Webcamlemmer.nl bezoekers over de 100.000

Webcamlemmer.nl over magische grens van 100.000 bezoekers, maar het gaat verder

 

De stichting Oud Lemmer heeft er voor gezorgd dat er 2 webcams geplaatst zijn, met als doel Lemmer op de kaart te zetten. De mensen kunnen thuis of waar dan ook in de wereld middels een bezoek aan www.webcamlemmer.nl live beelden zien van het doorgaande vaarwater 't Dok en de Binnenhaven in het centrum van Lemmer.

 

De eerste webcam met beelden van 't Dok is in december 2014 geplaatst. Vanwege het grote succes werd in juni dit jaar de webcam voor de Binnen/Museumhaven erbij geplaatst.

 

Vanaf 23 juni is de techniek verbetert en zo kan precies het aantal bezoekers per webcam worden bijgehouden.

Het aantal bezoekers per webcam, is vandaag over de magische grens van 100.000 gegaan.

Bernadien de Waaij- Bijlholt, voorzitter van de ondernemers vereniging (OVL) is erg enthousiast. "Precies waarvoor het bedoeld is, mensen weer attenderen op het mooie centrum van Lemmer. Zowel toeristen en andere mensen die nieuwsgierig zijn naar Lemmer. Na de herinrichting is het centrum weer gezellig geworden en zien we een toename van bezoekers."

 

"Per dag zijn er ongeveer 3000 bezoekers, die gemiddeld 10 minuten kijken. Als je dit vergelijkt met andere grote steden zoals Venetië , komen die lang niet aan de getallen van Lemmer" zo vult Marten Patist van de stichting aan.

 

Precies in de lijn van de verwachting. Namelijk Lemmer op de kaart zetten.

Toeristen hoor je ook enthousiast. "We bellen de thuisblijvers en kunnen precies zeggen waar we liggen, waarna de thuisblijvers op de webcam kunnen meegenieten", vertelt een toerist uit Medemblik die met zijn zeilboot Lemmer voor een paar dagen aandoet.

 

Ook de activiteiten in het voormalig vissersdorp zijn via de webcam te volgen wanneer je niet naar Lemmer kunt komen. Zo kun je dus aanstaande dinsdagavond de intocht van de skûtsjes en de volgboten bekijken wanneer die Lemmer binnenvaren. Altijd een gezellige attractie als start van "de Lemsterwike".

 

De site wordt over de gehele wereld geraadpleegd, dus heb je familie in het buitenland, stuur ze de link door. Er zijn ook al bedrijven die de link op hun eigen site zetten en zo reclame maken voor Lemmer.

 

Afgelopen dinsdagavond 9 augustus tijdens de intocht van de skutsjes waren er op een bepaald moment op de webcam van de beelden gericht op het Dok 214 bezoekers. Op de andere webcam zaten toen 220 bezoekers te kijken naar de beelden van Lemmer. Een groot succes. De tellers lopen gewoon door.

 

Dat de tellers gewoon doorlopen blijkt afgelopen vrijdag 2 september wel. Toen stond de teller voor de livebeelden van de Binnen/Museumhaven op 195.659 en van het Dok op 182.088.

De teller stond 17 september voor de Binnen/museum haven op 233193 en vanaf de Lemster Toer op het Dok op 218506 bezoekers.

 

Heeft u ervaringen, verhalen, suggesties danwel andere opmerkingen over de site laat het ons weten via info@oudlemmer.nl

 

Dus kun je niet naar Lemmer komen, dan kun je de beelden live volgen via www.webcamlemmer.nl

 

Overig nieuws

Doe mee aan het UIT festival Lemmer OP 14 SEPTEMBER en geef je op

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITFestival. GEEF JE OP EN DOE MEE  Op zaterdag 14 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken ...

lees meer

Doe mee met Muziek in de Kerk

Muziek in de kerk  2024 Toen de Lemster Toer en Kerk in 2016 300 jaar bestond, zijn we gestart met "Muziek in de kerk "tijdens "Tsjerkepaad". Verschillende muzikanten brachten hun passie ten ...

lees meer

financiƫle ondersteuning Lemmer

Lemmer krijgt meer financiële armslag om het dorp te promoten. Met de komst van de uitvoering van het bedrijven investeringszone  ( BIZ plan)  is het mogelijk om de komende jaren extra ...

lees meer

Dorpskuier voor Lemmer

Historisch en gezellig Lemmer krijgt verdiende dorpskuier langs prachtige juwelenLemmer heeft sinds vandaag haar eigen inspirerende dorpskuier. Toeristen en inwoners van Zuidwest Friesland komen ...

lees meer