15 juli muziek in de kerk met jeugdorkest "de Blaasbende"

15 juli 2017

Zaterdag 15 juli is er om 15:00 uur een muzikaal optreden van  jeugdorkest "de Blaasbende" uit Echten

In de periode van 1 juli tot en 9 september zijn de Hervormde kerk en de Rooms Katholieke kerk geopend in het kader van Tsjerkepaad. Een mogelijkheid om de kerkgebouwen van binnen te bekijken op elke zaterdag tussen 13:30 uur en 17:00 uur.

De Hervormde kerk en de Lemster Toer zijn dit jaar 301 jaar jong. Een reden om daar aandacht aan te besteden. Zo is in de genoemde periode op zaterdagmiddag om 15:00 uur een muzikaal optreden, wordt een toelichting gegeven op het interieur, en voor de jongeren is er een lesbrief over de kerk die ze kunnen gebruiken voor hun zoektocht door de kerk. Kortom de moeite van een bezoek waard.

Vanadaag is er een optreden van jeugdorkest "de Blaasbende".

 De Blaasbende is het jeugdorkest muziekvereniging Us Ideael – Nieuw Leven (Fanfare UINL) uit Echten. Hier krijgen alle kinderen de mogelijkheid om hun muzikale talenten te ontwikkelen. Dit jeugdorkest is een direct resultaat van het succesvolle eerste muzikale project welke wij in oktober 2016 hebben afgesloten.

 Of je nu al muzikale ervaring hebt of niet, bij de Blaasbende is voor iedereen vanaf groep 5 een plekje beschikbaar! Voor de Blaasbende werken wij met een "week om week" constructie waarbij in de ene week repetitie is van het jeugdorkest en in de andere week muzieklessen worden verzorgd in kleine (homogene) groepen. Uiteraard worden er ook jaarlijks diverse optreden verzorgd.

Op dit moment bestaat de Blaasbende uit 12 enthousiaste, jonge muzikanten. In april 2017 hebben zij ook al hun eerste optreden verzorgt! Wil jij ook bij de Blaasbende? Dat kan! Stuur een mailtje naar blaasbende@gmail.com of kom op woensdagmiddag gezellig even een kijkje nemen in dorpshuis 'De Brêge' in Echtenerbrug. De blaasbende repeteert van 15:00 tot 16:00 uur.

  

Na afloop of voorafgaand is de tip van de dag, loop " het rondje Dok", Gezellig langs de terassen, winkels en de monumentale panden van het centrum van Lemmer wandelen en genieten. Kijk op de site www.oudlemmer.nl

 

Hieronder het programma voor de andere zaterdagmiddagen met muziek in de kerk;

22 juli              "Twalûd" Stella Schilder-zang en Tjitte Muizelaar zang en gitaar.

29 juli              Fred Veenstra - Orgelconcert

5   augustus   Melodische slagwerker Wim Houtsma.

12 augustus   Johan Eilers - Orgelconcert

19 augustus    wel openstelling maar geen optreden vanwege de "Lemsterwike".

26 augustus    Hinke Keulen- zang en Eize van der Sluis –zang en gitaar

2 september   Boris Visser - viool,

9 september   verschillende optredens vanwege Nazomeren in Lemmer.

                                                                             Kom genieten!

Voor meer informatie www.oudlemmer.nl