14 juli Muziek in de kerk met jeugdorkest "de Blaasbende"

14 juli 2018

Zaterdag 14 juli is er om 14:45 uur een muzikaal optreden van  jeugdorkest "de Blaasbende" uit Echten

In de periode van 7 juli tot en 8 september zijn de Hervormde kerk en de Rooms Katholieke kerk geopend in het kader van Tsjerkepaad. Een mogelijkheid om de kerkgebouwen van binnen te bekijken op elke zaterdag tussen 13:30 uur en 17:00 uur.

De Hervormde kerk en de Lemster Toer zijn dit jaar 302 jaar jong. Een reden om daar aandacht aan te besteden. Zo is in de genoemde periode op zaterdagmiddag om 15:00 uur een muzikaal optreden, wordt een toelichting gegeven op het interieur, en voor de jongeren is er een lesbrief over de kerk die ze kunnen gebruiken voor hun zoektocht door de kerk. Kortom de moeite van een bezoek waard.

Vandaag is er een optreden van jeugdorkest "de Blaasbende".

De Blaasbende is het jeugdorkest muziekvereniging Us Ideael – Nieuw Leven (Fanfare UINL) uit Echten. Hier krijgen alle kinderen de mogelijkheid om hun muzikale talenten te ontwikkelen. Dit jeugdorkest is een direct resultaat van het succesvolle eerste muzikale project welke wij in oktober 2016 hebben afgesloten.

 

Of je nu al muzikale ervaring hebt of niet, bij de Blaasbende is voor iedereen vanaf groep 5 een plekje beschikbaar! Voor de Blaasbende werken wij met een "week om week" constructie waarbij in de ene week repetitie is van het jeugdorkest en in de andere week muzieklessen worden verzorgd in kleine (homogene) groepen. Uiteraard worden er ook jaarlijks diverse optreden verzorgd.

 

Op dit moment bestaat de Blaasbende uit 10 enthousiaste, jonge muzikanten. In april 2017 hebben zij ook al hun eerste optreden verzorgt! Wil jij ook bij de Blaasbende? Dat kan! Stuur een mailtje naar blaasbende@gmail.com of kom op woensdagmiddag gezellig even een kijkje nemen in dorpshuis 'De Brêge' in Echtenerbrug. De blaasbende repeteert van 15:30 tot 16:15 uur.

 

Na afloop of voorafgaand is de tip van de dag, loop " het rondje Dok", Gezellig langs de terassen, winkels en de monumentale panden van het centrum van Lemmer wandelen en genieten. Kijk op de site www.oudlemmer.nl en klik op  "het rondje dok" voor de digitale route, of maak gebruik van de QR code op de infoborden die in het centrum staan.

 

Hieronder het overzicht

van de optredens in het kader van Muziek in de kerk op zatredag tijdens de opstelling van Tsjerkepaad..

21 juli                   Twalûd

28 juli                  Janny Brandsma en Anne van Dijk

4 augustus         Tineke van Dijk Saxefoongroep

11 augustus       Wim Houtsma Marimba en slagwerk

18 augustus       geen muzikaal moment vanwege de Lemsterweek

25 augustus       orgelconcert Johan Eilers

1 september      Janny Brandsma

8 september      verschillende optredens vanwege Nazomeren in Lemmer,

                              ondermeer Fryska Fanfare orkest

9 september      het Nescio Ensemble met toegankelijke klassieke muziek

Op 8 september   zijn er verschillende optredens vanwege Nazomeren in Lemmer.

                                                                             Kom genieten!

Voor meer informatie www.oudlemmer.nl