jong. Een reden om daar aandacht aan te besteden. Zo is in de genoemde periode op zaterdagmiddag om 15:00 uur een muzikaal optreden, wordt een toelichting gegeven op het interieur, en voor de jongeren is er een lesbrief over de kerk die ze kunnen gebruiken voor hun zoektocht door de kerk. Kortom de moeite van een bezoek waard.

Deze zaterdag is er geen muzikaal optreden. Dit heeft te maken met de kermis en de daarmee geproduceerde muziek die in de kerk te horen is en dat willen we de muzikanten en zeker de toehoorders niet aan doen. Dus graag tot volgende week zaterdag 26 augustus met een mooi optreden met zang en gitaar.

 

Na het bezoek aan de kerk of voorafgaand is de tip van de dag, loop " het rondje Dok", Gezellig langs de terassen, winkels en de monumentale panden van het centrum van Lemmer wandelen en genieten. Kijk op de site www.oudlemmer.nl

Hieronder het programma voor de andere zaterdagmiddagen met muziek in de kerk;

 

1 september Jannie Brandsma, Ynte Hettema, Vera Brouwer, Afke en Henk van der Werf

8 september verschillende optredens vanwege Nazomeren in Lemmer, ondermeer Frysk Fanfare orkest

zondag 9 september het Nescio Ensemble met toegankelijke klassieke muziek.

 

                                                                             Kom genieten!

Voor meer informatie www.oudlemmer.nl