Uitreiking prijzen kleurwedstrijd

Kleurwedstrijd in het kader van het 300 jarig bestaan van het Hervormde Kerkgebouw met de Lemster Toer.

 De afgelopen maanden is er een kleurwedstrijd geweest die in het teken stond van de viering van het 300 jarig bestaan van de Kerk met de Lemster Toer, het symbool van Lemmer. Hij staat op een centrale plek in het centrum van Lemmer, met bij de toren het beeld van de Fiskerman en de bank in de vorm van de steven van een Lemster aak.

 Door tekenaar Wim Swart is in overleg met de werkgroep 300 jaar kerk en toren een geweldige tekening gemaakt. Deze stond op verschillende sites en was in de winkels te verkrijgen.

 Vele jongeren maar ook ouderen hebben de kleurplaat bewerkt en ingekleurd.

 De werkgroep 300 jaar kerk en toren bestaand uit enkele mensen van de P.K.N.kerk en van de stichting Oud Lemmer, heeft alle kleurplaten weer verzameld.

 Een deskundige jury bestaande uit Simone van den Berg van creatief centrum de "Hijstoren en Wim Swart hebben de kleurplaten bekeken en zijn tot een uitslag gekomen.

 De prijsuitreiking was op dinsdag 29 november om 17:00 uur in de Hervormde Kerk.

 De prijzen zijn gewonnen door, Eize Murk Hoekstra 1,5 jaar, Gloria Aurora Zijlstra 5 jaar beiden uit Lemmer. 

De jury kwam tot dit oordeel vanwege verschillende aspecten die terug waren te zien in het geleverde werk.

Gelet werd op: aandacht voor het materiaal, geconcentreerdheid in het kleuren, originaliteiten kleurstelling. Deze aspecten waren op de kleurplaten van de prijs winnaars duidelijk te zien.

 

De jury had ook nog een prijs, buiten mededinging om, voor Heintje de Rijk uit Lemmer. De jury had bewondering voor de aandacht en zorg en de originele wijze van het bewerken van de kleurplaat. De kleurplaat was namelijk zonder kleuren en voorzien van zwarte strepen en stippen in verschillende vormen en grootte. De tekening was met zogenaamde Zentangle figuren ingetekend.

Er waren bij de prijs uitreiking, ouders broertjes en zusjes en pake en beppe. Robin was niet aanwezig, omdat hij woonachtig is in Goes., Hij kreeg de prijs per post toegestuurd.

De foto's van de uitreiking in de kerk zijn van Jan van der Werf.

Voor livebeelden van Lemmer verwijzen we u graag naar de website www.webcamlemmer.nl

Overig nieuws

Doe mee aan het UIT festival Lemmer OP 14 SEPTEMBER en geef je op

Culturele organisaties of cultuurmakers gezocht voor UITFestival. GEEF JE OP EN DOE MEE  Op zaterdag 14 september tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Lemmer, Joure en Balk in het teken ...

lees meer

Doe mee met Muziek in de Kerk

Muziek in de kerk  2024 Toen de Lemster Toer en Kerk in 2016 300 jaar bestond, zijn we gestart met "Muziek in de kerk "tijdens "Tsjerkepaad". Verschillende muzikanten brachten hun passie ten ...

lees meer

financiƫle ondersteuning Lemmer

Lemmer krijgt meer financiële armslag om het dorp te promoten. Met de komst van de uitvoering van het bedrijven investeringszone  ( BIZ plan)  is het mogelijk om de komende jaren extra ...

lees meer

Dorpskuier voor Lemmer

Historisch en gezellig Lemmer krijgt verdiende dorpskuier langs prachtige juwelenLemmer heeft sinds vandaag haar eigen inspirerende dorpskuier. Toeristen en inwoners van Zuidwest Friesland komen ...

lees meer